Aprilkowy las cz. 2
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz. 2
Kochana trzymam kciuki za maleństwo 

Imponujące zakupy, Jolu! Ciekawa jestem jak sobie będą u Ciebie radzić żurawki... oby jak najlepiej! Ja wciąż się ich obawiam, ponieważ niezbyt im dobrze w moim ogrodzie i zwartej glebie...
O poziomce napisałam u mnie, a tymczasem trzymam kciuki za psinę!
O poziomce napisałam u mnie, a tymczasem trzymam kciuki za psinę!
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Trzymamy kciuki za psinkę 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu mam nadzieję, że sprawdzi się powiedzenie, że "strach ma wielkie oczy".
Moja Aza też miała wszelkie objawy boreliozy (w maju nie nadążaliśmy z wyciąganiem jej kleszczów), więc eM też zawiózł ją do weta.
U nas skończyło się na strachu, czego i Wam życzę
Moja Aza też miała wszelkie objawy boreliozy (w maju nie nadążaliśmy z wyciąganiem jej kleszczów), więc eM też zawiózł ją do weta.
U nas skończyło się na strachu, czego i Wam życzę

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jolu, boreliozę się dobrze leczy i o ile zostanie zdiagnozowana na czas to rokowania są bardzo dobre. Więc skoro jest już u weta, to wszystko powinno być dobrze 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Niestety borelioza
Dostała zastrzyki, jak nie ruszą nerki to....
Ta noc będzie roztrzygająca. Mam nadzieję że się uda, dwa lata temu Bas przeżył to samo i się udało. Bardzo szybko zareagowaliśmy na to że jest osowiały i nie je. Te same objawy ma Chila.
Trzymajcie kciuki
Violu, bardzo dziękuję, staram się ile sił, zapraszam do śledzenia poczynań i doglądania fachowym okiem. Ta druga wersja nazwy zdecydowanie bardziej mi odpowiada
Może będę na niego pieszczotliwie mówiła Cefalonek
Za maleństwo trzymaj kciuki bardzo mocno, bo odkąd ją przygarnęliśmy jako maluśkiego szczeniaka bardzo się z nią związaliśmy choć zachowywała się jak rozpuszczony dzieciak
Moniko, dziękuję, Już raz uratowaliśmy jej życie, mam nadzieję że i teraz się uda
Aguś, dzięki za instrukcje, już czytałam. To teraz mam zgryz bo już wymyśliłam gdzie się ma piąć a Ty piszesz że się płoży. Muszę znów rozruszać szare komórki, co dziś nie będzie łatwe w tym zamartwieniu
Moja gleba dla żurawek jest właśnie odpowiednia, więc po pierwszych testach, jak trzy mi przeżyły taką mroźną zimę, wiem że mogę kupować bez obaw.
Justynko
Iwonko, dziękuję za słowa pociechy. Chila ma niestety nie tylko objawy ale stwierdzoną właśnie boreliozę. Ale szybko dostała odpowiednie leki. Warunkiem przeżycia jest to, żeby ruszyły nerki, więc trzeba ją będzie zmuszać do picia. Niestety nie chce. M ma jej podawać słomką po trochu. Jak tylko wrócę do domu to się nią zajmę
na razie trudno mi wysiedzieć w pracy.
Dominiko, już to przetestowałam przy Goldenie, z nim się udało więc i teraz jestem pełna nadziei. Szkoda byłoby ją stracić, tak bardzo się razem polubiły

Ta noc będzie roztrzygająca. Mam nadzieję że się uda, dwa lata temu Bas przeżył to samo i się udało. Bardzo szybko zareagowaliśmy na to że jest osowiały i nie je. Te same objawy ma Chila.
Trzymajcie kciuki

Violu, bardzo dziękuję, staram się ile sił, zapraszam do śledzenia poczynań i doglądania fachowym okiem. Ta druga wersja nazwy zdecydowanie bardziej mi odpowiada

Moniko, dziękuję, Już raz uratowaliśmy jej życie, mam nadzieję że i teraz się uda

Aguś, dzięki za instrukcje, już czytałam. To teraz mam zgryz bo już wymyśliłam gdzie się ma piąć a Ty piszesz że się płoży. Muszę znów rozruszać szare komórki, co dziś nie będzie łatwe w tym zamartwieniu

Justynko

Iwonko, dziękuję za słowa pociechy. Chila ma niestety nie tylko objawy ale stwierdzoną właśnie boreliozę. Ale szybko dostała odpowiednie leki. Warunkiem przeżycia jest to, żeby ruszyły nerki, więc trzeba ją będzie zmuszać do picia. Niestety nie chce. M ma jej podawać słomką po trochu. Jak tylko wrócę do domu to się nią zajmę

Dominiko, już to przetestowałam przy Goldenie, z nim się udało więc i teraz jestem pełna nadziei. Szkoda byłoby ją stracić, tak bardzo się razem polubiły

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Jolu, mocno trzymamy kciuki za Chilę. No niestety to są uroki mieszkania w lesie. Dobrze że znacie już objawy i możecie szybko reagować. 

