Ania Zuzia i Chłopaki
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki
Aniu,Leokadio Furczak niesamowity i do tego w zasięgu aparatu,jak by się pojawił blisko morza będę polował (oczywiście z obiektywem)-może się uda.
Krzysiek
Krzysiek
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie się udało sfocić furczaka gołąbka
(Czy w moim wieku można cieszyć się jak dziecko?)

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Aniu w jakim wieku?-wszyscy jesteśmy w tym samym w dwudziestym pierwszym !!!sweety pisze:A mnie się udało sfocić furczaka gołąbka![]()
![]()
(Czy w moim wieku można cieszyć się jak dziecko?)

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też widziałam tego niesamowitego motyla,chyba tylko 2 razy w zyciu wygląda nieco jak koliber 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Chciałam wrzucić zdjęcia, co się dzieje, że ich nie ma? Czyzby limit, po jakim czasie będę mogła znowu wrzucić???
Krzyśku poluj, poluj, bylebyście oboje z furczakiem wyszli z tego cało
Leokadio - aż nie wierzę, że takie cosik może kiedyś i do mnie przylecieć, ale czekam cierpliwie i bez ruchu;:154
Aniu - aż Ci zazdroszczę, możesz wysłać furczaka do mnie
Zeberko - ja mam jakies 36, ale dzieciom wciskam, że mam 18 lat. Ile ma Ania Sweety nie mam pojęcia. Po ostatniej wymianie uwag na moim wątku - nie wiem czy kobiet nie pyta się o wiek, czy lepiej o wagę. Ja wszędzie podaje wiek, a do wagi się nie przyznałam

Krzyśku poluj, poluj, bylebyście oboje z furczakiem wyszli z tego cało

Leokadio - aż nie wierzę, że takie cosik może kiedyś i do mnie przylecieć, ale czekam cierpliwie i bez ruchu;:154
Aniu - aż Ci zazdroszczę, możesz wysłać furczaka do mnie

Zeberko - ja mam jakies 36, ale dzieciom wciskam, że mam 18 lat. Ile ma Ania Sweety nie mam pojęcia. Po ostatniej wymianie uwag na moim wątku - nie wiem czy kobiet nie pyta się o wiek, czy lepiej o wagę. Ja wszędzie podaje wiek, a do wagi się nie przyznałam

- wielkakulka
Czy teraz się da wrzucić fotkę całej mojej działki dzisiaj?

miałam gosci na działce, przedstawiam więc Wam moich znajomych:
co to za robalki?

Wczoraj i dzisiaj przygotowałam sobie grządke na cebulki i jednoroczne. Skończyłam, ale byłam tak padnięta, że nie zrobiłam na koniec zdjecia. Jeszcze je zrobię i pokażę.
Kiedy ja cieżko pracowałam, mój M i dzieci słodko się bawili. Nawet do głowy mi nie przyszło co mogą zrobić przycinajac nieco leszczynę:

I 3 ostatnie fotki z zapytaniem czy ktoś wie jak przyciać pigwowca, żeby owocował. Ten, którego mam jest bardzo bujny. Które pędy obciać, młode, czy stare?

To tyle na dziś, idę do wanny

miałam gosci na działce, przedstawiam więc Wam moich znajomych:

co to za robalki?

Wczoraj i dzisiaj przygotowałam sobie grządke na cebulki i jednoroczne. Skończyłam, ale byłam tak padnięta, że nie zrobiłam na koniec zdjecia. Jeszcze je zrobię i pokażę.

Kiedy ja cieżko pracowałam, mój M i dzieci słodko się bawili. Nawet do głowy mi nie przyszło co mogą zrobić przycinajac nieco leszczynę:

I 3 ostatnie fotki z zapytaniem czy ktoś wie jak przyciać pigwowca, żeby owocował. Ten, którego mam jest bardzo bujny. Które pędy obciać, młode, czy stare?

To tyle na dziś, idę do wanny

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Te larwy to larwy chrabąszcza, niektórzy mówią że to szkodniki jednak ja tak nie sądzę. Jezeli zakopałaś larwy ziemią przeżyją, jeśli nie to niestety...
Fajna ta rabatka, a pomysł męża i dzieci bardzo fajny, sama kiedyś często robiłam takie szałasy
Fajna ta rabatka, a pomysł męża i dzieci bardzo fajny, sama kiedyś często robiłam takie szałasy

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pędraki ? chyba tak mówią na te larwy,szukam sposobu na nie bo przez nie nie mam prawdopodobnie już kilku roślin,z tego co wiem to podgryzają system korzeniowy i roślina marnieje
- wielkakulka
Zakopałam obok cebulek tulipanów będą miały ucztę 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Odwaliłaś Aniu kawał dobrej roboty
Gratuluję 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ale szałas pierwsza klasa, jaszczura jaka fajna
a z Ciebie niezwykle pracowita babka
rabata na jednoroczne jak spod linijki
robi się ładniutko 

