Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu, jakbyś czytała w moich myślach w tymi pergolami - ja również takie u siebie planuję, ale jeszcze zaczekają 2 lata. Nie wiem jak Ci się to udało, ale kupiłaś niesamowite okazy powojników - są tak wielkie, jakby rosły u Ciebie od lat - śliczne!!! Same piękne odmiany wybrałaś ;:63 A jakie róże są w planie? Problem w tym, że w naszych krajowych warunkach cieżko o takie, które nie wymarzną zimą. Mogę podpowiedzieć Colette - skoro u mnie dobrze zimowała, to powinna i u Ciebie dać radę. Pasowałaby do fioletowego/niebieskiego powojnika. Kwiaty ma obfite, w typie angielskim, różowo- łososiowe. Piękna róża, puszcza długie pędy, więc dałaby radę na takim łuku.
Musę Ci się pochwalić, ze kupiłam sobie ptaszki kamienne :) Inne niż Twoje, ale również mi się podobają :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Kasik :wit
Czytam, że każdą wolną chwilę spędzasz w ogrodzie i tak się zastanawiam, kiedy mnie przejdzie blokada... może dziś, bo pogoda nieco się poprawia ;-)
Sesja zdjęciowa fantastyczna... jeżdżę góra-dół i napatrzeć się nie mogę na te Twoje różane i nie tylko cuda... podziwiam powojniki... u mnie w tym roku bardzo nędznie rosną... czekam teraz na kwitnienie Sweet Autumn i to chyba będzie finito.
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, przyjedź do mnie, przemebluj mój ogród.. plisss ;:180
Ale tworzysz cudowne miejsce ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Auć :shock: Tak pięknie wygląda Twój ogród, że mam ochotę schować się w mysią dziurę i cierpieć męki zazdrości :D Chippendale kwitła raz i miała pomarańczowe kwiaty, nic różowego. Liriope posadziłam trzy odmiany i nic nie zakwitło. To ja może pocierpię te męki ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Wcale nie widać u Ciebie oznak jesieni, jest wesoło i świeżo- genialnie po prostu ;:333 .
Dobór kolorów i roślin godny podziwu :D Bardzo lubię oglądać Twój ogród.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hej hej Kasiu ;:196
no i jak tam na szkółkingu? przytargałaś cosik? :lol:
pogoda do pracy na działce dziś nie zachęcała bo chłodno i padało co chwilkę ale za to jutro.......koszenie trawnika mnie czeka :heja
sąsiad się już wyprowadził, bo za zimno to mi marudzić nie będzie ;:224

byłam w Auchan i tylko przytargałam 2 worki kory.....no co......20 l za 2,91 ;:oj
ale za to obejrzałam ten katalog co mi Ewcia przysłała no i........nie powstrzymałam się.....zamówiłam 2 róże - tylko! :;230
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

A ja byłam dzisiaj w innym ogrodzie na forumkowym spotkaniu ;:108 Było bardzo miło :tan
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj byłyśmy z Ewą na małej przejażdżce po pobliskich szkółkach, przedpołudnie było bardzo owocne :D
Jestem bogatsza o 3 bukszpany stożkowe i... psa z dredami :tan
Pies (w innych kręgach znany jako Modrzew japoński 'Stiff Weeper') wygląda tak:

Obrazek

Chciałabym go wsadzić w tym przejściu po lewej stronie (rabata została wczoraj poszerzona)

Obrazek

Na całej rabacie pod oknem będą RH i azalie - bukszpany powędrują w inne miejsce. Jak myślicie, pies będzie pasował? :lol:
Obrazek