-
Justynko, właśnie to podobno jest rozstrzygające w tej chorobie, czas.
Nie każdy by zareagował że pies sobie śpi i jeszcze nie zjadł. My wiemy że ona zje niemal każdą ilość i że zawsze jest niezwykle energiczna. Ona ma dopiero rok. Równo rok temu ją przywiozłam od znajomych którzy znaleźli małego szczeniaczka w lesie, który odłączył się od matki. Swoich psów już mieli trzy więc nie mogli się zająć. Puścili e-maila po wszystkich znajomych i w pracy i tak ona do nas trafiła. Od razu zaakceptowana przez Goldena, a to już był dorosły pies. Przypadli sobie bardzo do serca.
Nie każdy by zareagował że pies sobie śpi i jeszcze nie zjadł. My wiemy że ona zje niemal każdą ilość i że zawsze jest niezwykle energiczna. Ona ma dopiero rok. Równo rok temu ją przywiozłam od znajomych którzy znaleźli małego szczeniaczka w lesie, który odłączył się od matki. Swoich psów już mieli trzy więc nie mogli się zająć. Puścili e-maila po wszystkich znajomych i w pracy i tak ona do nas trafiła. Od razu zaakceptowana przez Goldena, a to już był dorosły pies. Przypadli sobie bardzo do serca.
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś, i ja trzymam kciuki za psiunię. Oby bidulka się trzymała i dała radę pokonać wstrętne choróbsko.
A co do Twoich zakupów...to poszalałaś kobieto...ale kolorowo będzie...

A co do Twoich zakupów...to poszalałaś kobieto...ale kolorowo będzie...

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
-
Małgosiu dziękuję, teraz pędzę się nią zająć, a po drodze muszę jeszcze kupić ziemię, bardzo dużo ziemi....
APRIL, psina miała szczęście, że trafiła do Ciebie. Skoro od razu zauważyłaś, że coś jest nie tak, a weterynarz też szybko pomógł, to chyba możemy być dobrej myśli. Ja też myślę o Was ciepło, mam nadzieję, że wkrótce wyzdrowieje.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu wspaniałe i imponujące zakupy zrobiłaś.
Szybko powstają Twoje nowe rabaty, wiem, jakie to strasznie pracochłonne wybierać z podłoża ogromne ilości piasku i uzupełniać dobrą ziemią.
My tej jesieni sadzimy tylko cebulowe, gdyż wymarzły, ale także trzeba było wybrać piasek z kilkudziesięciu dołków i uzupełnić kompostem, gdyż inaczej nic by nie urosło.
Piesek z pewnością wyzdrowieje, dzięki szybkiej pomocy.
U nas kleszcze bardzo atakują koty, córka co wiosnę smaruje je preparatem pomiędzy łopatki, ale czasami przynoszą kleszcze.

Szybko powstają Twoje nowe rabaty, wiem, jakie to strasznie pracochłonne wybierać z podłoża ogromne ilości piasku i uzupełniać dobrą ziemią.
My tej jesieni sadzimy tylko cebulowe, gdyż wymarzły, ale także trzeba było wybrać piasek z kilkudziesięciu dołków i uzupełnić kompostem, gdyż inaczej nic by nie urosło.
Piesek z pewnością wyzdrowieje, dzięki szybkiej pomocy.
U nas kleszcze bardzo atakują koty, córka co wiosnę smaruje je preparatem pomiędzy łopatki, ale czasami przynoszą kleszcze.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
April, trzymam kciuki za psiaka
Zakupy zrobiłaś super, a rabatka dzięki wrzosom nabiera nowych kolorów i ...rumieńców

Zakupy zrobiłaś super, a rabatka dzięki wrzosom nabiera nowych kolorów i ...rumieńców

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jolu, jak Chila?
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jak psinka? Wszystko w porządku?