- wielkakulka
Mąż, mówi, że krzywo, ale to "skrzywienie" zawodowe - u niego liczą się milimetry. Ważne, że mi się podoba, a kwiatkom chyba bez różnicy.
Teraz muszę zacząć robić torta, ma być mapa świata, statek, samolot i autobus - ciekawe jak wyjdzie.
Ostatnio robiłam tesciowi, ale było za ciepło i butelki zaczęły sie wykrzywiać, musiałam pomóc sobie wykałaczkami od szaszłyka. Po schłodzeniu, nie były juz potrzebne. Wszystko oprócz wykałaczek jaet własnoręcznie zrobione i jadalne. A ja jestem ksiegową z wykształcenia i studiuję pedagogikę, kocham działke i kuchnię co za połączenie - mieszanka jak słodko-kwasny.

Była ostatnia, ale ma sliczny kolor i takie małe zgrabne różyczki - mój M sie załamie, jak zobaczy kwiatki. Dla niego działka ma mieć praktyczny wymiar. Sadzi po to aby jeść. Jak się czegoś nie da zjeść, to nie sadzi, bo po co? Ale wszystko da się pogodzić, może byc i jedno i drugie. Zobaczymy gdzież to ja ją posadzę
Właśnie poszłam sobie do netto - są róże i krzewy owocowe po niecałe 5 zł (porzeczka czerwona, czarna i agrest zielony, czerwony i malinki) i cebulki po 2,99 za paczuszke. Tulipany, zonkile, krokusy, irysy, anemony, i jakieś kolorowe 15 cm podobne do śnieżyczek, tylko maja drobniejsze kwiaty i więcej (biało-niebieskie, żółte i cos tam jeszcze).
Nie mogłam się oprzeć wzięłam różę.

Teraz muszę zacząć robić torta, ma być mapa świata, statek, samolot i autobus - ciekawe jak wyjdzie.
Ostatnio robiłam tesciowi, ale było za ciepło i butelki zaczęły sie wykrzywiać, musiałam pomóc sobie wykałaczkami od szaszłyka. Po schłodzeniu, nie były juz potrzebne. Wszystko oprócz wykałaczek jaet własnoręcznie zrobione i jadalne. A ja jestem ksiegową z wykształcenia i studiuję pedagogikę, kocham działke i kuchnię co za połączenie - mieszanka jak słodko-kwasny.

Była ostatnia, ale ma sliczny kolor i takie małe zgrabne różyczki - mój M sie załamie, jak zobaczy kwiatki. Dla niego działka ma mieć praktyczny wymiar. Sadzi po to aby jeść. Jak się czegoś nie da zjeść, to nie sadzi, bo po co? Ale wszystko da się pogodzić, może byc i jedno i drugie. Zobaczymy gdzież to ja ją posadzę

Właśnie poszłam sobie do netto - są róże i krzewy owocowe po niecałe 5 zł (porzeczka czerwona, czarna i agrest zielony, czerwony i malinki) i cebulki po 2,99 za paczuszke. Tulipany, zonkile, krokusy, irysy, anemony, i jakieś kolorowe 15 cm podobne do śnieżyczek, tylko maja drobniejsze kwiaty i więcej (biało-niebieskie, żółte i cos tam jeszcze).
Nie mogłam się oprzeć wzięłam różę.

- wielkakulka
Tyle się napisałam, a post zniknął
Mój M będzie załamany jak zobaczy kwiatka. Dla niego działka ma mieć wymiar praktyczny. Sadzi aby zjeść. Jak sie cos nie da zjeść, to po co sadzić? Można i tak, ale na szczęście wszystko da się połączyć, więc on będzie miał swój praktyczny kawałek spożywczy a ja dział ozdobny - choć siać i plewić będę pewnie tylko ja na obu cześciach.
Mój M będzie załamany jak zobaczy kwiatka. Dla niego działka ma mieć wymiar praktyczny. Sadzi aby zjeść. Jak sie cos nie da zjeść, to po co sadzić? Można i tak, ale na szczęście wszystko da się połączyć, więc on będzie miał swój praktyczny kawałek spożywczy a ja dział ozdobny - choć siać i plewić będę pewnie tylko ja na obu cześciach.
- dzieci2
- 200p
- Od: 20 lip 2011, o 19:52
Zdolna z Ciebie kobitka. Oprócz wielu talentów jeszcze takie torty
A różę przemycisz
Asia

A różę przemycisz

Asia
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witaj Aniu
Zaglądam z rewizytą, pięknie tu u Ciebie, Na spokojnie obejrzę cały Twój ogródek i napisze parę słów.

Zaglądam z rewizytą, pięknie tu u Ciebie, Na spokojnie obejrzę cały Twój ogródek i napisze parę słów.