Siedlisko z sosnami cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.2

Post »

Hejka, czytałam że dziecko nie chce do domu wracać :lol: To dobrze, nie musisz się śpieszyć, może mu się szybko nie znudzi. To takie błogie uczucie że dziecię nie cierpi gdzieś u obcych tęskniąc za mamą. Od razu inaczej się funkcjonuje w pracy, spokojniej.
Zbierałam wczoraj nasionka nastrurcji, jak będziesz chciała to pamiętaj, dołożę do dalii jak przekwitną ;:108
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A widzisz Jolu, ja na plotkach u innych a swój wątek po macoszemu :wink: . Nie mam zdjęć i jest mi wstyd, to unikam swoich progów. Nasturcję mam, ale tylko żółtą, chętnie zapiszę się na nasionka jak masz choć w ciapki, czy pomarańczową.
Ja zbieram tytoń i wilce. Rosną jak szalone. Do tego tytoń idealny na nasze piaski i dość wysoki, co też ważne, bo nie zginą ani w Twoim lesie ani na moim polu.
Gratuluję zakupów, świetne. A wycieczki to Ci zazdroszczę, ale moja rodzinka jeszcze nie dorosła na takie wyprawy. Jednak dla Młodego coś musi się ruszać, a nie tylko rosnąc :wink: .Miłego dzionka

TO fakt, synek zachwycony przedszkolem i wczoraj jak go odebrałam po podwieczorku to zły, że zaszybko po niego przyjechałam. Najpierw nic nie chciał mówić na temat przedszkola i mówił, że dziś już tam nie pojedzie. Pod wieczór otworzył się i wypłynęły z niego emocje. Jak się rozgadał to końca nie było. Dziś od rana też o przedszkolu szczebiotał i ledwo otworzyłam drzwi auta, to on już sam chciał iść a mnie kazał do pracy jechać. Ledwo go zawróciłam do szatni, zeby buciki zmienił. W sali zabaw od razu jak u siebie się rozgościł i zagadywał do jednej z opiekunek. Tak się składa, ze znam ją z dawnych lat jak na jednej wsi mieszkałam a ona w sąsiedniej. Od drugiej opiekunki się dowiedziałam, że mam bystrego synka ;:167 , że szarpał się o klocki z innymi dwoma, ale dżentelmen dla koleżanek i grzeczny. Nie zjadł zupy, ale drugie ślicznie sam zjadł.
Znamy się z dziewczynką z porodówki i Michasia tak pilnowała Patryka, że jak była pora leżakowania, to ona chciała tylko z Patrykiem, ledwo ją oddzielili od mojego.
Cóż myślałam, że mam jeszcze trochę czasu zanim panny będą pchać się synkowi do łóżka, a to już od przedszkola się zaczyna :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko jak ja Ci zazdroszczę, że Twój synek taki dzielny w przedszkolu.
Mój wnuczek wczoraj także poszedł po raz pierwszy, ale rozstanie z mamą zakończyło się wielkim płaczem.
Około południa zadzwonili, żeby go zabrać, córka musiała zamknąć biuro i iść po niego.
Rano dzisiaj także był płacz.
Będę go w południe odbierała, może się przyzwyczai. :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój od małego po "ciociach". Miał 2 nianie. Pierwsza- dobrze, że maleńkiego pilnowała, to aż tak mu nie zaszkodziła, druga- cudowna ;:167 . Sama bym chyba lepiej nie wychowała synka. Od jakiegoś czasu obie pracowałyśmy nad tematem przedszkole. Byłam na dniu otwartym w przedszkolu, potem na pikniku rodzinnym w przedszkolu razem z M- cała rodzinka. Same dobre skojarzenia z przedszkolem, ale też bez zbytniej przesady. Wiedział, że w przedszkolu trzeba słuchać pani-nowej cioci.
Jestem dumna, choć zdaję sobie sprawę, że po paru dniach może się to zmienić i być opór. Staram się z nim dużo rozmawiaći wypytywać o przedszkole. Nakrycie głowy kucharki było szokiem dla Patryka, bo nie widział jeszcze takiego :;230
Będzie dobrze z wnuczkiem, w grupie synka, wczoraj też był płaczący chłopiec. Panie 1,5godziny go uspokajały, no i parę dzieci podłapało płacz, ale sytuacja opanowana. Trzeba być dobrej myśli ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to sukces! Ja Ci powiem, że od dorosłych córek dowiedziałam się, że były złe na mnie bo je wcześnie odbierałam i nie jadły czasem podwieczorku, który był lepszy od obiadu i jak dzieci szły to wszystkie zabawki były do dyspozycji i była najlepsza zabawa. A ja specjalnie chodziłam na 6 do pracy, żeby wyjść o 14 i je odebrać jak najwcześniej, bo mój M szedł później do pracy i nie musieliśmy je zrywać wcześniej. Moje były dwie więc nie mówiły tego do mnie tylko między sobą. Maciek był po długiej przerwie i też był taki dzielny jak Twój synek. Chodził do przedszkola bez szemrania wstawał na hasło, aż czekałam kiedy i w czym się wreszcie zbuntuje. No i pierwsze nie przyszło po 20 roku życia.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, u mnie to synek robi za budzik i on mnie budzi. Poprzytula się i stwierdza, ze trzeba się ubrać. Nigdy nie biega w piżamie po domu. To raczej on mnie ściga, ze muszę się ubrać, bo w piżamie nie można.
No widzisz, ciekawe kiedy u niego bunt będzie. Póki co to panny mu się pchają do łóżka. Nie jestem jeszcze gotowa na bycie babcią :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To przyjdzie szybciej niż myślisz ;:202
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzko, gratuluję Ci odważnego synka w przdszkolu!!! Mój też sobie radził wspaniale, chociaż ja ciągle miałam wątpliwości. Najgorsze to nadopiekuńcza matki (niestety, siebie mam na myśli)!! Na szczęscie z biegiem lat wyleczyłam się z tego niańczenia... W następne wakacje muszę dziecię wysłać na jakiś obóż językowy- wiem, że będę to bardzo przeżywać, ale to dla jego dobra :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Dziewczyny na temat buntu to ja powiem tyle starszy syn choć ma 19 lat nie wszedł jeszcze w okres dojrzewania i buntowania , a młodszy jeszcze dobrze go nie urodziłam to już darł tak papę że mu się krzywda dzieje bo na świat przychodzi, choć ja nie mam co na niego narzekać ale z ojcem ;:134
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tak przypuszczałam, że trafię na temat przedszkola :D Ja nie mam nic do powiedzenia, bo już było to tak dawno.
Ale cieszę się, że synek tak lekko przyął tę konieczność, bo matka czasem bywa ogromnie rozdarta w tym okresie adaptowania się dziecka do nowych warunków.
Pozdrówka :wit
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Renatko walcz z nim w inny sposób. :)
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

No tak. W Biedronce cebule się skończyły.Zaczął się wrzesień .To teraz wszędzie szkoła i przedszkole :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

wrzesień a co będzie w maju
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam teraz na tapecie wnuczków które zaakceptowały przedszkole super wiem że wszyscy przeżywają to bardziej jak zainteresowani ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Trafiłam Marzenko na dobry temat,moja wnuczka Paulinka chodzi do żłobka,bo tak zdecydowali jej rodzice,ona nie chce wracać do domu bo są dzieci,są Ale,Ale natomiast jej ojciec czmychał z przedszkola jak tylko pani spuściła go z oka,był wcześniej w domu jak moja teściowa bo ona ich odprowadzała,to był dopiero numerek :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”