Tak na to nigdy nie patrz. Oczywiście liczy się ilość ale też jakość. I dlatego warto pochwalić nawet jednego kwiatuszka jeśli ładny.to oczywiście jest nic w porównaniu do Twoich kwitnień, ale i tak cieszy

Tak na to nigdy nie patrz. Oczywiście liczy się ilość ale też jakość. I dlatego warto pochwalić nawet jednego kwiatuszka jeśli ładny.to oczywiście jest nic w porównaniu do Twoich kwitnień, ale i tak cieszy

i bardzo dobrze bo mój ferak zakwitnie i jeden gymnol też produkuje pąka ( nabytek z tego roku ) no i echinopsisy też zaczęły produkcję pąków
  i bardzo dobrze bo mój ferak zakwitnie i jeden gymnol też produkuje pąka ( nabytek z tego roku ) no i echinopsisy też zaczęły produkcję pąków   Chyba trochę im się poprzestawiało bo na wiosnę nie  chętnie kwitły a teraz zaczynają szaleć
  Chyba trochę im się poprzestawiało bo na wiosnę nie  chętnie kwitły a teraz zaczynają szaleć   Szkoda że to już końcówka sezonu
  Szkoda że to już końcówka sezonu  

hen_s pisze:to oczywiście jest nic w porównaniu do Twoich kwitnień, ale i tak cieszy
Tak na to nigdy nie patrz. Oczywiście liczy się ilość ale też jakość. I dlatego warto pochwalić nawet jednego kwiatuszka jeśli ładny.

nyskadu pisze:Cudny kwiatuszek

maryjan13 pisze:Co raz ciekawiej się robi u Ciebie Paulino.
Jest szansa,by pani Echinopsis zakwitła,bo we wrześniu mają być jeszcze upały ( 30 *C ).

przemo1413 pisze:Mają być upałyi bardzo dobrze bo mój ferak zakwitnie

kolor jest niesamowity(taki czerwono-różowy ze słonecznie żółtym środkiem i  jakby się mienił w słońcu)
  kolor jest niesamowity(taki czerwono-różowy ze słonecznie żółtym środkiem i  jakby się mienił w słońcu)  mój aparat za to bardzo przeciętny
 mój aparat za to bardzo przeciętny  
  bo drugie conophytum(tym razem c. connatum) wypuściło pąk-więc jutro będzie żółty kwiatek
  bo drugie conophytum(tym razem c. connatum) wypuściło pąk-więc jutro będzie żółty kwiatek  

Kaktusik ma średnice 5-cio złotówki,a kwiatki ma takie duże
  Kaktusik ma średnice 5-cio złotówki,a kwiatki ma takie duże 

U mnie w tamtym roku zakwitła 11 kwiatami na razi i to był dopiero widok

Nie ma co, Rebutie potrafią zaszaleć
  Nie ma co, Rebutie potrafią zaszaleć   
 Nooo...ja tez się cieszę. U mnie też jeszcze zaczynają powstawać pąki u Lobivi, Astraków, Frailejek i kilku innych, a biorąc pod uwagę fakt, że w tym tygodniu przeprowadzka do parzeniska to może być jeszcze kolorowoprzemo1413 pisze:Mają być upałyi bardzo dobrze bo mój ferak zakwitnie i jeden gymnol też produkuje pąka ( nabytek z tego roku ) no i echinopsisy też zaczęły produkcję pąków
Chyba trochę im się poprzestawiało bo na wiosnę nie chętnie kwitły a teraz zaczynają szaleć
Szkoda że to już końcówka sezonu

przemo1413 pisze:I właśnie za te małe piękne kwiatuszki kocham rebucje

Ja liczę na taki widok po (pierwszym moim)zimowaniu
 Ja liczę na taki widok po (pierwszym moim)zimowaniu  
 eikoden pisze:Witam,
adenium tnij jak tylko będzie luty a i czubki próbuj ukorzenić :]
nie miały za dużo światła i zapomniały się rozkrzewić więc trzeba będzie im pomóc!
 ale z Adenium coś mi nie idzie, albo przeleje, albo przesuszę i tak w kółko-jedno właśnie wczoraj wyrzuciłam bo przelałam
  ale z Adenium coś mi nie idzie, albo przeleje, albo przesuszę i tak w kółko-jedno właśnie wczoraj wyrzuciłam bo przelałam  
 paulaIRL pisze:Super kolorkiNie ma co, Rebutie potrafią zaszaleć

Nooo...ja też się cieszę. U mnie też jeszcze zaczynają powstawać pąki u Lobivi, Astraków, Frailejek i kilku innych, a biorąc pod uwagę fakt, że w tym tygodniu przeprowadzka do parzeniska to może być jeszcze kolorowo