Krzaczki Kani
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Krzaczki Kani
Piękny krzaczek róży 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kaniu, tak jak chciałaś zrobiłam mojej Westland zdjęcie 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, ja kupiłam Bonicę po pogaduchach u Ciebie a teraz ja namawiam Cię na Westerlanda - skuś się
. Mojej mamie też kupiłam dwa ale niestety przemarzły. Z tego, co się zorientowałam na forum, ona nie jest pancerna i faktycznie czasem przemarza. Kto wie, może i ja stracę tę różę którejś zimy ale teraz jeszcze się nią cieszę.
Ostatnio rozmawiałam z moim M i stwierdziłam, że gdyby ta róża mi przemarzła i zginęła, działka wiele by straciła na uroku, a on na to "Eeeee, czy ja wiem? Krzaczor z niej taki i zasłania widok na tamte rośliny". A "tamte rośliny" to chory cyprysik, drapakowaty Graham Thomas i Maigold, który teraz już nie kwitnie
. Jak widać są gusta i guściki
.
Jeżeli chodzi o ozdóbki i to, że jestem zdolna, to raczej nie jestem. Po prostu szkoda mi było pieniędzy na gotową makatkę, bo w sklepie kaszubskim ceny za taką ozdobę zaczynały się od 70 zł. Ale były trochę większe i oczywiście ładniej wyhaftowane, bo spójrz na mój napis, krzywy taki
.
Krysiu, ten Westerland dopiero w ubiegłym roku tak się rozrósł i to najbardziej jesienią. W tym roku deszczowe lato mu widocznie podpasowało. Daj czas swojemu Westerlandowi
. Masz tak piękne róże, że masz się czym cieszyć
.
Zosiu, zaraz zajrzę do wątku Mai. Dereń i Sympathia rosną niby oddzielnie, każde przy innej ścianie. Dereń od wschodu a Sympathia od południa ale przy stykających się ścianach, przy rogu domku. Dereń rozrasta się chętnie i w tej chwili zakrywa cały róg a Sympatnhia również nabrała masy i tak oto zaglądają do siebie, chociaż każde z nich "mieszka" przy innej ścianie
. Kiedy pędy róży mocno podrosły i opadły na derenia, wyglądało tak, jakby dereń zakwitł, nawet ładny to był widok
.
Wiola, krzaczek róży dziękuje za oklaski
.
Aniu, byłam, widziałam, pokochałam Twojego Westerlanda
.
Coś niedobrego się ze mną porobiło, bo chyba pierwszy raz nie miałam ochoty pojechać na działkę
. Wiało i padało. Brakuje mi energii od
. Ale za to byłam na targach i kupiłam ... lilie (a miałam kupować dopiero na wiosnę
). Była dobra cena więc wzięłam cztery rodzaje po kilka sztuk. Myślę, że powinnam założyć wątek ogólny, bo w różyczkach nie będzie się już u mnie wiele działo. Nowych raczej nie będzie, bo te co są dają mi już wystarczająco zajęcia
.

Ostatnio rozmawiałam z moim M i stwierdziłam, że gdyby ta róża mi przemarzła i zginęła, działka wiele by straciła na uroku, a on na to "Eeeee, czy ja wiem? Krzaczor z niej taki i zasłania widok na tamte rośliny". A "tamte rośliny" to chory cyprysik, drapakowaty Graham Thomas i Maigold, który teraz już nie kwitnie

Jeżeli chodzi o ozdóbki i to, że jestem zdolna, to raczej nie jestem. Po prostu szkoda mi było pieniędzy na gotową makatkę, bo w sklepie kaszubskim ceny za taką ozdobę zaczynały się od 70 zł. Ale były trochę większe i oczywiście ładniej wyhaftowane, bo spójrz na mój napis, krzywy taki

Krysiu, ten Westerland dopiero w ubiegłym roku tak się rozrósł i to najbardziej jesienią. W tym roku deszczowe lato mu widocznie podpasowało. Daj czas swojemu Westerlandowi

Zosiu, zaraz zajrzę do wątku Mai. Dereń i Sympathia rosną niby oddzielnie, każde przy innej ścianie. Dereń od wschodu a Sympathia od południa ale przy stykających się ścianach, przy rogu domku. Dereń rozrasta się chętnie i w tej chwili zakrywa cały róg a Sympatnhia również nabrała masy i tak oto zaglądają do siebie, chociaż każde z nich "mieszka" przy innej ścianie

Wiola, krzaczek róży dziękuje za oklaski

Aniu, byłam, widziałam, pokochałam Twojego Westerlanda

Coś niedobrego się ze mną porobiło, bo chyba pierwszy raz nie miałam ochoty pojechać na działkę

- sweety
Cieszę się, że moja Westland ma nową wielbicielkę 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kaniu
Dzisiaj to ja też nie bardzo miałam ochotę na ogród. Co chwila deszcz i wietrzysko. Momenty przejaśnień.
Taka pogoda nie nastraja na ogród. Dzisiaj też pojechałam , ale na cmentarz posadzić wrzosy i trochę cebulek.
Jakoś nie mam ochoty na te targi, chociaż Jagis pisała, że fajnie zaopatrzone.
Chyba jednak zakupy nowości zostawię sobie na wiosnę.
Swoje Warszawy i Westerlanda sfotografowalam i wstawiłam u siebie.
Możesz pooglądać.

