Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Witaj Małgosiu, podziwiam ilość doniczkowych w Twoim ogrodzie, pięknie przebarwia się winorośl, czyli nie ubłagalnie zbliża się jesień. Proszę przekaż pozdrowienia dla M od mojego. 

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś,przed domem w takim trójkącie mam zupełny cień i tam hosty mają idealnie.Na wąskim pasie przy wejściu między chodnikiem a podjazdem nie mają już tak idealnie i są lekko przypalone,bo tam słońce jest z rana.
Młodzi?Nie chcę zapeszać.

Uploaded with ImageShack.us
Dorotko,witaj.Ty jak zwykle zabiegana kobieta jesteś.Róża w realu jest o wiele ładniejsza,jak wszystkie inne.Nie mam dobrego aparatu,który oddałby ich prawdziwy kolor i piękno.Ale teraz ci nasłodziłam o twoich ukochanych różach.

Dana,witam serdecznie,życzenia oczywiście przekażę.Doniczkowe ograniczę w stu procentach,bo nie wyrabiam z podlewaniem jednak.Winobluszcz pokazuje,że jesień jednak nieubłaganie stąpa nam po nogach.

Młodzi?Nie chcę zapeszać.

Dorotko,witaj.Ty jak zwykle zabiegana kobieta jesteś.Róża w realu jest o wiele ładniejsza,jak wszystkie inne.Nie mam dobrego aparatu,który oddałby ich prawdziwy kolor i piękno.Ale teraz ci nasłodziłam o twoich ukochanych różach.

Dana,witam serdecznie,życzenia oczywiście przekażę.Doniczkowe ograniczę w stu procentach,bo nie wyrabiam z podlewaniem jednak.Winobluszcz pokazuje,że jesień jednak nieubłaganie stąpa nam po nogach.

- malgocha1960

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Małgosiu ja mam ślub mojej bratanicy, więc nie mogę tego przełożyć ;)
Widzę, że szarłat ładnie Ci wyrósł..Fajnie.
Widzę, że szarłat ładnie Ci wyrósł..Fajnie.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Małgosiu , efekty Twojej ciężkiej pracy w ogrodzie są powalające , gratuluję i podziwiam , doniczkowe ja bym zagłodziła na amen.
Czy wyjęłaś maliny z lodówki?
Czy wyjęłaś maliny z lodówki?
Gosiu, ależ rącznik wyhodowałaś! Toż to prawdziwe drzewo!
Zresztą wszystko, co pokazujesz na zdjęciach, ogromnie mi się podoba. Tyle kwiatuchów jest jeszcze w Twoim ogrodzie, że aż zadziwia. Doniczkowce też wspaniałe, zwłaszcza te begonie.
Zresztą wszystko, co pokazujesz na zdjęciach, ogromnie mi się podoba. Tyle kwiatuchów jest jeszcze w Twoim ogrodzie, że aż zadziwia. Doniczkowce też wspaniałe, zwłaszcza te begonie.

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia, piszesz że jesień nieubłaganie zbliża się....no cóż taka kolej rzeczy..., ale u Ciebie wszystko kwitnie
niczym środek lata.
U mnie róża pnąca zakupiona tej wiosny ma taki biały nalot , to chyba mączniak no i Marcinki też to chwyciły.
,
nigdy tego nie miałam, pewno jakiś oprysk trzeba by było zrobić.
niczym środek lata.

U mnie róża pnąca zakupiona tej wiosny ma taki biały nalot , to chyba mączniak no i Marcinki też to chwyciły.

nigdy tego nie miałam, pewno jakiś oprysk trzeba by było zrobić.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu kiedy takiego wielkoluda wyhodowałaś ,że mieścisz sie pod nim
Doniczkowce mówią wszystko o swojej pani ,że tak je kocha

-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
Ale pięknie
tyle kwiatów aż się rozmarzyłam i szkoda tylko że lato ma się ku końcowi i koniec będzie z takimi cudnym widokami w tylu kolorach.

- malgocha1960
Aguś,ślub to faktycznie ważne wydarzenie,może w przyszłym roku będziesz miała więcej wolnych sobót na spotkania forumowe.

