Ogród Migotki1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Migotki1

Post »

Gosiu sama widziałaś jak u mnie przez rok się wszystko rozrosło...to niesamowite jak szybko można się wciągnąć ..a widoki przychodzą same ;:196 bedę obstawała przy swoim...widoki masz śliczne :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

migotka1 pisze: AGNESS - dzięki, słoneczniki były fajne, ale niestety niewysokie, a trawki i żurawki to bardzo udane połączenie :) ;:108
Gosiu a ja właśnie dla odmiany zawsze poszukuję niskich.....i zawsze wychodzą wysokie :roll: :lol:
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p
Od: 28 lis 2011, o 21:33

Post »

Aga - dzięki :) zrobiłam przegląd zdjęć z 2010 i 2011 roku - faktycznie, trochę moje roślinki trochę podrosły, głównie sosny i brzozy, bo im słaba ziemia nie straszna, w sumie nie mogę narzekać, warunki mają zupełnie ekstremalne, a bardzo się starają ;:108 muszę w przyszłym roku zdobyć dużo, dużo pokrzyw i dokarmić je gnojówką :)

AGNESS - cieszę się, że Ci się spodobały moje małe słoneczniki, ciekawe, jakie mi wyjdą w przyszłym roku :)
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Chwasty , to nie tylko Twoje zmartwienie :;230 :;230 Nie wszystkie rośliny od razu duże rosną , a podnawożenie dobrze im zrobi. Nie tylko pokrzywy , mniszek i żywokost to także dobre dodatki do ,,zacieru'' , im więcej składników w beczce , tym lepiej.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Migotko! Zwiedziłam dziś Twój młody ,powstający ogródek. Masz wielkie możliwości i wielkie wyzwanie ! Tym bardziej,że jak zrozumiałam, nie mieszkasz na miejscu i dowozisz tam wodę.
Chyba ziemia jest wspaniała, bo rośliny wyglądają wprost kwitnąco. Wyrazy uznania dla efektów Twojej pracy ! Tyle pięknych roślin posadziłaś!
Popieram całym sercem prowadzenie ogrodu bez chemii. Tym bardziej jestem pełna podziwu,że musi Ci być trudno , gdy rośliny jeszcze małe, a wokół tyle chwastów. Może spróbuj po wypieleniu okryć ziemię włókniną lub tekturą, a na to dać ozdobną ściółkę. To zatrzyma też wilgoć w ziemi.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p

Post »

Witaj Tamaryszku :)
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i rady - spróbuję sposobu z tekturą na wiosnę. Muszę kupić korę w hurtowych ilościach, bo planuję mieć ją w całym ogrodzie, dam pod nią tekturę w miejscach, gdzie mam "luźniej" posadzone rośliny.

Dawno nic w swoim wątku nie pisałam, za to często odwiedzam forumowe ogrody - przez te spacery coraz więcej roślin trafia na listę chciejstw :). Czekam niecierpliwie na wiosnę i żeby umilić sobie to czekanie już zrobiłam internetowe zakupy (m.in. piwonie i róże) :heja . Teraz planuję kolejne rabaty z nowymi nabytkami w roli głównej :)
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj dobrze że zajrzałam to i ja skorzystam z rady i tekturą zakryje rabaty....oczywiście gdzie się da... bo z skarpy to by zjechała...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Gosiu czy ta venrosa to jest różą okrywową.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p

Post »

Witaj Halinko :)

Po Twoim pytaniu trochę poczytałam i posprawdzałam - Venrosa to róża wielkokwiatowa i coś mi to do mojej róży nie pasuje :(. Róża, którą uważałam za Venrosę to chyba jednak rabatowa róża Jarocin. Kolor zbliżony, ale ma mniejsze kwiaty, za to więcej. Za Jarocinem przemawia także to, że dobrze znosi deszcz w przeciwieństwie (tak piszą) do Venrosy. Jestem ze swojego Jarocina bardzo zadowolona, ładnie się rozrasta, w ubiegłym roku dobrze zniosła zimę, zobaczymy, czy tym razem ładnie odbije. Mam posadzone trzy krzaczki tej róży obok siebie, zdjęcie robiłam z góry i dlatego wygląda na niską okrywową. Poszukam lepszego zdjęcia :)
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Witaj Migotko na wiosnę.Co słychać w Twoim ogrodzie?Jakieś rewolucje kolejne?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit ciepło u ciebie....pisałaś o zbieraniu pokrzyw, ja już będę zaczynała :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

U mnie już gnojówka z pokrzyw wykorzystana. :heja
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p

Post »

Witam wszystkich serdecznie :)

Dawno mnie nie było na forum, teraz wróciłam. Dużo się u mnie zmieniło, postaram się zaraz wkleić zdjęcia, jeżeli jeszcze pamiętam, jak to się robi :) Mam nadzieję, że jeszcze ktoś odwiedzi mnie w moim wątku :). Nie mogę wpisywać się w innych wątkach (jeszcze nie wiem z jakiego powodu), więc spaceruję po Waszych ogrodach po cichutku.
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ja czekam na zdjęcia :D zaglądałam, zaglądałam i się doczekałam.... ciekawe dlaczego nie możesz pisać u innych....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p

Post »

Witaj Jagusiu :)
Cieszę się, że jeszcze ktoś o mnie pamięta :). Chciałam dzisiaj wstawić zdjęcia przez Imageshack, ale wymagał rejestracji, nie wiem, może coś źle robiłam. Zaraz spróbuję znowu. A może przez Fotosik będzie łatwiej? Poćwiczę, trening czyni mistrza :)
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”