Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Post »

Ja większość swoich floksów wysadzam za siatkę ,bo nie da rady tego wszystkiego pomieścić a pozbyć sie-- raczej NIE bo wnosza razem z maciejką istną orgię zapachów w letnie wieczory .No cóż nie można mieć wszystkiego w ogródku ,ale jednak wolę mieć w większości róże no i obowiązkowo warzywnik
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia ...jak stokrotka hszpańska wyglada to juz wiesz :;230 Ciekawa jestem co to zachachmęciłaś :wink:
Andrzejku ciesze sie ,ze zagladasz do mnie .Floksami sie nie martw jak cos ci pasuje u mnie na pewno sie rozrosna...niektóre juz sa do podziału ;:108 Ty nasz pasjonato młody .Ty chyba w wieku mojego syna jesteś , matura :?:
Jadziu masz racje floksy z maciejka ,mix niesamowity ;:173 Moja maciejka juz wyszła,a mogłam posiać druga pózniej jak uczyła mnie mam , ;:14 wyleciało mi z łapetyny A róze juz rozumiem Twoją miłosc....pokochałam straszliwie ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu dawno nie zaglądałam a tu takie foty, zwłaszcza kosmosy masz nieziemskie ;:215
Mam Joachima du Bellay vel Hermitage vel SAUcabou jak zwała tak zwał ale piękna ta róża jest i warto ją posadzić. długo czekała aż się obudzi i zechce rosnąć a teraz nie mogę się jej nachwalić, każdego dnia mnie zachwyca. ;:167
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu do matury to jeszcze 3 latka jak dobrze pójdzie .Teraz do pierwszej klasy LO idę .
Musze tez moje floksy do rozrośnięcia sie namówić
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko ja u Ciebie codziennie jestem i dobre fluidy przesyłam ;:196 ,fajnie ,ze znalazłaś chwilkę aby wpaśc do mnie ;:196
W różach obawiam sie ,że już przepadłam ;:131 Ale Tobie chyba nie do równam ;:180 Twoja Hermitage juz na wszystkie strony podziwiałam,cudo ;:167 Są nieziemsko piękne,wydawało się ,że jestem zadowolona z listy a tu pac, znowu jakaś slicznota sie wyłania ;:124 Ale nie mozna miec od razu wszystkiego...przyjemnosci trzeba sobie dawkować :wink:
Kosmoski....widzę ,ze jest juz wielu ,którym te delikatne kwiatki skradły serce ...cudne są prawda , zbiorę nasionka ...ale może wyjść mix obawiam się
Anrrdzejku a to ja Cie postarzyłam, wybacz :wink: Floksy juz na drugi sezon sa widoczna kepa, szybko beda cieszyły oko zobaczysz ;:333
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Twoje onętki do brody ,mówisz?W moich mogłabyś się ukryć :D Przyszłam obejrzeć zaczarowany ogród i nie zawiodłam się.Czarowna mgiełka osnuwa bogactwo rabat,tylko elfy znowu nie dały się podejrzeć :wink: A jeszcze do kosmosów wrócę...Zauważyłam,że nie odczuwają suszy w ogóle.Kwitną w najlepsze,gdy reszta ledwie zipie.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko te kosmosy którym na bieżąco obrywam kwiaty,są całe w kwiatach, z tych odmianowych zostawiłam na nasiona ,dlatego jest mniej ale im ciachnę niech szaleją :heja No chyba do brody mam...jutro pójde sie z nimi zmierzyc :uszy No wiesz ,ja mam hopla na punkcie poranka...wybacz...elfik miał dzisiaj wyjątkowo wredny humorek ;:130
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

A nic się nie stało :D Myślę ,że wreszcie mi się ładnie rozrosną i nowe jakieś dojda do kolekcji ..... ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Dorotko rozumiem,że chcesz obie odmiany Oxalis deppei 'Iron Cross' (Szczawik Deppego) i Oxalis triangularis ssp. triangularis ?
W takim razie wpiszę do kajecika ale Ty też przypomnij mi tak w październiku :wit

Floksy bajecznie kolorowe - mam 3 kolory na działce ale one pachną bardziej wieczorem a ja w tym czasie to już w domku.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku...juz Ty dobrze wiesz jak kolekcje się na forum powiekszają.....ja tam kolekcji nie mam, tylko to co mnie za serce łapie ,a fajnie jak jest czym sie dzielić ;:173
Krysiu tak tak , przypomne sie na pewno ,dziekuje Ci ;:196 Masz kajecik ;:oj wiesz to ja tez sobie sprawie...tylko wszystkie mi mała podprowadza ...bo namiętnie rysuje :?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dorotko, te kosmosy są fantastyczne, tylko podobno bardzo się rozsiewają i później wyrastają w najmniej spodziewanych miejscach. Prawda to?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti sieja sie w okolicy gdzie kwitły, a co to za problem je wyrwac , ja takie siewki Małgosi na zlot zabrałam, wiele poprzesadzałam w inne miejsca ,można tez sadzić w pojemnikach ...no problemo :wink:
polecam Ci odmiane pełnych kosmosów ,sa do kupienia na alle...zjawiskowe ;:108
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Przepraszam, że głupio pytam: onętka i kosmosy, to to samo?
A te pędy róż to też chlasnę, choć mi trochę szkoda, bo pączki mają. Pewnie zaczekam jak przekwitną. Podobnie miałam w ubiegłym roku, ale zima załatwiła i długaśne i krótsze pędy. ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U mnie nie chciały sie rozsiać i dobrze,że Dorotka z Lijka poratowały mnie,bo dzięki nim mam piekne potężne krzaczory i kwitna calutkie lato jak mało co bez problemu.
Jak tata Dorotko?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I mamy sobote kochani ;:4
U mnie pochmurno i siapi mały deszczyk ,nie znam prognozy jak to ma dzisiaj byc ...jakas zapózniona jestem telewizorowo :roll:
Ty ju z wsatnięta Małgoniu :?: Ja ledwo sie zwlokłami spie dalej ....ale poczłapałam po kawunię ;:40
Ano niby ok z Tatem ,najważniejsze ,ze mógł miec operację ;:4
Helenko tak to to samo onętki = kosmosy ,a tam głupio ....lepiej pytać i sprawa wyjasniona :wink: Nie wiem czy widziałas pełne kosmosy,są na alee... polecam bo cudne ,ja zapomniałam o nich w ubiegłym roku ;:14 Miałam taka przyjaiółke w dzieciństwie ,była prymusem straszliwym i ambicje ja pozerały, jak nie wiedziała c znaczy jakies słówko które padło w rozmowie , to wychodziła i sprawdzała w słowniku ,nigdy nie dała poznac ,ze czegos nie wie :wink: Ja mam odwrotnie ,od razu pytam tego z kim rozmawiam i załatwione :wink: Ja pamietam jak dziewczyny rózyczkowe pisały skróty rózane ;:219 i zachodziłam w głowe co to jest ;:14 np RLdV ,albo WC ...i wez tu człwowieku badz mądry ....albo co to jest taki pies z dredami :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”