O tym jak Królik Ogród oswajał i co z tego wynikło...
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: O tym jak Królik Ogród oswajał i co z tego wynikło...
Witam.Najbliższego sąsiada mamy w Kłodzku, ale on coś ostatnio nieaktywny.Ja akurat mieszkam w innym kącie Ziemi kłodzkiej nie mylić z Kotliną co się Tobie zdarzyło w podpisie pod awatarkiem.Sorry zaczynam się wymądrzać.Bardzo jestem ciekaw co dalej i czekam na zdjęcia.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Opowieść choć prawdziwa - fantastyczna
A teraz czekamy na zdjęcia... Dużo zdjęć...

- Violalpina
- 100p
- Od: 18 sie 2012, o 00:30
Masz rację podpis mylący. Poprawiłam:)semper pisze:Witam.Najbliższego sąsiada mamy w Kłodzku, ale on coś ostatnio nieaktywny.Ja akurat mieszkam w innym kącie Ziemi kłodzkiej nie mylić z Kotliną co się Tobie zdarzyło w podpisie pod awatarkiem.Sorry zaczynam się wymądrzać.Bardzo jestem ciekaw co dalej i czekam na zdjęcia.
Będą będą, miłej niedzielisweety pisze:Opowieść choć prawdziwa - fantastyczna![]()

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, i ja czekam na zdjęcia 

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Czekamy i
trzymamy!!!

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50

wYBACZ ALE AŻ SIĘ ROZPŁAKAŁAM

Pamiętaj,jak coś Wam się nie będzie podobało to TROTYLEM,TROTYLEM

- Violalpina
- 100p

Serdecznie pozdrawiam Gości i zamieszczam porcję zdjęć. Pochwalę się roślinkami z ogródka.
To moje małe roślinki o interesujących fakturach i do tego niewybredne, co do stanowiska:

Uploaded with ImageShack.us

A tu cudeńka o filigranowych kwiatkach. Polecam - naprawdę świetne do zadarniania większych powierzchni. Na zdjęciu drugim przykładowo zadarniona górka.

Do tego tu egzemplarza dołożę serduszkę Fire Craker, babkę czerwoną, łany czyścca, szałwii, parę kępek żurawki Steel City i będę mieć srebrną rabatkę. Taką, co to odbija światło księżyca...

Prawie jak stokrotki:

Spontaniczne kwietne kompozycje przy elewacji wschodniej

Na deser, nasza duma - bylina o królewskim baldachimie w roli solitera.

A to chyba jest chwast i go wyrzucę ...

- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
Zaraz tam chwast
... piękna roślina! Te długie liście, soczyście zielone - ja bym się tam wstrzymał z ostateczną, nieodwołalną decyzją o usunięciu, bo potem można żałować.
Podglądam i trzymam kciuki
Pozdrawiam
Adam

Podglądam i trzymam kciuki

Pozdrawiam
Adam
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
No ładne kwiatki
swoją drogą ciekawe czy chwasty rosną gdzie chcą czy odpowiednie chwasty rosną tylko na danej ziemni np. kwaśnej, bo ja posiadam zupełnie inny zestaw chwościków 

- Violalpina
- 100p
DuczekiOsia pisze:No ładne kwiatkiswoją drogą ciekawe czy chwasty rosną gdzie chcą czy odpowiednie chwasty rosną tylko na danej ziemni np. kwaśnej, bo ja posiadam zupełnie inny zestaw chwościków

w sekcji HOT jest temat :"Mowa" chwastów, gdzie napisano, że chwasty też mają swoje preferencje co do gleby. Muszę poczytać w wolnej chwili i wrzucić zdjęcia swojej kolekcji.
rotos pisze:Zaraz tam chwast... piękna roślina! Te długie liście, soczyście zielone - ja bym się tam wstrzymał z ostateczną, nieodwołalną decyzją o usunięciu, bo potem można żałować.
Podglądam i trzymam kciuki![]()
Pozdrawiam
Adam

