Witajcie w moim skromnym ogrodzie
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie
Trawnik będziesz pomalutku zmniejszać,znam to 

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Piękny i duzy ogród,ciekawe i bardzi kolorowe rabatki,można usiąść na ławeczce pod drzewem i poczuć się jak w bajce

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Trawnik i tak u mnie nie ładny, za duża powierzchnia by podlewać, wyrywać chwaściory więc szkoda mi nie będzie zmniejszyć ;) Hehe chciałabym za 20 lat głowić się gdzie coś wcisnąć, póki co mi to nie grozi. Swoją drogą M zaczął robić wylewkę pod altanę i na trawie jest ogromna kupa piachu już się napaliłam, że jak piachu nie będzie to usypię tam ogromny skalniak, tylko teraz myśleć skąd tu wziąć taką ilość ziemi
Do odpoczynku cienia mam aż nad to... Orzech na jesień koniecznie musi przejść przez operację piłową.
Swoją drogą szukam sadzonki do kupienia oleandra łososiowego, albo żółtego. Jak ktoś ma chętnie odkupię ;))
babcia M w fazie odpoczynku heh
Gdyby tylko pozwoliła zamienić swój fotel na romantyczną ławeczkę

Do odpoczynku cienia mam aż nad to... Orzech na jesień koniecznie musi przejść przez operację piłową.
Swoją drogą szukam sadzonki do kupienia oleandra łososiowego, albo żółtego. Jak ktoś ma chętnie odkupię ;))
babcia M w fazie odpoczynku heh

- kwiaty_poli
- 500p
Pola, co za cuda pokazujesz! Ze zdjęć wygląda, że u Ciebie lato w pełni. Słoneczka życzę. 

- kwiaty_poli
- 500p
Nie Linetko dziś pochmurno, zdjęcia z przed kilku dni kiedy było jeszcze słoneczko 

Będzie dobrze, już za godzinę.
Zajrzyj tutaj: http://www.yr.no/place/Poland/ Łódź/Łódź/

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, wpadłam z ekspresową rewizytą, obejrzałam 2 pierewsze strony i ostatnią i już wiem co robiłaś w środku - ciężko pracowałaś w ogrodzie. Przepaść ogromna chociaż pierwsze zdjęcia też już pokazywały Twoje ogrodowe zacięcie. Może nadrobię i doczytam wątek. Pozdrawiam.
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny kolorowy ogród, masz widać dobrą rękę bo oleandry wyglądają super.
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
szczęka mi opadła
pięknie, kolorowo, bajkowo i widać, ze pomocnik Ci rośnie

Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- kwiaty_poli
- 500p
Witajcie
Dziękuję za odwiedziny, aż się miło robi czytając tyle ciepłych słów.
A teraz skoro każdy się chwali biedronkowymi zakupami, to ja też nie będę gorsza;)) Mam nadzieję, że uda mi się przełamać tą dominującą biel w moim wiosennym ogrodzie ;) i, że wszystko urośnie takie piękne jak na załączonym obrazku ;)

A teraz skoro każdy się chwali biedronkowymi zakupami, to ja też nie będę gorsza;)) Mam nadzieję, że uda mi się przełamać tą dominującą biel w moim wiosennym ogrodzie ;) i, że wszystko urośnie takie piękne jak na załączonym obrazku ;)

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hiacynty zwlaszcza różowe sa śliczniutkie ,ja kupilam od kolezanki hiacynty i inne ale nie pamietam jaki kolor
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
jakie fajne zakupy, o j będzie się działo na wiosnę 
Ja jeszcze nie widziałam cebul w handlu, jakaś gapa jestem

