W moim ogrodzie - reniazt cz.1
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko widziałam na żywo piwonię kwitnącą w kolorze żółtym - przypadkowo na spacerze - to naprawdę coś ślicznego. Jak kupujesz bez kwiatu - a takie w większości są w sprzedaży - to na łodyżce przy bryle korzeniowej powinna mieć zapiętą na stałe (to znaczy można ją jedynie odciąć) metkę z nazwą odmiany i wtedy jest pewne, że nikt nie zamienił etykiety. Bo wiesz, niekiety w szkółce nawet nieświadomie klienci moga namieszać.
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu - nie nie szczepiony - ja go tak ukształtowałam - bo w tym miejscu na rabatce taki mi bardzo pasował.
Mam drugiego złotokapa, ale jemu pozwoliłam rosnąć tak jak mu się podoba - ale on jeszcze nie kwitnie i to jest jakaś inna odmiana - bo jego listki są znacznie inne niż u tego co kwitnie.
A nie wiesz jak go rozmnożyć - bo podesłałabym ci może szczepki.

Mam drugiego złotokapa, ale jemu pozwoliłam rosnąć tak jak mu się podoba - ale on jeszcze nie kwitnie i to jest jakaś inna odmiana - bo jego listki są znacznie inne niż u tego co kwitnie.
A nie wiesz jak go rozmnożyć - bo podesłałabym ci może szczepki.

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No masz rację, trzeba to zrobić ostrożnie bo to przy głównej drodze.reniazt pisze:Gabrysiu Ale się z tego zwiadu uhahałam![]()
musisz to robić baaardzo delikatnie - co by cię ktoś nie nakrył.
Bo a nóż by ktoś sobie pomyślał, że chcesz krzaka uprowadzić.
Garysia poczekaj może będziemy mieć sadzonkę - napiszę ci ale cierpliwie poczekaj.
Ech... najwyżej poudaję że mi się but rozwiązał, albo że mi niedobrze.

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Obiecałam,więc jestem.Jestem zachwycona,oczko,kaskada,coś pięknego.Rózę chińską mam,sama rozmnażam i cieszy mnie jak kwitnie.Mam też dyptam,choć znałam go z tej drugiej nazwy(gorejący krzew mojzesza),w tym roku ma dużo pąków,więc myślę,że niedługo zakwitnie na różowo.Ładnie przezimował i się rozrósł,ale nie jest wysoki,ma ok 50 cm,no góra 60.Masz racje,że akacja różowa jest piękna.W tym roku nie wypuściła,więc myślę,ze juz po niej.2lata kwitła 3razy do roku.Była cudna.Muszę taką kupić,ale na razie nigdzie nie moge jej dostac.Azalie masz sliczne,złotokap pięknie zakwitł.Wszystko masz piękne,co tu dużo pisać.Ciekawa jestem jak będzie wyglądał trawnik po jakimś czasie.Życzę powodzenia i pozdrawiam Halina.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
W niedziele dostałam od sąsiadki metkę do identyfikacji.
nazwa drzewka była tylko po łacinie.Drzewko kupiła za 45 zł.
Okazało sie ,że to zlotokap,dokładnie taki jak tu widzę u ciebie Reniu na pierwszym zdjęciu.
Moja sąsiadka marzyła o nim przez wiele lat.
nazwa drzewka była tylko po łacinie.Drzewko kupiła za 45 zł.
Okazało sie ,że to zlotokap,dokładnie taki jak tu widzę u ciebie Reniu na pierwszym zdjęciu.
Moja sąsiadka marzyła o nim przez wiele lat.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Reniu!
Przepiękne te Twoje królestwo !!!!Piękne roślinki i jakie kolorowe!!!
Azalie super ubarwione, lilak fantastyczny
. Trawniczkiem się nie przejmuj dojdzie do siebie i bedzie jak dywanik.
Bardzo mi się podoba u Ciebie.

Przepiękne te Twoje królestwo !!!!Piękne roślinki i jakie kolorowe!!!
Azalie super ubarwione, lilak fantastyczny

Bardzo mi się podoba u Ciebie.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Piękne te twoje kwaśnolubne kolorki mają super......ale jestem pod wrażeniem bzu - nie widziałam takiego !!!!!!

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku