Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Kochana ja na razie się szybciutko wpisuję żeby wątku nie zgubić, a poczytam spokojnie popołudniu.
Zdążyłam tylko zerknąć przelotem i to co szybciutko obejrzałam bardzo mi się podoba ;:215
Komentarzami sie nie martw - ja wysłuchuję od kwietnia że M. zmusiłam siłą i awanturą do kupienia działki więc wiem jak to jest.
Buziaczki ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ewo, jesteś bardzo miła, info na pw.
Justynko, bardzo dziękuję za dobre słowo. Bardzo mnie rozbawił Twój opis mojego ogródka :;230 Bardzo odświeżający stosunek do tematu :;230 Kurczaki, nie wiem jakie są brązowe turzyce ;:131 Albo mi pokarzesz na obrazku albo poszukam w necie, tylko pod jaką nazwą ;:218 Bądźmy w kontakcie ;:215
Marzenko, ależ Cię M zagarnął tylko dla siebie ;:224 Dziękuję za uznanie dla mojej pracy, i też mam nadzieję że niedługo pokażą się efekty tej pracy w bardziej zauważalny sposób. Nie jestem tak energiczna jak Ty, ale może po malutku ogarnę tą piaszczystą kuwetę.
Niunia, witam nowego gościa, cieszę się że do mnie zajrzałaś i mam nadzieję że to co będę dalej tworzyc spodoba Ci się na tyle żeby dalej mnie odwiedzac. Zaraz obejrzę Twój ogródek, żeby zobaczyc czy mamy takie same spojrzenie na zielone :wink: czy raczej będziemy się twórczo spierac...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola informuję, że na jesienne załamanie jeszcze za wcześnie. Nadal mamy lato. :twisted: Uśmiech poproszę. :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko - DOKŁADNIE TAK ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, Aniu zgadzam się z Wami, ale to nie jesienny dół był. Zresztą nie ma o czym mówic, już jest ok i planuję nowe nasadzenia.
Obrazek Jak ciekawie anabelka wypuściła dodatkowy kwiatuszek w środku zielonych kul.
Obrazek
Obrazek Mizianko pupilków.

Stał się cud i udało mi się w domku użyc neta do wklejania zdjęc. Nie będę przeginac i tyle na dziś musi wystarczyc ;:218
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anabellka i trzy pupile cudne :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anabelka śliczna, ten kwiatuszek jak wisienka na torcie, i to właśnie w środku krzewu! A dalie szaleją, tyle kwiatów to rozpusta.
Piesiom proszę przekazać parę głasków od ciotki Linety. :)
April, przypomnij mi, jak stoisz z konwaliami? Masz czy przydałyby się?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, trzy pupile :;230 :;230 :;230 Tak na dobrą sprawę to każdy z nich potrafi mi mocno podnieśc ciśnienie :;230 Jak zebranie? zrezygnowałaś? Nie widziałam Cię na zakupach.
Linetko, kochana jesteś ;:168 ale konwalii mam trochę od Mamy. I całkiem dobrze sobie radzą w lesie. Psinki dziś były grzeczne więc głaski przekażę ;:333 Anabelka tak lubi wypuścic dodatkowy kwiat, tak samo widziałam u Zbyszka. Bardzo egzotycznie to wygląda :tan
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajne psiaki ;:oj
A jak tam efekty terapii? ;:224 Czekamy na fotki ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, anabelka przepiękna. Póki co mam małą sadzonkę anabelki w donicy, czekam na gruntowne sadzenie na rabacie 30-metrowej i wtedy ją tam wysadzę, Chciałabym x3, żeby nie zginęły na polu, ale...choć w ogrodniczym po 18zł widziałam, to chyba nie jest kosmiczna cena?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,masz pięknie,a tacy przyjazni w cudzysłowiu są wszedzie,też to przeżyłam.Mam jeszcze jedną ciotkę,która rzadko przychodzi,ale tez potafi dobic.oj Małgosiu skąd ty wezmiesz pieniądze na węgiel,na raty,a skąd to czy tamto.Juz mam chęć powiedzieć,że ukradnę,ale z racji wieku hamuje sie.Kolezanki na początku kpiły ze mnie i mówiły,ze powinnam zrobic tak a tak,kpiły z mojego siedzenia na forum,a teraz Dzięki mnie sa zarazone hortensjami bukietowymi,żurawkami i nie tylko.Jedna ma ogród ponad 10 lat,druga prawie 30 i nie znały zadnych roslin oprócz tych popularnych sprzed lat.Teraz juz sie nie smieją,a sciągaja wiele rzeczy ode mnie.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Czekam na więcej fotek ;:65

P.S. "Porąbałam" 2 żurawki, zobaczymy czy się uda :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko mea kulpa, skleroza i takie tam (zupełnie inne niż Twoje "takie tam"). Zapomniałam ściągnąć zdjęcia z aparatu a wczoraj jeszcze zebranie w szkole. Zdjęcia są, będą ale niczego spektakularnego nie oczekuj. Terapia udana mimo mizernych efektów. Ciężka praca leczy ze wszystkiego ;:224 a wsparcie koleżanek bezcenne :tan
Marzenko, anabellki bardzo się rozrastają więc więcej optymizmu. Moje były posadzone w zeszłym roku końcem lata, fakt dwie sadzonki obok siebie. A w tym roku miałam wielkie krzaczory obficie kwitnące. Trzeba tylko wczesną wiosną przyciąć tak o 1/3, zależy jak Ci ta sadzonka wybuja jeszcze. Ale hortensje lubią cięcie. Moje po postrzyżynach miały 20 cm a teraz mają ok metra. 18 zł to nie jest kosmiczna cena ale teraz można jeszcze taniej. Ja u SZ płaciłam po 10 zł sadzonki jeszcze nie kwitnące co prawda ale takie po 40 cm. Jestem pewna że w przyszłym roku zkwitną a teraz mają czas żeby się dobrze ukorzenić.
Małgoś, dziękuję za dobre słowo. Teraz już się uspokoiłam i podchodzę do tego z rezerwą ale wtedy to po prostu mi się już przelało i pech chciał że miałam pod ręką kompa i neta :;230 to się wyżaliłam ;:224 Nie dziwię się że koleżanki teraz papugują bo jest co ;:138 Sama często zglądam w Twoje wszystkie kątki i pracowicie spisuję pomysły i roślinki które zaproszę do siebie. ;:224 no przynajmniej spróbuję :;230 bo różnie z tymi umiejętnościami. Chyba to Ty mi mówiłaś jak zbierać nasionka geodecji, otóż zebrałam i owszem wsypałam do słoika i.....zapleśniały :;230 Dobrze że jeszcze trochę zostało... Tak więc nauki trafiają do mnie często z wielkimi oporami ;:170
Dominiko, jak już Kasi pisałam, w moim wieku pojawia się skleroza.... jutro obiecuję żebym tylko zapamiętała co obiecywałam
To żurawki koniecznie zabierz do Skierniewic :lol: to się spotkamy :tan Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Czyli postanowione, że jedziecie? Nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby je zabierać, bo one dopiero się ukorzeniają. Chyba, że będzie brzydka pogoda, to wtedy im słońce nie zaszkodzi. A w sumie mamy blisko, najwyżej się spotkamy gdzieś na trasie (i tak się musimy spotkać) :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko masz rację, nie zabieraj. Dla nas spotkać się po drodze to żaden problem, lepiej niech się nie narażają. Poza tym będzie więcej miejsca na nowe chabazie ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”