Ja jeszcze nie widziałam cebul w handlu, jakaś gapa jestem

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- kwiaty_poli
- 500p
Dzisiejszego dnia postanowiłam wsadzić w ziemię trochę narcyzów. Niestety takie wiatrzysko, że aż strach... W ogóle zimno, szaro i ponuro. W ten ponury i szary dzień zapraszam na krótką fotorelację ze spaceru po ogrodzie heh.
Na początek kilka z ukochanych żurawek. Nie znam wszystkich nazw, więc będzie bez nazw ;)

w tym roku przeprowadziłam eksperyment i posadziłam trzy żurawki na pełnym słońcu. Jak widać radzą sobie nieźle, tylko mam wrażenie, że sweet tea jest bardziej wybarwiona na czerwona niż ta z cienia, ale taka też jest śliczna.

i min. kwiat bergeni (swoją drogą zakwitła mi pierwszy raz od 2 lat, nawet na wiosnę nie kwitła) hortensji, i takie tam ;)

i teraz powiedzcie mi proszę co to ja mam? Sądziłam, że to Barbula, ale sprawdzałam w google i kurcze jakoś inaczej wygląda. Dodam, że moja zakwitła teraz, na jesień zanika, wiosną wybija się z ziemi, a kwiaty cudownie pachną hiacyntami.

szarłat samosiejka, osobiście uważam, że super komponuje się z żółcią aksamitek ;)

bałwanek też w końcu znalazł swoje miejsce w ogrodzie

a astry niebawem wybuchną niebieskim kwieciem ;)) ;))

krzewy po tak restrykcyjnym cięciu nie umarły, oto dowód

i dwa wielkoludy, dosłownie, które w tym roku przeszły samych siebie. Rącznik wychodowany z nasionka osiągnął już 3m. wysokości a liście astilboidesa też pokazały klasę ;)

Na początek kilka z ukochanych żurawek. Nie znam wszystkich nazw, więc będzie bez nazw ;)

w tym roku przeprowadziłam eksperyment i posadziłam trzy żurawki na pełnym słońcu. Jak widać radzą sobie nieźle, tylko mam wrażenie, że sweet tea jest bardziej wybarwiona na czerwona niż ta z cienia, ale taka też jest śliczna.

i min. kwiat bergeni (swoją drogą zakwitła mi pierwszy raz od 2 lat, nawet na wiosnę nie kwitła) hortensji, i takie tam ;)

i teraz powiedzcie mi proszę co to ja mam? Sądziłam, że to Barbula, ale sprawdzałam w google i kurcze jakoś inaczej wygląda. Dodam, że moja zakwitła teraz, na jesień zanika, wiosną wybija się z ziemi, a kwiaty cudownie pachną hiacyntami.

szarłat samosiejka, osobiście uważam, że super komponuje się z żółcią aksamitek ;)

bałwanek też w końcu znalazł swoje miejsce w ogrodzie

a astry niebawem wybuchną niebieskim kwieciem ;)) ;))

krzewy po tak restrykcyjnym cięciu nie umarły, oto dowód

i dwa wielkoludy, dosłownie, które w tym roku przeszły samych siebie. Rącznik wychodowany z nasionka osiągnął już 3m. wysokości a liście astilboidesa też pokazały klasę ;)

Polu, no nie mogę, te ostatnie to rzeczywiście giganty. Podlewałaś je tym nawozem do dyń od Hagrida?
Żurawki śliczniutkie jak klejnociki, co jedna to ciekawszego koloru. To białe puchate przypomina mi roślinę, którą znam tylko z atlasu roślin śródziemnomorskich, nazywa się oszloch jakiś tam. Czyżby to było to? No i ta barbula, nie mam pojęcia, rzeczywiście jest inna niż mam w "Encyklopedii roślin". Ale ktoś na forum na pewno będzie wiedział.

Żurawki śliczniutkie jak klejnociki, co jedna to ciekawszego koloru. To białe puchate przypomina mi roślinę, którą znam tylko z atlasu roślin śródziemnomorskich, nazywa się oszloch jakiś tam. Czyżby to było to? No i ta barbula, nie mam pojęcia, rzeczywiście jest inna niż mam w "Encyklopedii roślin". Ale ktoś na forum na pewno będzie wiedział.