Lato w wiejskim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Lato w wiejskim ogrodzie cz.2

Post »

Sylwio u mnie takie widoki są ale te i tak śliczne , bo wcześniej robiła zdjęcia to były ołowiane. Kurki zataczają coraz szersze kręgi :;230
Kiedyś pewnie będziesz miała skoro w ogóle nie wykluczasz takiej możliwości. ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu przekazałam mu od Ciebie pozdrowienia i zapewnienie, że liliowce rosną. Jestem bardzo zadowolona z kontaktu, a jeden liliowiec kupiony w lipcu ma pąki i chyba zdąży zakwitnąć.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

ja od wiosny przeglądam ofertę Emila, aż dech zapiera, ale nie zdążyłam z robieniem miejsca i zamówiłam tylko kilka liliowców ;:223 obiecuję sobie zdążyć w przyszłym roku :D
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maseczko, widoczki godne pozazdroszczenia. Pięknie jest u Ciebie, nawet patrząc na to ostatnie zdjęcie jakoś oddycha się pełną piersią. :) A Twój wiciokrzew jeszcze kwitnie? Nie wiedziałam, że kwitnie tak długo. Właśnie posadziłam sobie wiciokrzew pod płotem, mam nadzieję, że będzie piął się po ogrodzeniu i ładnie pachniał. Czy radzisz osłonić go na zimę? Taki świeżo posadzony chyba powinnam jakoś zabezpieczyć, prawda?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uwaga!Dawno się nie wpisywałem , więc trochę poopowiadam w tematyce kurek.Mam taką ogromną leszczynę już pawie dwudziestoletnią, posadzoną przeze mnie.Zresztą już o niej pisałem w moim wątku.Zbieram z nie duże smaczne orzechy.Niestety kilka lat temu opanowały ją szkodniki jakieś słonikowce.One mają takie zwyczaje,że zimę spędzają głęboko pod ziemią, a na początku czerwca wyłażą z ziemi i efekt jest taki, że część orzechów mam z głowy.Pytałem na FO jak z tym walczyć.W zasadzie dowiedziałem się dopiero z kim walczę.Wszyscy proponowali oprysk mospilanem.Trzeba to robić w dośc krótkim, kilkudniowym okresie kiedy to dziadostwo wyłazi z ziemi.Ktoś zaproponował ekologiczny sposób, a mianowicie kury.One wyjedzą wszystko co wylezie z ziemi.Niestety kur nie posiadam.W czasie kiedy trzeba było robić oprysk byłem w Kołobrzegu.Orzechów zbieram dużo, robaków jakby mniej.Może zima im zaszkodziła.Chyba w przyszłym roku sąsiad wypożyczy ze trzy kury. :;230
Właśnie znalazłem na wycieraczce martwą mysz.Chłopaki działają.Przepraszam chyba rozdrapałem niechcący świeżą ranę ;:202

