Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
Jolu Biały floksik już od dawna mi chodził po głowie i dostałam go w prezencie od Danusi -Dwostr.No i od niej też dowiedziałam się że szałwie same się rozsiewają , tylko trzeba im na pozwolić.No i oczywiście potem ich nie wypielić.Więc teraz już uważam nie szleję tak bezmyślnie z motyką tylko najpierw wypatruję siewek.A żeby sobie ułatwić nie przycięłam jednej po pierwszym kwitnieniu pozwoliłam jej się rozsiać.Muszę przyznać że wykorzystała to na 100 %.Jutro zrobię zdjęcia jak to wygląda.Mam jeszcze szałwie w kolorze białym i różowym ,jestem ciekawa czy też tak się łatwo rozmnażają.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super, będę bardzo wdzięczna za zdjęcia
Ja też nie szaleję z motyką za mocno bo czas nie pozwala i staram się jak nie wiem co rośnie to nawet zostawic ale jakoś u mnie rośliny ogólnie niechętnie się rozsiewają. Tak wyginęły u mnie naparstnice, łubin a nawet niezapominajki. Jedynie te dzikie naparstnice pochodzące z himalajów oraz kocimiętka dają czadu,
Ja szałwię mam tylko tą jedną, dlatego tak mi zależało żeby rozmnożyc. Inne zaproszę do swojego ogrodu w przyszłym roku. Teraz już budżet mocno przekroczony

Ja szałwię mam tylko tą jedną, dlatego tak mi zależało żeby rozmnożyc. Inne zaproszę do swojego ogrodu w przyszłym roku. Teraz już budżet mocno przekroczony

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Alu, spotykamy się w Skierniewicach?
Może tym razem uda Ci się wyrwać?
Ostatnio u Szmitów zachorowałam na białą brzozę, taką jak ma Asia.
Szukam na nią miejsca.
I pytanie o szałwię. Po kwitnieniu ścinasz do zera?
Może tym razem uda Ci się wyrwać?
Ostatnio u Szmitów zachorowałam na białą brzozę, taką jak ma Asia.
Szukam na nią miejsca.
I pytanie o szałwię. Po kwitnieniu ścinasz do zera?
- Georginia
Jolu z jednej możesz mieć naprawdę roślinek bardzo dużo.Zobacz.Na pewno rozpoznasz mają takie same liście jak mateczna roślina.
Szałwia

Gosiu do Skierniewic oczywiście się wybieram ,będziemy w Sobotę.Szałwię ścinam jak tylko przekwita i robi się brzydka.Tnę przy samej ziemi,uważam tylko na młodziutkie pędy które bardzo często wyrastają już ze środka krzewu.
Szałwia

Gosiu do Skierniewic oczywiście się wybieram ,będziemy w Sobotę.Szałwię ścinam jak tylko przekwita i robi się brzydka.Tnę przy samej ziemi,uważam tylko na młodziutkie pędy które bardzo często wyrastają już ze środka krzewu.
- Margo2
No własnie ja nie obcięłam przy samej ziemi, bo takie pędy mi powyrastały na samej górze.
Wygląda to okropnie. W przyszłym roku muszę spróbować Twojej metody.
Czyli zobaczymy sie w sobotę?
Wygląda to okropnie. W przyszłym roku muszę spróbować Twojej metody.
Czyli zobaczymy sie w sobotę?
- Georginia
Tak Gosiu.Bardzo się cieszę. 

- Georginia
Pięciorniki

Zimowity

Sosna Umbaraculifera

Zimowity

Sosna Umbaraculifera

- Margo2
Uwielbiam tę Twoją kompozycję.
Ciesze się, że znowu się spotkałyśmy
Ciesze się, że znowu się spotkałyśmy
- Georginia
Gosiaczku myślę że w tym sezonie jeszcze się spotkamy.Tak naprawdę to nawet sobie nie porozmawiałyśmy bo tyle u Monisi się działo.Musimy to nadrobić.
Miałam dużo zimowitów na innej rabacie ale już bez czyścica , niestety wszystko zmarzło.Te uratowały się chyba dzięki temu że rosną pod nim.
Miałam dużo zimowitów na innej rabacie ale już bez czyścica , niestety wszystko zmarzło.Te uratowały się chyba dzięki temu że rosną pod nim.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Alu Twoja czyśćcowo- zimowitowa rabata zachwyca z roku na rok coraz bardziej a z moich czyśćców ostał się tylko jeden, zimowity poległy wszystkie ,już wiosną niepokoiły mnie ich cherlawe listki a w sierpniu intuicja podpowiedziała mi ,że trzeba dokupić nowych cebul .Teraz mam trzy odmiany ale teraz kwitną tylko dwie,może te,co dotąd nie wzeszły są jakieś późniejsze?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Margo2
Własnie moje wszystkie zimowity w tym roku zmarzły. Nie ostał się żaden.
Może masz rację, że czyściec zrobił im kołderkę.
A jak z Twoimi zamówieniami różanymi?
Za dużo nas było do pogadania. Na takie pogaduchy najlepze są spotkania mini. Góra 3,4 osoby.
Może masz rację, że czyściec zrobił im kołderkę.
A jak z Twoimi zamówieniami różanymi?
Za dużo nas było do pogadania. Na takie pogaduchy najlepze są spotkania mini. Góra 3,4 osoby.
Znowu nie porozmawiałyśmy, Alu, ale było mi miło ponownie Cię wczoraj zobaczyć
Pozdrawiam serdecznie!

- Georginia
Danusiu powiem Ci że nawet czyściec podmarzł.Wiosną był nawet nieźle łysy,sporo suchych wyrzuciłam ,ale zaczęłam go podlewać i nawet nieźle odbił.Wiosną mogę znowu Ci dać sadzonki.Będziesz go mogła posadzić miedzy zimowitami.Może masz inną odmianę albo były słabsze cebule i zakwitną w przyszłym roku.
Gosiu róże mam zamówione w kilku miejscach.Więc w 90 % będą uzupełnione.Na wiosnę dosadzę tylko Geishę i Pink Pin's lub Fortunę.Potem tylko jeśli coś nie będzie pasowało.Ale tak to planowałam już w ubiegłym roku.
Agnieszko mnie też było miło,ale nie dało rady pogaduszyć .Przyznam szczerze że nawet z Moniką nie pogadałam.Chyba trzeba się częściej organizować.Tak jak robią to Ślązaczki.Jak czytam u nich w wątkach to One zawsze znajdą okazję np.. zrobiłam gołąbki o której przyjedziecie.
I tego im zazdroszczę. 
Gosiu róże mam zamówione w kilku miejscach.Więc w 90 % będą uzupełnione.Na wiosnę dosadzę tylko Geishę i Pink Pin's lub Fortunę.Potem tylko jeśli coś nie będzie pasowało.Ale tak to planowałam już w ubiegłym roku.

Agnieszko mnie też było miło,ale nie dało rady pogaduszyć .Przyznam szczerze że nawet z Moniką nie pogadałam.Chyba trzeba się częściej organizować.Tak jak robią to Ślązaczki.Jak czytam u nich w wątkach to One zawsze znajdą okazję np.. zrobiłam gołąbki o której przyjedziecie.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Alicjo, bardzo miło było Cię poznać osobiście. Czytam że też masz niedosyt rozmów na spotkaniu. Było niezwykle sympatycznie ale niestety czas biegł tak szybko że nie dało się z każdym porozmawiać tak długo jakby sobie tego każdy życzył. Ja z pewnością przełamałam pierwsze lody i teraz bardziej będę się starała uczestniczyć w spotkaniach
Tak więc może do rychłego zobaczenia