Dzisiaj to ja też nie bardzo miałam ochotę na ogród. Co chwila deszcz i wietrzysko. Momenty przejaśnień.
Taka pogoda nie nastraja na ogród. Dzisiaj też pojechałam , ale na cmentarz posadzić wrzosy i trochę cebulek.
Jakoś nie mam ochoty na te targi, chociaż Jagis pisała, że fajnie zaopatrzone.
Chyba jednak zakupy nowości zostawię sobie na wiosnę.
Swoje Warszawy i Westerlanda sfotografowalam i wstawiłam u siebie.
Możesz pooglądać.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kaniu,
a gdzie Ty kupowałaś swoją Warszawę ?
Moje zostały zakupione na Kartuskiej w Eko-lasie.

Moje zostały zakupione na Kartuskiej w Eko-lasie.

- kania
W szkółce w Jankowie. W sumie blisko. Może mieli od tego samego producenta
?

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Kaniu, też się dzisiaj wybrałam na Renk. Miałam obowiązkową wizytę w Żukowie, a stamtąd to już bliziutko.
Kupiłam trawkę Coca Cola, białego sadżca i powojnik Alionushka.
Może się minęłyśmy? Byłam ok 13.
Westerlanda już pokochałam, chociaż to róża M. A po Maingolda nie dojechałam
Kupiłam trawkę Coca Cola, białego sadżca i powojnik Alionushka.
Może się minęłyśmy? Byłam ok 13.
Westerlanda już pokochałam, chociaż to róża M. A po Maingolda nie dojechałam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- kania
Justynko, wygląda na to, że byłyśmy w tym samym czasie na targach
. A widziałaś te wielgachne wrzosy? Jeden sprzedawca miał takie o wyjątkowo długich kwiatostanach, stały na metalowej półce. Trawy też mi się podobały ale w końcu rozmyśliłam się, bo czy na mojej glinie będą rosły trawy
?

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Wrzosy podziwiałam, ale chwilowo jestem na nie obrażona, za brak chęci współpracy
Co roku kupuję, a one
Zostało kilka. I tak niech zostanie

Co roku kupuję, a one

Zostało kilka. I tak niech zostanie

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kaniu, szukałaś mojej Tommelise a ona na tym zdjęciu jest, taaaka duża, że jej nie widać

to ten krzaczek na środkowym planie

to ten krzaczek na środkowym planie

- sweety
Na Twoje życzenie zamieściłam wrzosy 

- kania
Justynko, jeżeli masz kwaśną glebę w ogrodzie, to po wsadzeniu wrzosów do dołków z kwaśnym torfem powinny dać sobie radę. Nie poddawaj się
.
Aniu, mam pewne podejrzenia, gdzie jest Tommelise na zdjęciu
. Napisałam u Ciebie.
Aniu, byłam u Ciebie i widziałam wrzosy. Wyglądają na duże
. Ładna kępka!
Fresia ma dobry kolor na panującą nam aurę. Ładnie pachnie.

Warszawa/Lustige wygląda za każdym razem inaczej. Może dlatego tak ciężko ją zidentyfikować ze zdjęć. Teraz ma więcej pasków. W każdym wydaniu jest bardzo efektowna.

Westerlandowi nadal bardzo chce się kwitnąć.

Sympathia

Aniu, mam pewne podejrzenia, gdzie jest Tommelise na zdjęciu

Aniu, byłam u Ciebie i widziałam wrzosy. Wyglądają na duże

Fresia ma dobry kolor na panującą nam aurę. Ładnie pachnie.

Warszawa/Lustige wygląda za każdym razem inaczej. Może dlatego tak ciężko ją zidentyfikować ze zdjęć. Teraz ma więcej pasków. W każdym wydaniu jest bardzo efektowna.

Westerlandowi nadal bardzo chce się kwitnąć.

Sympathia

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Jak pięknie i obficie kwitną Twoje róże! Szczególnie Fresia mnie zachwyciła, bo moja już jest lekko badylkowata...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- kania
Ewo, właśnie wracam z Twojego wątku i nie mogę dojść do siebie po tym, jak zobaczyłam Twojego Chopina
.