Danusiu,wyjęłam maliny z lodówki,stoja na parapecie w sypialni,tam jest najwięcej słońca.Nie wiem tylko jak długo maja tak stać na oknie?
Linetko,ten jeden rycynus jest wybujały,chyba słuzy mu wyjątkowo miejsce.Kolory w ogrodzie teraz daja jedynie aksamitki i astry,ale astry w tym roku u mnie porażka.

Helenko,ja pryszczę wszystko topsinem i odpukać,ale w tym roku nic nie było różom.Własnie przedwczoraj zrobiłam oprysk na rh ,przy okazji dostały róże,begonie i fuksje,no i wierzby wszystkie.
Jadziu,rycynus ma 2,70 dzisiaj rano mierzyłam go.Doniczkowce pani już nie kocha,jest za mocno zmęczona tym sezonem.
Rozalko,z jednej strony szkoda lata,bo nie lubię jesieni,a jeszcze bardziej zimy,ale jestem już zmęczona bardzo.Zastanawiam się czy w przyszłym roku nie zrobic jak sąsiedzi,skosić coś,co ma przypominać trawę i wyjść sobie z kawą na taras i podelektować się świezym powietrzem,a nie zapylać od rana do wieczora z nosem w ziemi.

Danusiu,wyjęłam maliny z lodówki,stoja na parapecie w sypialni,tam jest najwięcej słońca.Nie wiem tylko jak długo maja tak stać na oknie?
Linetko,ten jeden rycynus jest wybujały,chyba słuzy mu wyjątkowo miejsce.Kolory w ogrodzie teraz daja jedynie aksamitki i astry,ale astry w tym roku u mnie porażka.

Helenko,ja pryszczę wszystko topsinem i odpukać,ale w tym roku nic nie było różom.Własnie przedwczoraj zrobiłam oprysk na rh ,przy okazji dostały róże,begonie i fuksje,no i wierzby wszystkie.
Jadziu,rycynus ma 2,70 dzisiaj rano mierzyłam go.Doniczkowce pani już nie kocha,jest za mocno zmęczona tym sezonem.
Rozalko,z jednej strony szkoda lata,bo nie lubię jesieni,a jeszcze bardziej zimy,ale jestem już zmęczona bardzo.Zastanawiam się czy w przyszłym roku nie zrobic jak sąsiedzi,skosić coś,co ma przypominać trawę i wyjść sobie z kawą na taras i podelektować się świezym powietrzem,a nie zapylać od rana do wieczora z nosem w ziemi.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu
Myślę że nie umiałabyś tak siedzieć jak sąsiedzi
Ty to masz we krwi - kochać kwiaty i o nie dbać
Do wiosny odpoczniesz i ruszysz z podwójną siłą
Rącznik - cudny , takiego jeszcze nie widziałam
zresztą jak wszystko u Ciebie
Małgoś nie poddaj się

Do wiosny odpoczniesz i ruszysz z podwójną siłą

Rącznik - cudny , takiego jeszcze nie widziałam

Małgoś nie poddaj się

- malgocha1960

Tereniu,pewnie nie umiałabym siedzieć na ugorze,ale słyszę jak nieraz coś tam szepcą jak ja ciągle dłubię,ale są też chwile,że wstydzą się swojego syfu,szkoda tylko,że rzadko mają taki wstyd.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgosiufantazja... taki wielgachny rycynus... możesz sie nim cieszyć... 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, przyszłam zobaczyć dwie nowe róże
Ta na fotach to chyba nie z tych nowości?
Widziałam u Ciebie dorodny heliotrop - czy to z Twojego siewu?
Mam podobne odczucia odnośnie jesieni..ja też nie przepadam za wykopywaniem roślin i sprzątaniem jesiennym, dlatego nie myślę teraz o tym tylko planuję różane nasadzenia

Widziałam u Ciebie dorodny heliotrop - czy to z Twojego siewu?
Mam podobne odczucia odnośnie jesieni..ja też nie przepadam za wykopywaniem roślin i sprzątaniem jesiennym, dlatego nie myślę teraz o tym tylko planuję różane nasadzenia

- malgocha1960

-- 6 wrz 2012, o 22:49 --
Misiu,taki rycynus to dzięki tobie,bo to prawdopodobnie z twoich nasion.
Kasiu, róże kupione są jedynie na wcześniejszych stronach na opakowaniu,bo nie kwiatna.Heliotrop z mojego siewu,pewnie to typowo jednoroczna roslina i nie mozna go przechować?