Płyty do szklarni

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
adam_kow79
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 wrz 2012, o 08:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Płyty do szklarni

Post »

Witam
Poszukuje płyt betonowych do chodzenia miedzy rzędami w szklarni. W internecie znalazłem coś takiego
http://www.sklep.sib.lowicz.pl/plyta_je ... deszczowni
Ja poszukuje jednak coś o ok 40 cm szerokości. Te co oni posiadają w sib mają 60 lub 70 cm szerokości.
Podobno można kupić coś takiego we Włoszech jednak nie jestem w stanie nic znaleźć.
Czy ktoś kiedyś się spotkał podobne płyty??
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Płyty do szklarni

Post »

A stara płytka chodnikowa nie może być? U nas na działce się sprawdzają, mamy dwa rozmiary ; 50 x 50cm i 40 x 40 cm. Pozyskane ze starych chodników (po dogadaniu się z majstrem, który wymienia te płytki na kostkę). A w spółdzielni mieszkaniowej można je było kupić po 1 zł za 1 szt.
Szły jak woda.
Pozdrawiam! Gienia.
adam_kow79
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Też o tym myślałem, jednak te płytki nie posiadają obrzeży. A chodzi mi by te płyty były z takimi obrzeżami Dodatkowy montaż obrzeży nie wchodzi w grę. Chodzi mi o znaczna ilość takich płyt. Ok 1000 szt. Macie może jakieś namiary na firmy (polskie i zagraniczne ), które robią elementy betonowe do szklarni
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Przy takiej ilości możesz zamówić w betoniarni.
adam_kow79
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Pytałem tez w pobliskiej betoniarni. Poinformowali mnie, że zrobią bardzo chętnie, tylko potrzebują dokładnych wymiarów. Chcą zrobić produkt który już gdzieś na świecie się sprzedaje i w u nas w kraju też będą mogli go sprzedać więcej niż jednej osobie. W przeciwnym razie będę musiał pokryć koszty zrobienia nowej formy.
Awatar użytkownika
Slawgos
500p
500p
Od: 14 kwie 2010, o 19:55

Post »

Jeśli dobrze zrozumiałem Twój wpis, to producent powiedział, że dasz mu wszystko na tacy, a on i tak Ci tego nie sprzeda, bo będzie czekał aż ktoś jeszcze ten produkt kupi? Jak dla mnie totalnie bez sensu. Albo coś źle zrozumiałeś, albo betoniarz Cię w wała robi (bez obrazy).
BTW - ilość 1000 płyt robi wrażenie i myślę, że spokojnie możesz gadać z pozycji gościa :wink: , a nie petenta.
Działaj i zdawaj relację. :D
adam_kow79
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Nie do końca dobrze mnie zrozumiałeś.
Jeśli znajdę mu ten wyrób, dam namiary na czyjąś szklarnie, lub firmę gdzie ktoś to robi, to nie będę musiał pokrywać kosztów nowej formy (ok 5 tyś zł). Producent będzie miał jakieś rokowania na dalsza sprzedaż tego produktu.
Jeśli będzie to wyrób indywidualnie pode mnie to poniosę dodatkowy koszt tej formy. Dla 5 tyś warto trochę pogrzebać w sieci. Zawsze zostanie w kieszeni lub na inna inwestycja. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”