Aniu, masz świętą rację, pod tymi drzewami susza szkaradna. Dlatego gdzie mogę rozkładam nawodnienie kroplujące. W trawach też będzie ale pewnie dopiero na wiosnę. Sadzić pod świerkami zawsze możesz ale ziemi dobrej trzeba dodać, więcej nawozić i zdecydowanie więcej trzeba podlewać. Może nasadź konwali i wrzosów?
Reniu, nie mam dużo traw jeszcze, może z 20 szt. Wszystkie tegoroczne. To ostatnia próba z trawami. Jak wymarzną to się obrażę na nie. Z pewnością będę zabezpieczać przed mrozem, szkoda kasy i mojej pracy żeby zginęły.
Iwonko, no ja na ostatnim spotkaniu nie byłam jeżeli masz na myśli to u Małgosi. A zdjęć nie daję bo muszę przecież dbać o zdrowie psychiczne i wrażenia estetyczne odwiedzających gości

Generalnie preferuję stanie za obiektywem i nigdzie mnie nie znajdziesz
Dziękuję serdecznie za życzenia i postaram się zachować wszystko w stanie jak najlepszym.
Bardzo ale to baaaardzo dziękuję też za paczuszkę z koleuskami, doszły wczoraj, dobrze że listonosz postarał się paczkę zostawic na skrzynce. Do skrzynki mu się nie zmieściła, na szczęście bo by połamał. Choć spakowałaś tak solidnie że roślinki nawet nie zauważyły transportu
Marzenko, Marzenko nie kabluj

Tam chodziło o pieski nie o mnie
Hortensją pnącą jestem zachwycona, dość szybko pokumała się z sosną i zaczyna ją mocno przytulać. Widocznie jej się tam podoba. Jeszcze z drugiej strony dosadzę drugą limelight żeby połączyć w całość ten rząd hortensji i będzie cacy

Pieska wygłaskam

Dziękuję
Jule, jak cudownie że o mnie pamiętałaś

zaraz skrobnę
Aguniu, wiesz że z moim terenem do obsadzenia to wszystko bardzo chętnie przygarniam, zwłaszcza że dalie u mnie się nieźle zachowują. Jedynie właśnie takie ametystowe mi zaginęły. Właśnie mi uświadomiłaś że nie wyrosły

Nie-Dziękuję

W tym miejscu obok mojego magicznego kajetu będzie nowa limelight i będzie właśnie tworzyć pas 5 hortensji. Z tyłu za fotografem jest właśnie rabata trawiasta