Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Jola, Jola, a miałaś już nic nie kupować, bo budżet już na przyszły rok wyczerpałaś :wink:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kochana cały wątek dokładnie przestudiowałam ;:132 , od deski do deski i mnie się stąd nie pozbędziesz bo wpisuję się na stałe i będę zaglądać codziennie ;:108 . Będziesz dla mnie inspiracją przy zakładaniu rabatek na działce ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu ale masz śliczną Anabelke ;:oj a psiaki ;:167 wymizgaj je od cioci Reni :wink:
Ten przystojniak to syn?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jola, nie ma co się przejmować krytyką. Jak to się mówi..."jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać" :D Oczywiście wszystko zależy od krytyki :wink: Na szczęście, ty mądra kobitka jesteś i o tym wiesz ;:168 :D
Co do Skierniewic, to założę się że mimo zapewnień...i tak wrócisz z całym "zielonym majdanem" :D :lol:
No i muszę pochwalić zdjęcia...piękne ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,ja zrobiłam to samo,teraz leżą w kotłowni na piecu,będę miała sporo,bo zapomniałam dać dziewczynom na spotkaniu,więc mogę sie podzielić,nie ma problemu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, przecież wiesz że w obliczu roślinek ja mam bardzo słabą silną wolę :;230 :;230 :;230
Nawet ciuchów wczoraj na zakupach sobie nie kupowałam tylko chłopakom bo przliczałam na zielone ;:224
Moniko podziwiam że Ci się chciało, zwłaszcza że u mnie się tak mało dzieje :lol: Na każdy choćby mizerny efekt trzeba długo czekać. Ale zapraszam serdecznie, co dwie głowy to nie jedna a wszyscy razem możemy przenosić góry ;:4 Choć z inspiracją to raczej ciężko bo sama jej ciągle szukam na FO ;:170
Hejka, Renato, tak syn, niewiarygodne jak dzieci rosną :lol: Ale przecież my ciągle młode ;:172
No patrz Małgoś, nie pomyślałam że można te nasiona jeszcze wysuszyć ;:223 Jak będziesz miała nadmiar to ja chętnie. ;:168 Zabierz do Skierniewic. Mam nadzieję że uda nam się tam odnaleźć. Umawiałyście się już na jakąś porę i miejsce?
Gosiu/Nutka dzięki, już mi przeszło i się nie przejmuję, do następnego razu ;:14 A do Skierniewic to M się obiecał mnie odtransportować więc raczej nie poszaleję ;:174 Chociaż u SZ sam sobie wybrał parę roślinek ;:224 i czasem nawet mnie podpuszczał :;230
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

No widzisz...będzie dobrze Jolu...widzę że M. się wciąga pomału... :wink: :D
Mój też...więc będzie nam coraz łatwiej ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja już nie jadę do żadnych Skierniewic,moja działka już nic więcej nie pomieści,mogę wysłać ci poczta jak dobrze przeschna.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, żeby tylko za mocno się nie wciągnął ;:131 W niedzielę jak się wziął za podlewanie to mi zalał cały magiczny kajet który skrywa tajemnice mojego ogrodu. Tak się strasznie obraziłam że jeszcze do dziś mam muchy w nosie :;230 Czekam żeby mnie tak bardziej namacalnie przeprosił bo to straszna zbrodnia była :? Co myślisz o nowej hortensji? A może w Skierniewicach dam się wkońcu przeprosić :;230

Małgoś nie rób nam tego, a gdzie duch solidarności z FO, nikt Ci nie każe robić zakupów no chyba że już bardzo zachcesz
Ja wiem że Ty po ostatniej imprezie możesz mieć lekki przesyt towarzystwa ale może jeszcze zmienisz zdanie ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

