Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu, wyjątkowo piękna ta biała turzyca. Ze zdjęcia trudno jednak rozpoznać. Natomiast pierwsza żurawka, o którą pytałaś, to zdaje się Midnight Rose, a ta limonkowa z czerwonym unerwieniem to Electra Lime.
Ja w sobotę WSkierniewicach też mam zamiar dokupić jeszcze kilka, ale chciałabym rude albo prawie czerwone. NIe ma to jak zakupy bezpośrednie. Chyba przez net w ogóle przestanę kupować, bo mam ostatnio jakieś przechery z kurierem, który ma przyeżdżać, a nie przyjeżdża, a ja waruję w domu jak głupia.
Ja w sobotę WSkierniewicach też mam zamiar dokupić jeszcze kilka, ale chciałabym rude albo prawie czerwone. NIe ma to jak zakupy bezpośrednie. Chyba przez net w ogóle przestanę kupować, bo mam ostatnio jakieś przechery z kurierem, który ma przyeżdżać, a nie przyjeżdża, a ja waruję w domu jak głupia.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu
mnie się wydaje,że ta trawa biała to lasecznica trzcinowata ARUNDO DONAX 'Variegata'.Sprawdż , ja jej nie mam ale coś mi się kojarzy.. 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dziewczyny,wasza głowa w tym,zeby przy następnym spotkaniu Anetkę rozruszać.Jak mnie rozruszałyście to z młodą powinno iść gładko.
Moniko,masz niedaleko do nas,mozesz dołączyć przy następnym spotkaniu.
Dzisiejsze zdjęcia robione jak zaczęło padać rano.Siąpi cały dzień,niech pada,moze trawa odzyska kolor trawy,a nie siana.

Uploaded with ImageShack.us
Kasiu,sąsiada jak sąsiada,ale zięcia sąsiada -warto obejrzeć jego dołeczki.
Wandziu,ja przez internet tez już nic nie zamówię jak mam co roku pod nosem taki wybór i w dobrych cenach,poza tym nawet kwitnące kupuję w fazie kwitnienia i nie biorę kota w orku.Jeszcze dzisiaj rozmawiałam z Bożenką z Włocławka i mówiła,ze takiej ilości roślin nigdy nie widziała we tak dobrej cenie.

Ma kupić mi humus activ,bo u nas przecież nigdzie nie ma.Chcę podlać wszystkie hortensje,rh i nie wiem na co starczy,bo biorę z kolezanką 5 litrów na spółkę.Podobno podlewa się tym jesienią i wiosną.
Maryniu,trawa,o której piszesz ma dorastać do 3 metrów,a ta kupowałam jako turzycę i ma być niewiele wyższa jak ta sadzonka.W praniu okaże się co to jest.

-- 12 wrz 2012, o 17:33 --

Moniko,masz niedaleko do nas,mozesz dołączyć przy następnym spotkaniu.
Dzisiejsze zdjęcia robione jak zaczęło padać rano.Siąpi cały dzień,niech pada,moze trawa odzyska kolor trawy,a nie siana.

Kasiu,sąsiada jak sąsiada,ale zięcia sąsiada -warto obejrzeć jego dołeczki.

Wandziu,ja przez internet tez już nic nie zamówię jak mam co roku pod nosem taki wybór i w dobrych cenach,poza tym nawet kwitnące kupuję w fazie kwitnienia i nie biorę kota w orku.Jeszcze dzisiaj rozmawiałam z Bożenką z Włocławka i mówiła,ze takiej ilości roślin nigdy nie widziała we tak dobrej cenie.

Ma kupić mi humus activ,bo u nas przecież nigdzie nie ma.Chcę podlać wszystkie hortensje,rh i nie wiem na co starczy,bo biorę z kolezanką 5 litrów na spółkę.Podobno podlewa się tym jesienią i wiosną.
Maryniu,trawa,o której piszesz ma dorastać do 3 metrów,a ta kupowałam jako turzycę i ma być niewiele wyższa jak ta sadzonka.W praniu okaże się co to jest.