Pozdrowienia dla wszystkich trzech Maryś ;:136
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
To super ,że trafiła się okazja z roślinkami :D
Dalia od forumki absolutnie piękna jest :!:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sylwio naprawdę warto, bo czasem można coś kupić okazyjnie i potem różnie bywa, ja jeszcze miałam szczęście porozmawiać z tym młodym człowiekiem, a i zostałam zaproszona. Na pewno pojadę jak będą kwitły irysy podobno niezapomniane widoki. Chce się specjalizować głównie w irysach i liliowcach, ale z dodatkiem innych roślin.
Linetko pachnącego kupiłam w tym roku jeszcze nie kwitł, ale mam dwa inne jeden po poprzednikach jak go pryskam na mszyce jest przepiękny i drugi nie wiem skąd wydawało mi się, że to odnoga ale nie - ma zupełnie inne kwiatki i cały czas kwitnie, ma i kwiatki i owoce. Ja nie okrywam i okrywać nie będę. A widoki przygnały mnie tutaj :tan
Jureczku fajnie że jesteś , widzisz o różnych rzeczach piszemy! Tak rozdrapałeś... Kury pod moimi laskowymi też buszowały, splantowały kiedyś teren gruntownie, ale i tak wkurzają mnie te leszczyny i chyba je wytnę. ;:3
Agnieszko miłe są te spotkania i zawsze ubogacają - ja jestem jedynaczką więc lubię ludzi mam bardzo dużo znajomości i zawsze lubiłam nowe kontakty, a stare zostają te najtrwalsze!
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Marysiu a mi właśnie przyszło do głowy posadzenie leszczyny, zbierałam u siostry na działce orzeszki dla mojego wnuka, (bardzo je lubi) i tak mi zaświtało.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Maseczko, piękne widoki, szczególnie ten na ostatnim zdjęciu, taki swojski, późnoletni, polski klimat :D.
U mnie też wiciokrzew ma kwiatki, choć bardzo niewiele, przetrwał zimę bez okrywania, choć były ciężkie mrozy.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu dopiero co wyszedł gość od komputerka. Okazało się, że synowie coś napsocili z ruterem. Mogę więc z radościa podziękować za kawusię i ciasto-pyszna szarlotka z orzechami ;:138 . Jesteś wspaniałą ciepłą osobą, mam nadzieję na następne spotkania...masz jakieś sprawy w pobliżu mnie? lub krewnych? lub...cokolwiek :;230
Kochani Marysia ma wspaniały ogród z dorosłymi roslinkami, które w swojej gościnności chciała dla mnie wykopywać ;:196
Mogę się pochwalić, że te widoki z działki, które Marysia wstawia widziałam osobiście :tan
Działka duża a właściwie dłuuuuga i nasza koleżanka ma co robić oj ma ;:108 Kurki świetnie mają się w kurniczku ale koty nie dały się wymiziać ;:131 . Wyniosłam też wspaniałe dwa wapienne kamienie....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko chyba trzeba by było umieć te leszczyny prowadzić dbać, przycinać, pryskać to coś by z tego było. A tak to to sie rozratsa jak ch... patki jedynie na tyki mam. Orzechy raz na parę lat. Może lepiej dalej zbierać u siostry?
Stokrotko oj późnoletni ładnie to nazwałaś! lubię wiciokrzewy, ale w pamięci mam taki w Jaworkach który przyciągnął moją uwage niesamowitym zapachem i takiego szukam!
Ewuniu dziękuje za miłe słowa, ja już wcześniej na gorąco napisałam od siebie ;:196 ;:167
Ewciu a ile dzisiaj mam pracy ;:224
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj....zainteresowały mnie modrzewie....a właściwie szyszki....bo ja taka zbieraczka jestem,gdzie zobaczę jakiś materiał to zaraz myślę...'a na choinkę się nada' ;:224 a szyszki się wspaniale nadają od kilku lat robię takie ....spróbuj i TY :uszy
pozdrowionka :wit
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu a właśnie wiem o czym zapomniałam ;:14 Zdaje się, że kupowałaś jakies witki do zaplatania żywego płotu czy to gdzies tam rosło a ja nie zauważyłam? czy tez zwierzyna wyżarła wszystko? Chciałam to zobaczyc i byc może zmałpować ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Grażynko, pójdę poszukać może masz w swoim wątku te ozdoby. Na razie spadają szyszeczki wyżarte :;230 Mamy wiewióreczki i żyją sobie nieźle z nami.
Ewuniu to jest wsadzone w tzw nieużytku niektóre wypuściły listki inne nie niestety jest sucho. Na początku podlewałam, ale to jest robota głupiego. Jak przynajmniej część wyrośnie będę ucinać i wsadzać w puste miejsca, a na efekty trzeba będzie chyba ponad rok czekać.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór, Marysiu! :wit
Ależ modrzewie-giganteusy! Szok po prostu, do jakich rozmiarów dorastają...
Spodobała mi się bardzo dalia, którą dostałaś w prezencie od miłej forumki oraz astry nowobelgijskie... Na moje astry wciąż czekam - jakoś się ociągają z kwitnieniem... ponoć do środy ma być ładna pogoda, więc liczę że nadgonią...
Miłego wieczoru!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”