To podobnie jak ja z tą słaba silna wolą. Dlatego staram się w sumie unikac okazji do zakupów.Ja to już nie mam co na zielone wymieniać :;230
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ja też chciałam się wybrać do Skierniewic, ale zaczynam się wahać. Wiem, że jak pojadę to przepadnę. 8-) Czy dostanę tam sadzonki dzwonków? ;:224 Mam jeszcze niedosyt powojników i może jeszcze czegoś. Ja jestem poważnie uzależniona, to już się kwalifikuje do leczenia. :;230
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jolu, przepraszam że tak dawno nie zaglądałam ale nie dostawałam powiadomień z Twojego wątku. Nie wiem jak to się stało. Pięknie u Ciebie jak zawsze ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, ja też już nie mam co na zielone wymieniać, ale muszę kupić jeszcze kilka wrzosów. Dużych zakupów nie będę robić, jadę dla towarzystwa. To będzie moje pierwsze spotkanie forumowe więc jestem bardzo podekscytowana i zdenerwowana za razem. Do tej pory miałam przyjemność Aguniadę poznać w realu, więc sama rozumiesz stres. Dziewczyny się już znają a ja się czuję jak poborowy do armii, który boi się kocówy :oops:
Beatko, to może jakoś razem będziemy się wspierać w tym nie kupowaniu :;230 Nigdy tam nie byłam ale jestem pewna że sadzonki dzwonków będą. Ja też niedawno całkiem dokupiłam jeszcze dwie sadzoneczki Takion Blue, więc pewnie jeszcze są w sprzedaży. Na powojniki to nie wiem czy nie za późno, zresztą na nich sie nie znam, większość mi wymarzła, został jeden smętny na pergoli i drugi w donicy, bo mi go żal w gruncie zostawić na zimę ;:174
Beatko nie przejmuj się, każdy tu jest uzależniony i dopóki dzieci mają co jeść to jesteś usprawiedliwiona :;230 Inne rzeczy się nie liczą, do ogrodu ja wyciągam wszystkie stare ciuchy ;:224
Namyśl się to się jakoś spróbujemy wszyscy umówić w jakimś konkretnym miejscu.
Justyno, nie martw się, mi też się zdarza niestety coraz rzadziej odwiedzać ogródki, brak czasu jest jakąś ogólną plagą. Marzy mi się emerytura i czas dla siebie ;:224 Te powiadomienia są zawodne, ja używam listy z Wątki z Twoimi postami. Znacznie łatwiej wtedy trafić. Jak prace nad nową rabatą?

Ja co prawda rabat nie skończyłam ale przynajmniej pokażę na jakim są etapie bo dawno nie było zdjęć.
Pamiętacie tę rabatę z trawkami i żurawkami na tle cyprysików? To na prawo od niej, za cyprysikami został mi malutki kątek do przerobienia, jakieś 4X4 m. Były tam pomidorki koktajlowe i ostróżka.
Obrazek Tak wyglądało zanim urosły pomidorki i hortensja

Obrazek
A teraz po zmianach
Obrazek

Wyrzuciłam pomidorki, ostróżka się suszy na nasionka a ja posadziłam hortensję Vanilla Fraise, obok jest tawuła, nie do ruszenia bo zasłania odpowietrznik od oczyszczalni, i znów hortensja tym razem Pink Diamond. Mam nadzieję że towarzystwo brzozy jej nie zaszkodzi. Rabata ma słońce od lewej więc po południu będzie już zacieniana przez brabanty.
Bardziej z przodu jest maluśka Anabellka a po prawej żylistek który chyba powinnam przesadzić. Na obrzeżu rabaty będą kępki wrzosów na przmian z tulipanami. Po wrzosy właśnie jadę do Skierniewic.
Co sądzicie o takich planach? Coś przerobić? Pewnie tego żylistka wywalic. To co prawda jakaś karłowata biała odmiana więc duży nie będzie. Chyba że jeszcze z nim poczekać.

Zdjęcia kawałka pomiędzy drewnianą furteczką a cyprysami
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hm, nie zrobiłam zdjęcia jak tam jest już wykorowane ;:223 oczywiście nie do końca bo będą z przodu te wrzosy z tulipanami i wtedy uzupełnię korę. I jak tak na to patrzę to chyba wepchnę jeszcze jednego brabanta na koniec szpaleru bo taka dziura tam została ;:174 . Czy na tym etapie jakieś pomysły i podpowidzi ;:65 Bardzo chętnie wysłucham i zastosuję ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, super to wygląda po zmianach ;:138 Niech no jeszcze roślinki podrosną i będzie cacy :D
Słyszę, że spadek formy masz bidulko? Trzymaj się ciepło i uśmiechnij się ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, dawno nie zaglądałam, a tu takie zmiany ;:oj. Super to wygląda. Co masz posadzone pod płotem, czy to są Brabanty? Hortensja jak się pięknie rozrosła, u ciebie ma raj glebowy ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”