Sylvio to jest granat ozdobny, wysiewany z kupnych nasion, odmiana miniaturowa dostosowana do uprawy doniczkowej. nasionka są dostępne w LM. Mój okaz wyhodowałam ok. 5 lat temu i nie miałam z nim żadnych problemów - nie imają się go szkodniki ani choroby, przezimowanie też nie nastręcza problemów. Warto go posiadać
Nolinko jakie Ty masz piękne Begonki
ja kochana jakbym tak pięknie cie poprosiła mogłabym liczyc od Ciebie na bulwy?? ja mam tez dwie popatrz u mnie i chętnie wymieniła bym się z Tobą..
Zobaczymy Majeczko na wiosnę co mi przetrwa, bo większość bulwek była kupowana po sezonie i w nienajlepszej jakości. Jak się przechowają, to bardzo chętnie, bo kilka kolorów się powtarza
Wygrzebuję z ziemi po pierwszym przymrozku i tez wrzucam do jakiegoś pudła i posypuję trochę przeschniętą ziemią z doniczki i zostawiam w piwnicy do wiosny. Do nowej ziemi sadzę jak bulwki zaczynają wypuszczać pączki, zazwyczaj w marcu, albo nawet na początku kwietnia, bo nie mam za bardzo gdzie ich postawić w domu Czyli robimy tak samo
Zakwitł fiołek od Iwonki
a tego fiołeczka kupiłam sobie wczoraj w B. Jest trochę "wydziczały", ale spodobał mi sie kolor kwiatuszków
a tak zakwitł skrętnik od Marylki
a tak od szarotki
Ja dzisiaj byłam w B. i mąż aby do niej weszliśmy to już mówił... "fiołki są, jak masz kupować to kupuj i nie stój przy nich bez sensu" Nic nie kupiłam bo takie już mam.