-- 12 wrz 2012, o 17:33 --

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
A ty nie mogłaś wspomnieć,że sąsiad ma takiego zięcia
Dopiero teraz piszesz 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgosiu,dobrze że zajrzałam to teraz poszukam humus activ i podleję moje rhi jedynaczkę hortensje.... 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ta trawa z agry Gosia co ja podpisałaś ogon, to jakas turzyca ,mam taką,bardzo ładna trawa ....jak sie doczekam ,bo u mnie jakby stała w miejscu ,ale ona faktycznie jakby w podkowe rosła i tak ładnie przewisa 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Małgoś są fotki i możesz porównać Ty masz sporo miejsca to taka trawa u Ciebie będzie widoczna a ogon to
Tatarak trawiasty ? Acorus gramineus ?Ogon?- mam go u siebie żółty i zielony , fajna trawka .
Tatarak trawiasty ? Acorus gramineus ?Ogon?- mam go u siebie żółty i zielony , fajna trawka .

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, ale impreza! Normalnie ogrodnicze weselicho miałaś u siebie 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Dzień dobry Małgosiu, też już wstałaś? Mnie zbudziła nasza kicia wracająca z nocnych wędrówek, Teraz poszła spać a ja odwrotnie.
Piękne spotkanie, a ilu uczestników, super.
Twój winobluszcz już się przebarwia, u nas jeszcze nie ma śladu koloru.
Piękne spotkanie, a ilu uczestników, super.
Twój winobluszcz już się przebarwia, u nas jeszcze nie ma śladu koloru.
- malgocha1960
Lucynko,do wiosny trochę czasu,na pewno go poznasz,a uwierz mi jest na czym oko zawiesić.
Misiu,czytałam opinie o tym srodku,ale właściwie nic konkretnego od osób,które to stosowały,a najwięcej mają do powiedzenia i krytyki te osoby,które nie uzywały,a sądzą,że to i tak nic nie da.
Dorotko,to bedziemy obserwowac swoje trawki,oby tylko przezimowały nam.
Maryniu,a mogłabyś wsatwic aktualne zdjęcia tych traw?
Kasiu,z gospodarzami było 20 osób,to juz takie małe weselne przyjęcie.
Zosiu,mało,że zasnęłam koło 1ej to po 3ej już się obudziłam i za nic nie moge zasnąć.W dzień pewnie po scianach będę chodzic,bo nie potrafię w ciągu dnia sie przespać.
Misiu,czytałam opinie o tym srodku,ale właściwie nic konkretnego od osób,które to stosowały,a najwięcej mają do powiedzenia i krytyki te osoby,które nie uzywały,a sądzą,że to i tak nic nie da.
Dorotko,to bedziemy obserwowac swoje trawki,oby tylko przezimowały nam.
Maryniu,a mogłabyś wsatwic aktualne zdjęcia tych traw?
Kasiu,z gospodarzami było 20 osób,to juz takie małe weselne przyjęcie.
Zosiu,mało,że zasnęłam koło 1ej to po 3ej już się obudziłam i za nic nie moge zasnąć.W dzień pewnie po scianach będę chodzic,bo nie potrafię w ciągu dnia sie przespać.
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Dzień dobry ranny ptaszku ,widze ze juz hasasz po forum,pewnie kawusia a potem do ogródka?
Ja tez kawusia a potem do pracy ,milego dnia.
Ja tez kawusia a potem do pracy ,milego dnia.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Małgosia ,co Ty tak rano na nogach 

- malgocha1960
Ewuś,Dorotko,jeszcze kawusi nie piłam,jakoś mnie siły opadły,mam stresa wielkiego,nie wiem dlaczego.U nass drugi dzień pada,niech pada,seszczyk potrzebny.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgoś,witaj u mnie mgła ,kawa i ogródek będzie ...