Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Piękne zdjęcia, a hortensje masz rewelacyjne. Ja dopiero raczkuję z hortensjami, więc będę na Twój wątek przychodziła po rady. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepięknie ;:167 Szczególnie podoba mi się iglak "wychodzący" spoza hortensji. To świetny pomysł, by "w nogach" hortensji posadzić coś niewysokiego lub wręcz płożącego, bo dość często hortensje mają rzadki dół...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

No i siedzę i wzdycham i tez takie hortensje chcę :lol:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga wrześniowy ogród piękny .
Potrafisz cudnie komponować rośliny , tak że o każdej porze coś u Ciebie kwitnie .
Pozdrawiam ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś, wspaniałe zdjęcia zaserwowałaś. Bardzo mi się podobają Twoje widoczki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Hortensje to jednak wspaniałe rośliny.
Nawet przekwitnięte baldachy wyglądają malowniczo.
A w twoim ogrodzie jest to jakby jeszcze podkreślone.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko iglaczki bardzo lubię, są u mnie szkieletem ogrodu, na ich tle rosną kwitnące krzewy i byliny. Dzięki temu i latem i zimą jest zielono :D Dzwoneczek bardzo źle mi przezimował, w tym sezonie była bardzo malutka kępka, mam nadzieje, ze w przyszłym roku rozrośnie się to chętnie się podzielę :D

Aguś dzięki :D ale już coraz więcej listków na trawniku....

Izuniu ;:196 do tej pory pewnie już Twoja rozplenica zakwitła :D

Grażynko, to urocze krzewinki, prawda? :D

Tajeczko jesień to moja ulubiona pora roku :D uwielbiam te wszechobecne rudości , wszędzie wokół nas :D

Zenku
miło mi, że przypadła Ci do gustu moja rabatka :D

Krysiu dziękuję :D Wrzosy naprawdę ładnie się rozrosły, wiosną obawiałam się o ich kondycję, jednak pięknie dały radę ...

Marzenko ja na szczęście z wrzosami nie mam kłopotów, gorzej z wrzoścami...

Majeczko jeśli jesień będzie długa i piękna, to będzie cudnie :D

Aniu dziękuję ;:196 Lato zleciało faktycznie błyskawicznie.....zdecydowanie za szybko...

Elu te Twoje tykwy to prawdziwa ciekawostka, mam nadzieję, ze pięknie Ci się ususzą :D

Małgoś oj tak.....kiedy jest plucha to od razu robi się smutno....no ale dobrze by było, gdyby roślinki dostatecznie napiły sie przed zimą ...

Jolu bardzo się cieszę, ze sosik posmakował rodzince, to naprawdę wspaniały błyskawiczny obiadek. Wystarczy odkręcić słoiczek , dorzucić kurczaczka i gotowe :D A jeszcze jak masz swoje warzywka, to ideał :D

Aprilku zdjęcia jakoś tak....same się robią :lol: dziękuję za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu z tą jesienią mam tak jak i Ty....to i moja ulubiona pora roku. Uwielbiam te ogniste barwy roztaczające się wokół na każdym kroku.....a wczesnojesienne lasy to marzenie , mogę stać i podziwiać bez końca :D
A co do wrzosów, to żadna strata , ze nie chcą u Ciebie rosnąć, Twój ogród i bez nich jest śliczny i masz całkowitą rację , że nie można mieć wszystkiego :D

Aniu moje to takie półokrągłe kopułki :D Twoje pewnie dobrze dokarmione, że tak wystrzeliły :D

Joluś, Aniu już jestem ;:196 Dziękuję za pamięć, mimo mojej nieobecności ;:196
Jolu cieszę się, ze podobają Ci się moje wrześniowe widoczki, hortensje uwielbiam i obserwując je tylko utwierdzam się w tym uczuciu :D Ja też musiałam podwiązać swoje... kwiatostany olbrzymie , że nawet grube badylki Limelight nie dają rady ich udźwignąć....

