ewamaj66 pisze:Zaglądam po dłuższej przerwie wymuszonej remontem i nie wiem, gdzie oczy podziać

Mój Dr Jamain powtarza, ale po jednym kwiatuszku. Nie mam pretensji, bo rośnie od tej wiosny. Ciekawe jak przezimuje. Posadziłam tę różę zgodnie z Twoją radą w półcieniu, kwiaty pokazuje śliczne

Będziesz zadowolona bo róża nie przemarzla od 3 lat a wcale jej nie okrywalam-maly kopczyk ,owszem byl zrobiony i to tyle.
W tej chwili to już naprawdę wielka róża 2.5 m wszerz i w gorę.Szkoda,że nie powtarza(bo te 2-3 kwiatki nie można uznać za powtorkę) ale za to kwitnie spektakularnie-nie można ocu oderwać.(i nosa

)
Malgosiu jak te 2 róże zabezpieczysz to przezimują.Twoje buwiaste za to są przepięknej urody no a jeszcze nowe nabytki w tym hortusie w przyszłym sezonie dadzą po oczach.
Margo-no pewnie ,że przetrwa.Przecież nie rok w rok będzie taka podla aura.Poza tym ładnie odbija po ścięciu .
Asiu ,właściwie to nie chciałam zakłócać Wam zaplanowanego przyjazdu.Gdybym sama się wybierala to wtedy z pewnością chciałabym połączyć obie wizyty.No trudno.Myślę,że i tak się kiedyś zobaczymy.
Jeśli chodzi o Oczy to u mnie rośnie na połudnowej stronie ale na rabatce,gdzie są pnące róże Giardina i Cinderella a ona jest pod ich nogami.Jest też przysłonięta i dopiero po południu ma mnóstwo słońca.
-- 02 09 12 12:39:28 --

Zakwitła młodziutka Nahema.Naprawdę jest piękna i rzeczywiście ladnie pachnie.Wypuścila długi pęd,tak na 180cm.