Gruszka nashi dojrzewa właśnie o tej porze, owoc jest koloru zielo-żółtego, miąż biały, niesłychanie soczysty, tak, że podczas obierania wycieka sok, smak gruszkowaty, delikatny,
Mało rozpowszechniona, parę lat temu jak ją kupowaliśmy to nawet w Centrum Ogrodniczym zaoferowano nam ją jako drzewo ozdobne, dlatego rośnie przed domem a nie w sadzie
Marysiu, osowate uwielbiają te owoce, potrafią wyjeść wszystko ze środka pozostawić tylko skórkę,
Tosiu, spotkałam w sprzedaży, cena za 1 szt. nie kg, pakowane jak cytrusy, każda szt. w papierku, nie pamiętam ceny,
kochanie, ta róża to z pewnością nie jest Lawaglut, ona ma całkiem inny kolor i różni się wielkością krzaczka, Lawaglut to raczej rabatówka a ta dorasta do 1,50 m i wyżej, podobna jest do Lustige, jednak fachowcy podają, że Lustige dorasta do 90 cm, nie wiem co o tym sądzić?
Heleno, polecam, bardzo delikatny owoc, na wiosnę oszałamiająco kwitnie, ładne błyszczące liście, przez wszystkie lata nie widziałam na niej mszycy,
Misiu, witaj, dzisiaj skończyłam zaprawiać gruszki, 50 słoików, wystarczy, a na drzewie jeszcze połowa wisi, ale są chętni,
Mariolu, witaj, doceniam to, że znalazłaś czas aby mnie odwiedzić, a jesteś osobą szalenie zajętą.