Można. Przy ranach nawóz szybciej jest pobierany, ale też trawa wrażliwsza, dlatego lepiej zastoswać nieco mniejsze stężenie niż zaleca producent.ROBERT1988 pisze:W takim razie tak będę robił.
Nawóz o którym pisałem można zastosować po skoszeniu nie czekając na zabliźnienie rany ?
Max stężenie przy takim pryskaniu 2-3% ?
Mam nadzieję ,że już go Ogrodzie2000 testowałeś w takim układzie jak pisze powyżej.
-- 9 wrz 2012, o 07:53 --
Jeśli masz pewność, że przez najbliższe 4 tyg nie będzie przymrozku, a temperatura w nocy nie będzie zbyt często niższa niż +15"C to śmiało możesz siać. Zeszły rok był wyjątkowy i trawa siana w listopadzie doskonale wygląda w tym roku, ale to był wyjątek i nie należy się tym sugerować.duduś pisze:Witam , ponieważ obecnie nie mam czasu czytać całego wątku ( co obiecuję zrobię zimą ) proszę mi tylko napisać do kiedy mogę wysiać trawę , bo właśnie rozplantowaliśmy ziemię i szkoda żeby zarosła chwastami , a jest fajnie wilgotno więc może warto?
Wrzesień jest miesiącem pewnego ryzyka, wiec wybór należy do Ciebie.
Z ciekawości wrzuciłem hasło i poczytałem sobie artykuły, fajnie jest zawsze coś więcej się dowiedzieć. Większość art. to Crtl+C, Crrl+V z powtarzanymi starymi i już nieaktualnymi metodami.vitoldo pisze:Czasami warto też wrzucić w google zapytanie, tak jak w tym przypadku "zakładanie trawnika jesienią". A tam ho ho informacji...i
Dziś są inne czasy inne warunki pogodowe, modyfikowane gatunki traw, sprzęt i wymagania. Pocieszające jest to, że szybko pokazują się komentarze prostujące art. bo to aż ciarki przechodzą jak bardzo sieć jest zaśmiecona przez podawanie niekompletnych i nie rzetelnych informacji.