"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- wysiewamy nasiona roslin dwuletnich;
- sadzimy bulwy późniejszych odmian mieczyków
- wycinamy przekwitłe kwiatostany bylin (niektóre piwonie i irysy juz przycięłam)
- usuwamy przekwitłe kwiatki
- targamy niezliczone ilości konewek wody i modlimy się o deszczyk w nocy
Dokarmiamy rośliny nawozem z azotem, dla krzewów to już ostatnia dawka azotu przed zimą (?)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Aks
Zerknij do sekcji o nawozach, tam znajdziesz wszystko, czego szukasz
Tea
Mole wyprowadzą się z twoich szaf, jeśli wyjmiesz z nich wszystko, półki i ściany przetrzesz szmatką z terpentyną, a ubrania wypierzesz / oddasz do pralni. Inne rzeczy z szafy musisz też wyszorować jakimś środkiem myjącym. A na koniec lawendę trzymaj jako woreczek zapachowy gdziekolwiek w domu, a w szafie zawieś specjalne zawieszki przeciwmolowe, są skuteczniejsze