Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu,czy to taki?

Zdjęcie z netu ze str. http://www.ogrodkroton.pl/TSI/zdjecia/tn_EremuSp2.jpg
Ewuniu,szukaj pustynnika jesienią w sklepach.
To taki jakby pająk,kłącze

Zdjęcie z netu ze str. http://www.ogrodkroton.pl/TSI/zdjecia/tn_EremuSp2.jpg
Ewuniu,szukaj pustynnika jesienią w sklepach.
To taki jakby pająk,kłącze

Pozdrawiam Magda 

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, przyjrzałam się kwitnącym krzakom z bliska, przejrzałam odpowiednie książki i... obejdzie się bez zdjęć - na 100% tamaryszek hihi. A Twój ma zamiar zakwitnąć??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Cześć Madzik,
U mojej sąsiadki zakwitł tamaryszek, jest po prostu obsypany rózowością, a w tle kwitnąca glicynia. No i nabawiłam się chciejstwa, tylko nie bardzo wiem jak zacząć obsadzać się kwitnącymi krzewami wzdłuz działki, nie chciałabym wykazać się przesadą i bezguściem. ( jak posadzę w rządku wszystko co mi się podoba, to właśnie stworze taki efekt).
Musze się jeszcze pochwalić
wyplewiona liatra odbiła z kłącza, a drugie kłącze liatry , które mój mąż posadził ( w czsie mojej dłuższej nieobecności ) ma juz pokaźne rozmiarki, ciekawe, czy w tym roku zakwitnie.
U mojej sąsiadki zakwitł tamaryszek, jest po prostu obsypany rózowością, a w tle kwitnąca glicynia. No i nabawiłam się chciejstwa, tylko nie bardzo wiem jak zacząć obsadzać się kwitnącymi krzewami wzdłuz działki, nie chciałabym wykazać się przesadą i bezguściem. ( jak posadzę w rządku wszystko co mi się podoba, to właśnie stworze taki efekt).
Musze się jeszcze pochwalić

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Grażynko,liatra na pewno zakwitnie,to masz jak w banku
A co do krzewów to ja już nie wiem?
Mnie np. podobają się różne krzewy posadzone wzdłuż płotu,bo nie mogę już patrzeć na bezkres tuj.Zresztą jeśli chodzi o zimozielone to mi się tylko jałowce podobają.A z kwitnącymi krzewami zrobisz jak zechcesz ale to tak pięknie wygląda jak jedno przekwita a drugie zakwita i ciągle coś się dzieje.Ja jestem za

A co do krzewów to ja już nie wiem?
Mnie np. podobają się różne krzewy posadzone wzdłuż płotu,bo nie mogę już patrzeć na bezkres tuj.Zresztą jeśli chodzi o zimozielone to mi się tylko jałowce podobają.A z kwitnącymi krzewami zrobisz jak zechcesz ale to tak pięknie wygląda jak jedno przekwita a drugie zakwita i ciągle coś się dzieje.Ja jestem za

Pozdrawiam Magda 

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no no Magda ale pięknie się zrobiło
ta piwonia to jest żółta czy mi się tylko wydaje?? lilia super, moja tez prawie już zakwitła
ale prawie robi WIELKĄ różnicę no nie ;)
Grażynko, napiszę Ci więcej o moich planach żywopłotowych na PW

Grażynko, napiszę Ci więcej o moich planach żywopłotowych na PW

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Aniu,piwonię wsadziłam w 2005 r ale pewien bliżej mi znany osobnik zdeptał ją całkowicie.W 2006 r odbiła a w zeszłym pierwszy raz zakwitła.Z jej kolorem ... to jest tak że jest "kaczo-żółta" tylko aparat fałszuje
Może jak zaświeci słonko to uchwycę jej prawdziwy kolor
Gabrysiu,to jest trzmielina drzewiasta.Jesienią ma czerwone owoce i właściwie to one są jej ozdobą,bo kwiatuszki są niepozorne
Dzięki za identyfikację,bo ja go kupiłam pod nazwą poziomka ozdobna
Jolu,podziel się z nami swoimi planami w moim wątku.Chętnie poczytam :P :P :P
Piwonia jest żółta Jolu, tylko na zdjęciu wyszła jakaś taka kremowa
A lilia, skoro prawie zakwitła to możesz się spodziewać kwiatów już jutro.Moja wczoraj też jeszcze była prawie... .

Może jak zaświeci słonko to uchwycę jej prawdziwy kolor

Gabrysiu,to jest trzmielina drzewiasta.Jesienią ma czerwone owoce i właściwie to one są jej ozdobą,bo kwiatuszki są niepozorne

Dzięki za identyfikację,bo ja go kupiłam pod nazwą poziomka ozdobna

Jolu,podziel się z nami swoimi planami w moim wątku.Chętnie poczytam :P :P :P
Piwonia jest żółta Jolu, tylko na zdjęciu wyszła jakaś taka kremowa

A lilia, skoro prawie zakwitła to możesz się spodziewać kwiatów już jutro.Moja wczoraj też jeszcze była prawie... .
Pozdrawiam Magda