Małgosiu, dzięki! Tak sobie myślę, może tą ceglastą ścianę obsadź zielonym pnączem? Wtedy ND zyskałaby lepsze tło..?
Dorotko, u mnie Perennial Blue kwitnie, choć nie tak obficie jak bym sobie tego życzyła. Pnie się jednak w górę, więc nie narzekam :uszy Liczę się z tym, że na efekt kwitnienia pnących róż muszę poczekać minimum 2-3 lata, ale kto wie, może mnie zaskoczą już w przyszłym roku..? :wink:
Pomyłki różane to ból, zwłaszcza jak niweczy koncepcję..może coś przesadzić/dosadzisz jesienią i w przyszłym roku będzie ok?
Monia, dzięki! Powojniki kupiłam na targach w Warszawie, u Marczyńskiego. Normalnie nie sprzedają takich rosłych gigantów :D Na pergolach będą róże New Dawn :D Colette jest bardzo ładna, planuję ją na innej rabacie :uszy Zaraz idę zobaczyć Twoje ptaszyny ;:196
Cześć Aguś! Dzisiaj u nas mało słonka i chłodnawo, ale fajnie że u Ciebie było pogodnie, nastrój wtedy bardziej ogrodowy ;:65 Sweet Autumn...nie znam tego cudeńka, ale sądząc po nazwie pewnie jest uroczy :D
Aniu, dziękuje..., ale mnie zawstydziłaś :oops: Ja miałabym poprawiać Twój raj..? To niemożliwe, Twoja różanka jest idealna ;:196
Ewcia, a co dolega Twojej liriope? Nie sądziłam że to kapryśna roślinka..kupiłam w Warszawie kilka sztuk i chcę posadzić koło RH..muszę o niej jeszcze poczytać. Chippendale mam od kilku tygodni, więc to świeżak. Zakwitła na morelowo, a potem zmieniła kolorek na różowo-łososiowy :D Widać u każdego inaczej zakwita :wink:
Madzia, dziękuję ;:180 Zapraszam kiedy tylko masz ochotę!Ja na razie jesieni nie czuję, cieszy mnie to, że w ogrodzie wciąż pełnia lata, na jesień przyjdzie czas.
Martuś, dobrze, że miałaś udane zakupy - ja też :heja U mnie też dzisiaj kropiło i niewiele zrobiłam, a muszę posadzić to i owo.
Elu, fajnie, że miałaś udane popołudnie i miło słyszeć o kolejnym forumkowym spotkaniu! Jak ja lubię takie okazje towarzyskie ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ach więc to jest ten pies z dredami.......no śliczny :;230
rany super wygląda ta nowa rabata........ ;:138 ;:138
i jak najbardziej.....pies tam będzie pasował.......super pomysł Kasiu! ;:oj ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Też mam takiego psiaka, a u stóp rosną azalie i róże płożące wszystko sadzone w tym roku ale efekt jest super ;:215
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No ja już widzę, że pies z dredami jest obowiązujący na forum i ...chwila, gdzie by tu go posadzić? :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, szalejesz. Normalnie nie można nadązyć za Twoimi zmianami.
Podziwiam Twój zapał. Mój jak Agi trochę przygasł. Może dlatego, że nie znajduję w ogóle czasu na ogród. Może wprzyszłym tygodniu coś się uspokoi?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Pies będzie pasował :lol:
Ja kupiłam takiego w ubiegłym sezonie, również wysoko szczepionego - wtedy jest najładniejszy efekt, gdy się już zagęści :D
Ptaszynki dzisiaj wkleję, wcześniej nie miałam czasu - praca, praca, praca. No i w ogrodzie też trochę działam, bo fajny czas na przesadzanie - ciepło, a już więcej wilgoci ziemia zatrzymuje po podlaniu, bo dni krósze i noce chłodniejsze.
Ja również kupiłam sporo powojników, ale czekają jeszcze na wsadzenie ;:173
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam :wit
Kasiu ładny okaz "psa" kupiłaś :D myśle, że miejsce mu też fajne znalazłaś :wink:
Dużo się u ciebie dzieje, ogród z dnia na dzień piękniejszy i bogatszy w piękne elementy i roślinki :D
Pozdrawiam
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Gratuluję udanej adopcji psa z dredami :D . Też mi się marzy i myślę, że w przyszłym sezonie adoptuję takiego. Pędzisz jak burza z upiększaniem ogrodu, tylko pozazdrościć pomysłu i zapału, naprawdę. Ja na razie postanowiłam jednak przystopować z inwestycjami i skupiam się na planowaniu, choć przyznaję, że jest mi bardzo trudno nie wybrać się na szkółking :wink: .
Popatrzę u Ciebie jak ogród pięknieje to może chociaż w ten sposób zaspokoję potrzebę zmian, jaka mną targa :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”