Moje roślinki
- cytryna24
- 200p
- Od: 13 lip 2012, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje roślinki
Na żywo jest o wiele piękniejszy. I naprawdę poprawił mi wtedy humor. A kwiatów ma moc. I sporo pączków.
- cytryna24
- 200p
Fiołek już niestety przekwita ale za to mój stephanotis zrobił mi niespodziankę. Kilka tygodni temu po przekwitnięciu wyniosłam go do piwnicy gdzie jest chłodniej niż w domu ale wystarczająco jasno. Chciałam żeby odpoczął przez zimę. Kilka dni temu poszłam go podlać i co zobaczyłam ? Kilka nowych pączków kwiatowych
. Są maleńkie i zdjęcie wyszło nieostre. Może jutro się uda zrobić lepsze.
Poza tym mój różowy skrętnik kwitnie niestrudzenie. A nowy blado żółty to mikrusek i na razie ma tylko jeden maleńki kwiatek.

Poza tym mój różowy skrętnik kwitnie niestrudzenie. A nowy blado żółty to mikrusek i na razie ma tylko jeden maleńki kwiatek.

- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Śliczne skrętniczki, ja już nie mogę się doczekać kiedy otworzą się pączki na moim skrętniczku 

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- cytryna24
- 200p
Nolinko a jakiego masz skrętniczka ?
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Mam Jessikę i bordowego NN od Marylki. Ukorzeniam też dwa listki innych 

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- cytryna24
- 200p
No to czekamy na kwiatki. Ja ukorzeniam 9 lisków fiołków odmianowych (dwa już mają maleńkie dzieci
) ale nie oznaczyłam ich i znam nazwę tylko jednego. Poza tym wczoraj dostałam od mamy cebulę hippeastrum kupioną na festynie w Skierniewicach. Posadziłam ją już. Może trochę za wcześnie ale to się okaże 

Witaj Ewelino! Ja pozachwycam się Twoimi skrętniczkami, naprawdę są śliczne, no i ta cytrynka piękne z niej drzewko 

-
- 100p
- Od: 13 sie 2012, o 21:47
Śliczne skrętniki,wszystkie roślinki masz piękne
- cytryna24
- 200p
Dziękuję kochani za miłe słowa
mloda- mandarynka jest już w lepszych rękach. U Ewy. Myślę, że ona zajmie się nią lepiej niż ja.

mloda- mandarynka jest już w lepszych rękach. U Ewy. Myślę, że ona zajmie się nią lepiej niż ja.
Skrętniczki wcale nie przejmuja się,że zbliża się jesień ,kwitną przepięknie
Tłustoszek taki tłuściutki
,ciekawa jestem,czy miał już kwiatki ? Mój kwitnie nieprzerwanie całe lato 

Tłustoszek taki tłuściutki

- cytryna24
- 200p
Oczywiście, że kwitł ale ten większy. Na pierwszej stronie wątku jest zdjęcie
Na którejś kolejnej stronie jest taki podwójny - to ten sam tylko zrobiły się z niego dwa
A ten maleńki mi padł 
A jeśli chodzi o skrętniki to mają tyle pączków, że będą kwitły chyba całą zimę

A jeśli chodzi o skrętniki to mają tyle pączków, że będą kwitły chyba całą zimę

Ewelinko czy ten cudny rózowy skretniczek to jest ten,cytryna24 pisze:Fiołek już niestety przekwita ale za to mój stephanotis zrobił mi niespodziankę. Kilka tygodni temu po przekwitnięciu wyniosłam go do piwnicy gdzie jest chłodniej niż w domu ale wystarczająco jasno. Chciałam żeby odpoczął przez zimę. Kilka dni temu poszłam go podlać i co zobaczyłam ? Kilka nowych pączków kwiatowych. Są maleńkie i zdjęcie wyszło nieostre. Może jutro się uda zrobić lepsze.

- cytryna24
- 200p
Tak, to ten Dorotko
Pięknie rośnie 
A powiedz jak się spisują roślinki ode mnie ? Listki ukorzeniają się ? A muchołówka ? Ciekawska jestem

A powiedz jak się spisują roślinki ode mnie ? Listki ukorzeniają się ? A muchołówka ? Ciekawska jestem

Ewelinko muchołowka ma sie dobrze zobaczymy jak przezimuje zaraz wkleje zdjecie u siebie to ja zobaczysz fiołeczki wsadziłam do ziemi a skretnik zgnił nie mam chyba ręki do skretników