Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Basiu, ale ja Ci teraz nic nie wysyłałam...tylko to co w zeszłym tygodniu :wink: Natomiast paczka od Ciebie doszła, ślicznie dziękuję - rośliny gigantyczne, postaram się je dziś wsadzić do ziemi lub przynajmniej zadołować.

Marzenko, daj znać, czy przesylka doszła, wysłałam priorytetem, więc wczoraj powinna byc u Ciebie...

Ewo, no tak...trzeba czasem czytać sygnaturki;) Ja kosaćce żółte chętnie, bo moje są wszystkie jak jeden mąż ciemnofioletowe + dwa białe

Dziś bardzo skrótowo, bo wczorajszy wyjazd nam nie posłużył i teraz chora jest już cała 4 dzieci oraz mój mąż: o ile dzieci w miarę, to mąż umiera, jak to facet :| Zaraz jedziemy na dwa razy do lekarza, a potem zamykam się w chlewiku, żeby popracować w spokoju :roll:

Za to dobre wieści są takie, ze u Sary dalsza poprawa, teraz szyna już tylko na noc i kontrola dopiero za 3 miesiące, więc koniec z codtygodniowymi pielgrzymkami do Wroclawia ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wczoraj przesyłki z roślinkami nie było. A dzwoniłam do sąsiadki i dopytywałam. W skrzynce awizo też nie było. Pewnie dziś wszystko dojdzie.
Ja dla Ciebie po niedzieli wszystko spakuję.
Super wieści z nóżkami Sarunii :tan ;:63 :heja ;:215 i nie wiem jak jeszcze pokazać swoją radość ? Bardzo się cieszę.
Toż to mały szpiatal masz w domu, a tu chrzciny za pasem. Nieciekawie ;:185 , no i ten umierajcy mąż, to już prawdziwa tragedia. mam nadzieję, ze jednak dasz radę go uzdrowić.
U nas leje od wczoraj, a popołudniu przeszła ulewa i zalała 2 główne drogi i korki niesamowite. Tak to jest jak mieszka się na prowincji i zaleje przelotówki.
Wywiadówka długa...ale sympatyczna
A teraz do papierów zaraz wracam
Pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bosko, znaczy się że mąż nie wyrzucił kartki z Twoim adresem dołozył do niej tę z adresem Marzenki i wszystko pochrzanił :roll: A w środku są cebulki i irysy? :) To irysy sobie zachowaj, a cebulki jakbym Cię mogła prosić o odesłanie Marzence - koszty pokryję i na PW Ci adres napiszę. sorry za zamieszanie, byłam pewna że w miarę inteligentny chlop umie załatwić prostą sprawę :(

A irysy do Marzenki też pójdą jak się z chorob wykaraskam: wszystkie dzieci mneijsze i większe mają wirusówkę, chrzciny musimy przelozyć, 200 zł w aptece pękło...idę się napić malinówki: siostra dała z przeznaczeniem na chrzciny, ale skoro impreza odwołana, to lepiej wypić niżby wywietrzeć miało :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati splułam sobie monitor czytając o malinówce. Ty jesteś jednak praktyczna dziewczyna!
Naszej Sarze lepiej i to najważniejsze, coraz mniej w szynie czyli dla Ciebie też lepiej. Chyba już nie lubi być krępowana.
Jeden chłop chory to tak jak 4 dzieciaków ;:202 Paczkę wyszyłam po niedzieli, bo teraz to Ci jeszcze tylko tego brakuje. Mam nadzieję że u Ciebie też leje to będzie dobrze sadzić.
Trzymaj się dzielnie ;:134 , bo w takim szpitalu nie trudno o wirusa!!! ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Patysiu - na litość boską, to Ty nie wiesz, że nawet najbardziej inteligentnemu chłopu można dawać tylko jedno proste i jednoznaczne zadanie jednorazowo? Ja już się tego dawno nauczyłam i Ty też się nauczysz :;230
Napiłabym się z Wami tej malinówki, za zdrówko całej ferajny...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No już dawno nie myłam monitora - dziękuje Ci Gosiu na Ciebie zawsze mogę liczyć! ;:172
MaGorzatka

Post »

Marysiu, co ja z Tobą mam!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, sęk w tym, że pierwszą paczkę wysyłał tydzień przed drugą...podejrzewam, że zgubił adres do drugiej i uznał, że ja te rośliny to cały czas jednej osobie wysyłam, więc jak spisze poprzedni adres to będzie dobrze :;230 Boję się nekać pytaniami, bo w stanie agonalnym jest (czyli jest solidnie przeziębiony :) , potem mi sumienie nie da żyć, że na łożu śmierci męża dręczylam dociekaniami :twisted:

Basiu i Marzenko, podczytałam, że miałyście się widzieć, więc mam nadzieję, że się z paczką wyjaśniło: raz jeszcze przepraszam za zamieszanie :oops:

U nas masakra, dzieci chore jeszcze bardziej, te co były lżej dobiły do pozostałych, małzonek jak pisałam wyżej dogorywa, ja zasuwam zawodowo a siostra usiłuje zapanować nad chaosem :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu jeszcze nic, ale jak wypijemy tą kawę w Ustce albo na Szewskiej to kto wie :;230 :;230
MaGorzatka

Post »

Patysiu - nie dociekaj, dajże człowiekowi pochorować, a potem już będzie przedawnienie zbrodni :;230 Pozdrowienia dla Was wszystkich, biedaki, wykurujcie się szybko!
Marysiu - a wiesz, że ja w studenckich czasach zajadałam na Szewskiej lody bakaliowe w tej cukierni na rogu pod zegarem? Wyjątkowo mi te ich bakaliowe smakują. Moja córka zawsze jak tamtędy przechodzi, zjada gałkę tych lodów, chociaż jej nie smakują AŻ TAK, jak mnie. Ale mówi, że to za mnie zjada, bo ja jestem tak daleko :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati trzymaj się dzielnie i siostra też i wybacz nam te gadki!
Gosiu ja chyba nie jadłam tam lodów. Lody w Krakowie były najlepsze na Starowiślnej w zimie pączki z różą a w lecie lody boskie, ale teraz już też to nie to!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ależ gadajcie do woli, bardzo mi miło, że chcecie właśnie u mnie, choć tu nawet już malinowki nie ma :D A lody na Starowiślnej to nawet ja znam, takie są słynne :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MaGorzatka

Post »

Na Starowiślnej moja córcia jada teraz lody, nawet mnie tam kiedyś zaciągnęła do tej kilometrowej kolejki. Ale najlepsze lody, jakie jadłam w życiu to były lody sprzedawane na wagę z lodziarni z tradycjami w centrum Nowego Sącza. Poezja :)
A wierzcie mi, że z niejednego pieca lody jadłam!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W Nowym Sączu nie jadłam ale w Nowym Targu tak! pycha. Teraz u nas najlepsze są u Włocha na Sławkowskiej, ale jeszcze nie jadłam bo kolejki mnie przeraziły. I najlepiej lubię lody białe czyli śmietankowe lub waniliowe polane i posypane borówkami z mojego krzaka . Wersja ekskluzywne kupka bitej śmietany na borówkach :;230
MaGorzatka

Post »

W moim wątku dziś częstuję piernikiem :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”