Ogródek An-ki cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek An-ki cz.7

Post »

Jak dobrze, że tu przyszłam :tan. Zapomniałam, jak wiele pięknych róż, jak wiele perełek rośnie u Ciebie. I znowu lista się wydłuża....
Aniu ja nie wiem co Ty chcesz od swoich zdjęć? Przecież zdjęcia róż są po prostu piękne, a deszczowa seria powaliła mnie na kolana. Coś pięknego ;:180
Aniu mogłabyś mi napisać jak u Ciebie rośnie Eyes for You? Bo zamówiłam ją - oglądając ją u kogoś na Forum, pewnie u Ciebie - a teraz nie mogę się zdecydować gdzie ją wsadzę..... w jakim towarzystwie?
Wiesz, miałam nadzieję, że spotkamy się w Cieszynie, ale Ty byłaś u Grażynki dzień wcześniej.... szkoda...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

ewamaj66 pisze:Zaglądam po dłuższej przerwie wymuszonej remontem i nie wiem, gdzie oczy podziać :D Mój Dr Jamain powtarza, ale po jednym kwiatuszku. Nie mam pretensji, bo rośnie od tej wiosny. Ciekawe jak przezimuje. Posadziłam tę różę zgodnie z Twoją radą w półcieniu, kwiaty pokazuje śliczne :D
Będziesz zadowolona bo róża nie przemarzla od 3 lat a wcale jej nie okrywalam-maly kopczyk ,owszem byl zrobiony i to tyle.
W tej chwili to już naprawdę wielka róża 2.5 m wszerz i w gorę.Szkoda,że nie powtarza(bo te 2-3 kwiatki nie można uznać za powtorkę) ale za to kwitnie spektakularnie-nie można ocu oderwać.(i nosa :;230 )

Malgosiu jak te 2 róże zabezpieczysz to przezimują.Twoje buwiaste za to są przepięknej urody no a jeszcze nowe nabytki w tym hortusie w przyszłym sezonie dadzą po oczach.

Margo
-no pewnie ,że przetrwa.Przecież nie rok w rok będzie taka podla aura.Poza tym ładnie odbija po ścięciu .

Asiu ,właściwie to nie chciałam zakłócać Wam zaplanowanego przyjazdu.Gdybym sama się wybierala to wtedy z pewnością chciałabym połączyć obie wizyty.No trudno.Myślę,że i tak się kiedyś zobaczymy.
Jeśli chodzi o Oczy to u mnie rośnie na połudnowej stronie ale na rabatce,gdzie są pnące róże Giardina i Cinderella a ona jest pod ich nogami.Jest też przysłonięta i dopiero po południu ma mnóstwo słońca.

-- 02 09 12 12:39:28 --

ObrazekZakwitła młodziutka Nahema.Naprawdę jest piękna i rzeczywiście ladnie pachnie.Wypuścila długi pęd,tak na 180cm.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Cudna!!!!
Moje też powypuszczały długie pędy. A największe Chopin. Ja jestem oczarowana Oczami. :;230 Ale mi wyszła rymowanka. Ta wielka w donicy cały czas kwitnie. Mam problem gdzie ją na zimę posadzić ;:131 A jeszcze przyjdą nowe! O matko kochana!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu przez Ciebie zamowię Chopina-już postanowione.
Popatrz jak Casanowa przyciąga swoim wyglądem

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Anuś, Chopin jest niesamowity. Moje wyciągnęły się na 1,80 m i cały czas kwitną jak szalone. Casanowa i mnie zachwyca. Mam 3 i posadzę je w kupie. Dziś zrobiłam przemeblowanie i mam miejsce na nowe róże :;230 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nahemę będę musiała przesadzić. Podobno to róża pnąca, a przynajmniej parkowa, u mnie sięga pół metra :( Złe miejsce, marne kwitnienie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zamawiasz Chopina Anuś ;:oj aż wierzyć mi sie nie chce ,ale warto mieć różę polskiego rodowodu .GDF pięknie kwitnie i Casanova a u mnie w tym roku beznadzieja .Zakwitnął jak na razie 1 kwiatkiem i wsjo i ta delikatna Nahema ;:oj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Chopina też chcę zamówić, ale dopiero wiosną. Nauczona przykrym doświadczeniem zeszłej jesieni, nie będę już nigdy jesienią sadzić. Ale muszę powiedzieć, że moja silna wola wystawiona jest na wielką pokusę, gdy oglądam teraz oferty. :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, mój Chopin jak u Tosi - już osiągnął 1,7m i ma około 50 pąków :shock: To znakomita róża i szalenie efektowna, dzięki swoim kwiatom i dorodnemu pokrojowi krzewu...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ,dzięki za tak pochlebną opinię-czyli utwierdzona jestem w postanowieniu.Chopin zmieni hortensję,ktora jest bardzo kapryśna.

Wanduś-to taka specyficzna ta zima była i myślę,że nie będzie szybko powtorki(oby)Sama nie wiem jak przymkniesz oczy na te zewsząd płynące oferty.Mnie jeszcze dopadla liliowcomania-ale tych miniaturek i też już są zamowione.

Jadziu to co on taki ociągający się facet?Tyle mu dał\aś złotka,dobre miejsce a on tak skąpo pokazał swoje piękno?

Ewa u mnie dopiero niedawno Nahema wypuścila taką łapę a na jej czubku 5 pąków.Miejsce też ma nieciekawe-tłok-ale musi sobie radzić.Ach ten jej zapach!!!

Na drugim pędzie nowe kwiaty.Trzeba przyznać ,że długo się trzymają.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu śliczna ta Lavender Ice już się cieszę że będę ją miała.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Anula a ta Lavender, to Tantau-a jest? Bo wlasnie widze w nowym katalogu u nich a w zeszlym roku nie bylo.... a ladna dziewczynka jest nie powiem.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękna Lvender Ice zolytnik również .Nie mam nawet czasu wskoczyć do ogródka :(
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Nahemka piękna, moja też w pąkach. Ciekawe jak przetrzyma zimę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu właśnie wrócilam z Twojego ogrodu(nie zostawiłam śladu ;:14 bo przeszłam do Sasanki pod Twoim wpływem) i jak zwykle podziwiałam portrety róż.Czy Nahema przetrzyma zimę?Zobaczymy.

Jadziu ,no wyobrażam sobie ile masz pracy-rodzina zaproszona na sobotę?

Julio i Danusiu-Lavender Ice bardzo długo trzyma kwiat to poważny atut,kolor też ładny -lila-nie trupi-dorasta do 60 cm-dla mnie wspaniale -posadzona (no bo nie mam m iejsca na lepsze dziury) pod nogami Ghislaine-ma za mało słońca więc nie rozkrzewia się tak jabym chciała.Kwiaty sztywno osadzone,nie zwieszają się.

Chippendale-jak co roku o tej porze zaczyna od ostrego orangu by przejść w delikatny róż.Kochamy tą różę za jej wiele zalet-piękna,zdrowa,liście błyszczące,pachnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”