Mały ogródek Łukasza :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek Łukasza :)

Post »

no mnie ta dąbrówka też powaliła , to może tak jeszcze raz do tej szkółki pójdziesz i zrobisz zakupy zarażonym taką samą chorobą jak Twoja :;230
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Witam serdecznie gości :wit

Bebeluch, amba19, kozino Dąbróweczka jeszcze nie znalazła swojego miejsca bo nie potrafie się zdecydować gdzie ją posadzić, żeby była widoczna. Do szkółki może się jeszcze w tym roku wybiore, ale to nie wiadomo :)

Violalpina to ja już wole ściany, na dach się nie wybieram :;230 za wysoko. Trzeba wykorzystać miejsce na ziemi, a możliwe że będzie go więcej. Żurawka jeszcze nie zidentyfikowana, zabiore się za to po wtorku :)

Niestety troszkę mało czasu na ogród i nawet żurawki czekają na posadzenie, sprawy uczelniane pochłaniają zbyt wiele czasu, a tak strasznie mi się nie chce :| No ale nic nie poradze, jak mus to mus :)
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
Ana21
50p
50p
Od: 6 sie 2012, o 23:45

Post »

Łukasz no nie strasz mnie ;:124 , ten wirus chyba i mnie dopada ;:oj , też mam 2 żurawki w cieniu posadzone, ale buszując tu u Was to mam coraz większe chciejstwo na nowe żurawki :;230 , już chciałam zakupić u jednej kol. z FO, ale się spóźniłam :( , a może lepiej na wiosnę to odłożyć, a podpowiesz mi jakie odmiany masz na słoneczne miejsca ;:24
Pięknie się urządziłeś, ja też wykorzystuje małe powierzchnie, a wykańczanie rabat żurawkami - extra sprawa ;:215
Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
Luki10
200p
200p

Post »

Aniu u mnie w słońcu rosnie: Georgia Peach, Marmelade, Sashay, Lime Rickey, Obsidian, Southern Comfort, Kasandra, Cherry Cola, Berry Smothie, Midnight Bayou, Viena, Delta Dawn, Creme Brule, Hercules, tyle teraz pamiętam :)
Rosną w słońcu i bardzo dobrze sobie radzą :D
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

:wit Żuraweczki pięknie rosną.Jestem pełna uznania.Ja się chyba wyłamnę z grona nie lubi ących wykopywania dali.Cieszę się że trzeba je wykopać na zimę,bo każdego roku można tworzyć z nich nowe kompozycje,bez wyrzutów sumienia że znowu przenoszę je w inne miejsce i może to odchorują.Kocham dalie.Tylko zal mi ściska gadło że w tym roku zmarzło miok 20 karp w różnych kolorach.W tym roku właśnie ociepliliśmy piwnicę i mamy nadzieję że taki dramat już się nie p[owtórzy.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wpadłam z rewizytą by zostawić ślad, masz piękne żurawki przejrzę Twoje oferty :D
Ja niestety nie mam żurawek, i mam nadzieje że będę miała :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
babojola
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 16:42

Post »

Witaj Łukaszu przyszłam do Ciebie z rewizytą :D Przyznam się, że już wcześniej bywałam, ale nie zostawiałam znaku.
Napisałeś, że rojniki są Twoimi ulubionymi, no nic dziwnego tyle odmian ile posiadasz to szok, te moje trzy czy cztery to pikuś :) Zachwyciłam się żurawkami, bo też je lubię no i oczywiście liliowcami, masz przepiękne odmiany. Gratuluję pięknie skomponowanych rabatek.
Muszę przeglądnąć Twoje oferty.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Łukaszu ;:215 Dziękuję Paczuszkę dostałam juz o 10-ej Pięknie zapakowaną, roslinki w b.dobrej kondycji.Rojniki-gratisowe ładne :D choć już takowe mam, sprezentuję córce, która tworzy właśnie skalniak :D

Obrazek

wieczorem posadzę.Mógłbys mi podpowiedzieć, czy moge żurawki posadzić pod sosną, jest rozproszony cień i gałęzie wysoko nad ziemią, nawiozłam próchnicznej gleby?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
irka10
100p
100p
Od: 13 sie 2012, o 21:47

Post »

:wit ale tu pięknie, i ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę temat żurawek :D Akurat jestem w trakcie sadzania kolejnych, a więc pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

:wit Łukaszu.Chciałabym Ćię zaprosić do siebie.Potrzebję Twojej pomocy.
Awatar użytkownika
Ana21
50p
50p
Od: 6 sie 2012, o 23:45

Post »

Łukasz dzięki za info, juz jestem po zakupach na all... :tan , przyszły super sadzonki ;:108 , ale to jeszcze nie koniec... :;230
Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Żurawki ;:167
Luki10
200p
200p

Post »

Normalnie wstyd tak zaniedbać wątek :? , ale niestety mam starsznie mało czasu i w większości tylko czytam co się dzieje u innych :).
W ogrodzie troszkę zmian, ale mało widocznych. Zdobyłem nareszczie rośliny na rabatke, której zmiane planowałem.
Pogoda nie sprzyjała dzisiaj do prac, ale mam nadzieje, że jutro nie będzie padać i przyjdzie paczka z moimi ulubienicami :heja

Aniu jestem ciekaw jakie odmiany wybrałaś na początek. Jak już się zaczeło z żurawkami to skończyć jest trudno :wink:

Irka 10 bardzo dziękuje :)

Basiu cieszę się, że paczka szybko doszła i jesteś zadowolona co jest najważniejsze. Niech zdrowo rosną :D

Jolu oczywiście zapraszam częsciej. Teraz będę miał troszke więcej czasu to zadbam bardziej o swój wątek. Do końca września powinienem skończyć całkowicie rabate z 3 ulubionymi grupami roślin, czyli z żurawkami, liliowcami i liliami, na rojniki brakło miejsca :) pracuje nad nią od ponad roku, ale myśle,że przyszłoroczny lipiec będzie zapłatą za prace :)

Aniu ja znowu zostane z problemem przechowania moich kilku dalii, chyba będe musiał je gdzieś głęboko zakopać i zrobić mape :lol:

Nie mam aktualnych zdjęć, a fotosik strajkuje. Postaram się zrobić w najbliższym czasie porównanie miedzy rokiem 2010, a obecnym.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Łukasz moje(Twoje) żurawki już się zadomowiły ;:215 i pięknie się przyjęły pod sosenką tym bardziej że wreszcie podlewa je deszcz :D
A z daliami jest poważny problem gdy nie ma gdzie przechować, ja na wsi mam sąsiadkę z duża piwnicą ;:333 . Miałam tez u siebie fajną piwniczkę ale musieliśmy zacementować by zrobić w sieni łazienkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”