Mariolu dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się :D

Santio dziękuję, ja też bardzo lubię te roślinki i teraz jest ich czas, więc spaceruję po ogródku i cieszę się nimi :D

Witaj Lineto :wit zapraszam serdecznie, kiedy masz tylko ochotę :D

Aniu u większości hortensji mam posadzone w nóżkach iglaczki, dzięki temu nawet zimą i wczesną wiosną, kiedy hortensje są suchymi badylkami nie jest szaro i smutno :D

Aniu cieszę się, ze podobają Ci się.....a ja chcę takie róże jak u Ciebie 8-) :D

Aguś dziękuję ;:196 Staram się tak sadzić roślinki, żeby zawsze jakieś kolorki były :D

Mariolu dziękuję :D Miło mi bardzo , że podobają Ci sie moje widoczki :D

Grażynko hortensje faktycznie zdobią w każdej fazie kwitnienia :D ja nawet bardzo je lubię zimą, kiedy brązowe, zasuszone kwiatostany powiewają na wietrze :D

Słoneczniczek szorstki....roślinka popularna i często spotykana, jednak naprawdę wdzięczna. Bardzo długo zdobi ogród dużą plamą słonecznego koloru

Obrazek

Obrazek

Floksy nie zawodzą, dzięki nim jest kolorowo i wesoło już naprawdę długo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudbekia- kolejny długodystansowiec. Lubię mieć ją w różnych częściach ogrodu, kwitnie bardzo długo i pięknie wygląda wśród zieleni .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko u Ciebie pełnia lata mnóstwo kolorów, floksy szaleją.
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Agness, ja też zrobiłam dziś ostatnia porcję dżemików jabłowych ze skórką pomarańczową, uff. :D
Nareszcie będzie można zająć się znów ogrodem. Ślicznie kwitną u Ciebie wrzosy i oczywiście hortensje. Moja Vannile Fraise zrobiła się juz całkiem różowa i powoli brązowieje. Choć chyba za szybko, może ma za sucho?
I te śliczne floksiki, uwielbiam je. ;:172
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

To prawda że słoneczniczek jest długodystansowcem,ale jakż uroczym.Jedwn z moich ulubionych kwiatów.Potworny upał w tym roku dosłownie spalił mi jeden dorodny okaz.podlewanie nic nie pomogło,a to jest raczej wytrzymała roślinka...
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Piękne Kolorki jeszcze w ogrodzie i hortensje piękne,ale moja vanilka jedne kwiaty są już ciemne a drugie różowe a jeszcze i białe są ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Jak pięknie i kolorowo! Mam niewiele takich kwiatów - długodystansowców; ostatnio dostałam kilka słoneczniczków i planuję busz pod drzewami :D Na pewno dodam też rudbekię.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu faktycznie floksy kwitną bardzo już długo, nie są takie świeżutkie i piękne jak na początku, ale nadal są wesołymi punkcikami koloru w ogródku :D

Ewuniu ja czekam dziś na dostawę papryki i aronii, więc jutro znów będę miała co robić :lol:
A jabłuszka ze skórką pomarańczową muszą być pyszne, nigdy tak nie robiłam. Napiszesz przepisik???
Moje hortensje w większości mają i białe i różowe kwity na krzaczkach, jedynie Limelight, która zakwitła najwcześniej jest już cała limonkowo-różowa. W tym roku susza niesamowita, więc na pewno to przyspiesza przekwitanie hortensji, to prawdziwe pijaki....
Floksiki i ja bardzo lubię :D za tydzień, jak się ochłodzi czeka mnie przesadzanie kilku kęp, bo za bardzo zagłuszają hortensje...

Aniu susza i upały w tym roku nie były zbyt przychylne dla kwiatów, dużo szybciej przekwitały, moje róże dosłownie smażyły sie na słońcu na rumiano :roll: Szkoda Twojej kępy słoneczniczka, ale najważniejsze, że masz jeszcze inne , że całkowicie nie przepadły w Twoim ogródku :D

Eluniu u mnie tak samo, na krzaczkach hortensji są różne kolorki, fajnie to wygląda. Muszę zrobić fotki Phanthom bo tak śmiesznie na różowych kwiatostanach wyrosły białe pomponiki :lol:

Ewuś na rudbekię namawiam, naprawdę kwitnie i kwitnie i jest śliczna, słoneczniczki tak samo, bardzo długo zdobią ogrody , jedne i drugie są słonecznym akcentem nawet w pochmurne, szare dni :D
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Floksy naprawdę świetne, ja w tym roku też na nie nie narzekam kwitną ślicznie i jak pachną :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”