Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Noo, trochę mnie poniosło, jak Cię zobaczyłam :;230 :;230

Arnoldy fajnie wyglądają sadzone po kilka. Ja właśnie sadzę dwa razem, bo więcej nie mam :lol: Znaczy mam, ale małe, więc pójdą gdzie indziej. Fastigiata rośnie wzwyż spora (tak mi się wydaje), więc to uwzględnij. Ale te pionowe sosenki są świetne, świetne, szkoda, że jeszcze tak mało ich się widuje w ogrodach.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko, tak masz mało czasu? W tygodniu ja też nie daję rady. W soboty za to nie chce mi się wyjeżdżać, bo trzeba dom odgruzowac. Taki wyjazd pozwolił mi trochę się odstresować. Najbardziej lubię apotkania, ale zakupy też nieźle działają na mój układ nerwowy :D

Justynko, ja nie wiedziałam, którą wybrać. Dostałam oczopląsu. Taka cena to rzadkość. Tylko zdrowy rozsądek mnie powstrzymał. Nawet nie wiem, gdzie te 2 wsadzić :;230

Dominiko, to było niezapomniane powitanie. Zaskoczyłaś mnie całkowicie. Ktos mnie woła, tylko kto :shock: :;230
Zauważyłam jak u Moni były posadzone (nie Arnoldy oczywiście). Tylko oczywiście u mnie walczy chęc posadzenia jakiejś innej roslinki z chęcią uporządkowania rabaty. Zastanowię się jeszcze.
Wiem, że fastigiata rośnie wysoka. na razie mi to nie przeszkadza. Grunt, żeby była chuda :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No wlasnie w tym szkopul ze obwodka musi byc neutralna - nie wiem jak trzmielina by sie u Ciebie zachowywala - chodzi mi o zimowanie, bo mozna bylo by z niej taki niski zywoplocik zrobic. Trzmielina ma ta zalete, ze jest mniej formalna niz bukszpan ale mozna nia wprowadzic tak samo optyczny porzadek.
Ja robie sobie teraz cos podobnego z moich malych irg plozacych tz zaczelam je przycinac zeby powstal mi ladny prostokatny zywoplocik za ktorym sa posadzone roze krzaczaste.
3 iglakowe chudzielce - tyle ze jalowce tez mam posadzone w kupie - na razie nie za bardzo to wyglada, bo sa niby juz wysokie na 160 cm ale straszne chude i odstepy teraz sa za duze zeby efekt byl.... ale moze kiedys :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jula, jeśli one chudzielce, to raczej nie będa miały mniejszych odstepów. To prawdziwe anorektyczki wśród iglaków.
Zastanowię się nad tym pomysłem z żywopłotem. Mam tam już wsadzone 2 berberysy Admiratione. Może z nich?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wlasnie sie zastanawiam czy jeszcze jednego nie wsadzic :wink: To sa niby jalowce kolumnowe ale z tych chudych do 50 cm szerokosci a ja je posadzilam co 70 cm i jednak wydaje mi sie ze za rzadko.
Berberysy to tez niezly pomysl - powiem nawet, ze moze byc calkiem ciekawie ... musisz sie tylko wczytac jak te Twoje znosza ciecie. Mozna bylo by jeszcze Tawuly wykorzystac, ja mam Little Princess, to takie niskorosnace tz do 50 cm.
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja się dziwiłam, że mi twój wątek nie skacze do góry ;:223
Chwila nieuwagi i 17 stron :;230
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Gosiu cieszę się , że spotkanie się Wam udało :D a z resztą jak mogło być inaczej :D
zakupy super :D ,
ja kupiłam sobie jeżówkę białą i czerwoną
:wit
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

A mnie się podoba jak u Ciebie "jest bałaganiarsko" - to ma swój urok.
Jeśli rzeczywiscie uda Ci się zorganizowac w przszłym roku spotkanie - to jako pierwsza się na nie piszę!
Bardzo podobało mi się stwierdzenie, że nawet "męzowie" wytrzymali ględenie o roślinach, ja zawsze boję się o swojego M., bo i tak ma dużo cierpliwości dla mojej pasji, no i Zuzia, która jest małym pędziwiaterkiem (czyli albo rozmowa, albo albo pilnowanie córki) - mam nadzieję, że w przyszłym sezonie to się już jakoś bardziej ustabilizuje.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Admiration do tanich nie należy, to jeden z droższych berberysów (u nas w ogrodniczych ceny nawet do 25 zł za 1 :shock: ) Trochę będzie kosztować taka obwódka. Jestem za tawułami, świetnie rosną, można ciachać bez opamiętania, no i zupełnie bezproblemowo się ukorzeniają - pewnie jak kupisz odpowiednio głębiej posadzone sadzonki, to z jednej zrobisz kilka. Moje rozsadzałam wiosną, takie pojedyńcze marne pędy - do jesieni były już fajne kulki.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

:wit Gosiu.
Bardzo się cieszę, że mogłam Cię poznać. Nie wiem dlaczego do tej pory nie trafiłam do Twojego ogrodu, ale już nadrabiam. Wpiszę się, żeby nie zgubić i doczytam sobie spokojnie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Małgoś, teraz mam wrażenie że piszę do zupełnie nowej osoby. Czytając Twój wątek miałam wrażenie że właścicielką jest sporo starsza i taka stonowana osoba.
A tu poznałam niezwykle energiczną, tryskającą humorem i pomysłami dziewczynę, która w każdej niemal chwili jest gotowa do jakiegoś dowcipu. Bardo było mi miło Cię poznać ;:196 Mam nadzieję że uda nam się wkrótce spotkać, nie jest znów do mnie tak daleko. Może po doświadczeniach tego spotkania też się odważę zaprosić do siebie forumki ;:131 Było wspaniale. Zazdroszczę Arnolda, czyba też go poszukam bo bardzo atrakcyjny :uszy
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Małgoś, też nie pamiętam nazwy tego miskanta, gorzej, ja nawet nie zapytałam sprzedawcy o nazwę :oops:
Przejrzałam trochę traw w necie i nasz jest podobny do Rotsilber, zerknij: http://www.przytok.com/Miskant_chinski_ ... -1205.html
Miło było Cię ponownie spotkać ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nie widziałam sadzonek miskantów, które kupiłyście, ale sprawdźcie jeszcze Silberfeder, skoro podobny do tego, który rośnie u mnie nad oczkiem...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam Rotsilber ... zaraz podrepcze zrobic foto.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosia miałyście wspaniałe spotkanie u Moniki.
Widziałam fotkę u Aguni.
Fajnie zobaczyć dzięki podpisom, jak wyglądacie, a wszystkie bardzo pięknie. ;:167
Zakupy wcale nie takie skromne zrobiłaś, jeżówki śliczne.
Mnie mania zbieractwa jeszcze nie odeszła niestety, chociaż tej jesieni kupiłam tylko same cebulowe.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”