Witaj!, moja choroba to już kilka lat,dwa lub trzy lata temu chciałam sprzedać lub wymienic i nie było chętnego
Ty na jakie zachorowałaś oprócz koleusów?
Witam sąsiadkę . Widzę że jesteś fanką koleusów, to tak nieśmiało zapytam może mi odpowiesz Czy sadzonki koleusa bardzo szybko więdną? Wydają się bardzo kruche i nie wiem czy przetrwałyby długą podróż ? Begonia też superowa
rzeczywiście , to samo woj. , nie wiem jak długa ma byc ta podróż,?Ja kupowałam i listownie dochodziły w porzadku. Z begoniami to zaczynam.Mam juz troszkę, ale toświeza sprawa i muszą troche stanąc na nogi i wyglądać fotogenicznie
Aniu ja od kilku lat zbieram skrętniki, zaczęło się niewinnie od jednego -niebieskiego a potem już poooszło.
Mam też parapet ze storczykami, kupuję je przeważnie na wyprzedaży w Obi i reanimuję ale zastanawiam się nad likwidacją bo potrzebuję parapetu dla skrętników są one jednak bliższe memu sercu.
Piekne są storczyki, ale to trzeba wiedzieć jak je "jeść", nie umiem sie nimi zajmować.Dla mnie to one chyba za trudne w hodowli.Kiedyś miałam 2 i zmarnowały się .
Aniu storczyki wcale nie takie trudne mnie się wydaje że one są bezobsługowe, stoją na parapecie i kwitną, i kwitną......
Trzeba od czasu do czasu podlać.