Witajcie po weekendzie.
Jolu te zdjęcia ze spotkania na cudownej leśno-sosnowej działce u
Danusi i Andrzeja lubelskich.
Nasz lasek jest brzozowy i znajduje się poza ogrodzeniem ogrodu.
Trzmielina lubi przemarzać, jeśli jest na otwartym terenie, ale moja rośnie przy samym domu w zaciszu i radzi sobie dobrze, nawet w tą bezśnieżną zimę nie zmarzła.
Mam jeszcze o złotych liściach, ale rozrastająca się choina kanadyjska zupełnie ją zasłoniła.
Byliny przesadza się właśnie o tej porze, więc powinnaś zrobić to jak najprędzej, żeby przed zimą floks zdążył się ukorzenić.
U mnie złocienie rosną raczej niskie, może dlatego, że słaba ziemia jest.
Małgosiu- Margo ze zdziwieniem stwierdziłam, że moje zimowity także przemarzły, a nigdy im się to nie zdarzało.
W tym roku zamiast się rozrosnąć, to są o wiele mniejsze kępy .
Wandzia była oczywiście na lubelskim spotkaniu, z czego się bardzo cieszymy.
Może i Ty za drugi rok się wybierzesz w nasze strony.
Małgosia- malgocha zimowit z pewnością w tym roku Ci zakwitnie, tylko trochę później, gdyż ich powinno się sadzić w sierpniu. Moje pełne, pomimo już wieloletnie, ale ciągle nie wyrastają, może wymarzły, chociaż wydaje mi się, że wiosną wyrosły im liście.
Aniu złocień maruna, jeśli miałby dobre warunki u Ciebie, to z pewnością niski by nie był.
U mnie dużo samosiewek, w piaszczystym, nie wzbogaconym w próchnicę podłożu, więc dlatego są niskie.
Beatko może mój złocień jest jakiś inny, gdyż co roku wyrasta, chociaż tej zimy wymarzł, ale kwitną jego siewki, dlatego tak późno, gdyż zazwyczaj on kwitnie latem .
Misiu jastrzębiec kwitnie całe lato, tylko bardzo się rozrasta, jeśli by Ci to nie przeszkadzało, to będę pamiętała o Tobie.

Venrosa

Tom- Tom

Pachnąca świecznica Brunetta w końcu rozkwita

Vanilla Franse

róża NN, ale jest śliczna

cytryniec dojrzał, zerwałam na nalewkę