masz rację, co nagle to po diable, teraz się bliżej przyjrzałam - liście prawie jak u funkii.
Jeśli ślimak się nie poczęstuje - dam mu szansę. Do towarzystwa jakaś angielska róża i będzie git ;)
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz, z tymi chwastami to chyba kwestia relatywna
ja mam takie coś uporczywego, o wdzięcznym imieniu bluszczyk kurdybanek. Walczę z tym od początku na rabatkach i trawnikach, a tu się okazuje, że niektóre sklepy ogrodnicze sprzedają to-to jako roślinę zadarniającą
No owszem, zadarnia doskonale, to fakt 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
A ja myślę że ten tzw.chwast to jest chrzan - i można za ileś tam lat zrobić na nim niezły interes !!!
- Violalpina
- 100p
Kurdyban nie tylko zadarniagajowa pisze:Wiesz, z tymi chwastami to chyba kwestia relatywnaja mam takie coś uporczywego, o wdzięcznym imieniu bluszczyk kurdybanek. Walczę z tym od początku na rabatkach i trawnikach, a tu się okazuje, że niektóre sklepy ogrodnicze sprzedają to-to jako roślinę zadarniającą
No owszem, zadarnia doskonale, to fakt

Serio? To jest chrzan? Bo ja lubić chrzanmisia i klusek pisze:A ja myślę że ten tzw.chwast to jest chrzan - i można za ileś tam lat zrobić na nim niezły interes !!!

A o zarobieniu na działce trudno mi myśleć. Moi rodzice mieli działkę w mieście i wciąż były tylko włamania do altany i komórki na narzędzia (czytaj koszta skradzionego sprzętu i założenia nowych kłódek). Parę razy złomiarze odkręcili i zabrali kran. Apogeum nastąpiło w momencie, gdy z działki zniknęła wielka stara zardzewiała wanna. Z ogródka notorycznie kradziono brzoskwinie (mówię o świeżo posadzonych drzewkach), jesienią wycinano pędy malin. Owocami z drzew owocowych posilała się młodzież wracająca z pobliskiego stadionu. Jeden z najgorszych widoków to widok połamanych gałęzi klapsy, bo ktoś chciał poczęstować się gruszkami, zresztą niedojrzałymi. A i co roku na Wielkanoc ktoś karczował nam bukszpan, pomagało pochlapanie krzaka białą farbą, ale czasami bukszpanowcy byli szybsi niż my. Pieniądze pieniędzmi, ale chodzi o cały włożony trud i czas w pielęgnację ogródka. Eh, na pewno wiecie o co mi chodzi...
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
Witaj Violu,myślę że Twój ogród z biegiem czasu będzie bardzo rozkwiecony i pięknie pachnący.Pracy przed Tobą mnóstwo ale myślę,że dasz radę
.Będę tu zaglądała z ciekawością.Jeżeli chodzi o kradzieże na działkach to wiem coś o tym-na starej działce ukradli mi kosiarkę(ale się nacięli bo miała zatarty silnik) a kiedy kupiłam działkę w innym miejscu to na powitanie ukradli świeżo posadzoną hostę i kamienie z miejsca przeznaczonego na grill.Mam nadzieję,że złodziejowi ta hosta zwiędła i nie pocieszył się długo jej urodą.Pozdrawiam Cię i trzymam kciuki. 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
No chwasciorków to Ty masz kochana
Ale my nie z takich co sie cofaja.....dacie radę
Bluszczyk kurdybanek pieron wcielony...ale stwierdziłam u mojej sasiadki że fajnie zadarnia Trawnik , u niej to fajnie wyglada
i ładnie znosi przycinanie kosiarką....zeprzyprawa tez wiem...ale nigdy nie uzywałam...a może warto 

Ale my nie z takich co sie cofaja.....dacie radę

Bluszczyk kurdybanek pieron wcielony...ale stwierdziłam u mojej sasiadki że fajnie zadarnia Trawnik , u niej to fajnie wyglada