Kilka fotek z Ogródka GERTRUDY
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiek, u Ciebie bardziej lato, niż wiosna !
Wszystko takie gęste i kolorowe, jakby miało za sobą prę miesięcy słonka.
Może ten ciemny płotek robi za grzejniczek?
Nie gań aparata, że stary i wolny, spojrz jak on się stara i jakie ładne widoczki nam pokazuje.
A, że serduszko ma już wątłe i rozrusznika potrzebuje?
Każdego z nas to czeka...
Dziadzio, nie-dziadzio ale widoczki pokazuje piękne!
Wszystko takie gęste i kolorowe, jakby miało za sobą prę miesięcy słonka.
Może ten ciemny płotek robi za grzejniczek?
Nie gań aparata, że stary i wolny, spojrz jak on się stara i jakie ładne widoczki nam pokazuje.
A, że serduszko ma już wątłe i rozrusznika potrzebuje?
Każdego z nas to czeka...
Dziadzio, nie-dziadzio ale widoczki pokazuje piękne!
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
Witam , wreszcie mam aparat i mogę się wyżyć . Więc cały dzień pstrykałam ,żeby pokazać Wam chociaż końcówkę wiosennych kwiatów w moim ogrodzie [ w większości tulipany bo reszta niestety już przekwitła ] .Pozdrawiam
I wybaczcie ilość zdjęć i to ,że niektórzy "aktorzy "już prawie przekwitający , ale ja uwielbiam swoje kwiaty , nawet te które już troszkę przejrzały

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- GERTRUDA
- 1000p
- Kontakt:
Zanim zakwitną róże [ już się doczekać nie mogę , a pączki w oczach nie chcą rosnąć
, trzeba czekać
] wkleję kilka roślinek , które choć pospolite to jednak kochaniutkie i bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu ;
na początek Serduszka [ chwytają za moje serduszko , tym swoim eterycznym wyglądem
]

Następnie bratki [ kolorowi braciszkowie , po ogródku się rozsiewają , w każdy kątek zaglądają i co roku szatki swe zmieniają , w każdej pogodzie - nawet przy chmurce- patrzących rozweselają
]

Teraz moje dwie miniaturki [ choineczki - tez chcą skorzystać ze swej chwileczki
]

A oto dwóch tajnych agentów 8) podszywających się pod : pierwszy pod różę [ różanecznik "BLUTOPIA" ]

drugi robi za limonkę [ LIMMONATES ]

Ostatni clipek to poczciwy tulipek [ ostatni w tym sezonie w moim ogrodzie
] i tym samym , powodzenia i do zobaczenia

na początek Serduszka [ chwytają za moje serduszko , tym swoim eterycznym wyglądem

Następnie bratki [ kolorowi braciszkowie , po ogródku się rozsiewają , w każdy kątek zaglądają i co roku szatki swe zmieniają , w każdej pogodzie - nawet przy chmurce- patrzących rozweselają

Teraz moje dwie miniaturki [ choineczki - tez chcą skorzystać ze swej chwileczki

A oto dwóch tajnych agentów 8) podszywających się pod : pierwszy pod różę [ różanecznik "BLUTOPIA" ]

drugi robi za limonkę [ LIMMONATES ]

Ostatni clipek to poczciwy tulipek [ ostatni w tym sezonie w moim ogrodzie

Witaj Gertrudo!
Nie wiedziałam, że są białe serduszka.
Masz przepiękne tulipany.
Wiesz, że ja nie mam ani jednego
Miałam krótką chwilę takie małe chrysantha ale nie zakwitł mi żaden "normalny" tulipan
Pozotaje mi się tylko zachwycać tulipanami u innych
aaaaaa bratki też cudne
Nie wiedziałam, że są białe serduszka.
Masz przepiękne tulipany.
Wiesz, że ja nie mam ani jednego

Miałam krótką chwilę takie małe chrysantha ale nie zakwitł mi żaden "normalny" tulipan

Pozotaje mi się tylko zachwycać tulipanami u innych

aaaaaa bratki też cudne

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gosiu ! Wpadłam do Ciebie na chwilkę a zasiedziełam sie,długo czytając od deski do deski Twoje opowieści o różach i chyba się zaraziłam.Ponieważ mam dosyc duży teren do zagospodarowania stwierdziłam,że róże to może byc to.na razie kupiłam w ogrodniczym jesienią trzy pnące ,aby ukryc starą siatkę z napisem :czerwona ,żółta i ciemnoczerwona,oczywiście kwitły delikatnie i zgodnie z oznaczeniem ale nie znam ich nazwy.Natomiast wiosną kupiłam białą bez nazwy i fioletową z napisem pnąca-Don Juan i nigdzie w necie nie mogę jej znależc.Pozostaje czekac do kwiatów.Podziwiam Cię za znajomośc odmian z pamięci i za tą pasję w opowiściach o nich.Ale będzie feria barw jak Ci to wszystko zakwitnie.Będę z niecierpliwościa czekała na Twoje kolejne zdjęcia i opisy o różach Pozdrawiam i zapraszam.Pa...
- GERTRUDA
- 1000p
- Kontakt:
Wkleję jeszcze kilka pierwszaków z moich funkii i idę popatrzeć [ troszkę z zazdrościąDaisy pisze:, ale... u mnie zaczęło już kwitnąć, co niecoWkleiłam do wątka Różę 2008

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu!
Piękne kwiaty, szczególnie podobają mi się serduszki. Bardzo je lubię, bo to kwiaty mojego dzieciństwa, rosły w ogrodzie mojej Babci obok parzydła i lilii św. Józefa.
Ja również czekam z niecierpliwością na róże.
pozdrawiam Dorota
Piękne kwiaty, szczególnie podobają mi się serduszki. Bardzo je lubię, bo to kwiaty mojego dzieciństwa, rosły w ogrodzie mojej Babci obok parzydła i lilii św. Józefa.
Ja również czekam z niecierpliwością na róże.
pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- GERTRUDA
- 1000p
- Kontakt:
Wiem że dużo już ich powklejałam , ale te są już na serio ostatnie [ bo po prostu już wszystkie inne przekwitły , a tym główki też dziś musiałam już ukręcić
], a że w oczekiwaniu na róże troszkę mi się dłuży ,więc na zakończenie okresu tulipańskiego wkleję jeszcze tych trzech weteranów
A wiosna dopiero za rok