Moje miejsce-ogródek majowej
Re: Moje miejsce-ogródek majowej
Motylki piękne! I te dżunglowate zarośla! Uwielbiam takie miejsca. I parną pogodę, co wszyscy uważają za nienormalne, ale ja naprawdę nie znoszę suchego powietrza. Im wilgotniej tym lepiej. A żólwie też miałam - spędzały u mnie w oczku wakacje, a na zimę wracały do szkoły (to były żółwie zaprzyjaźnionej koleżanki nauczycielki).
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cieszę się, że motyle się podobają
Kilka zdjęć z dzisiejszego przedpołudnia.
Wiem, że sumak nie cieszy się dobrą sławą na forum, ale ja go lubię. Zaczyna się już przebarwiać, choć wyjątkowo dużo liści opada już teraz.

Ostatnie kwiaty na klematisie

Żurawka była totalnym zdechlakiem, ale dochodzi do siebie

Kilka zdjęć z dzisiejszego przedpołudnia.
Wiem, że sumak nie cieszy się dobrą sławą na forum, ale ja go lubię. Zaczyna się już przebarwiać, choć wyjątkowo dużo liści opada już teraz.
Ostatnie kwiaty na klematisie
Żurawka była totalnym zdechlakiem, ale dochodzi do siebie

- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystko takie "wycacane", idelanie dobrane... Chciałabym zobaczyć tą klatkę-mogę liczyć na zdjęcie... uwielbiam takie drobiazgi. Zresza budka dla ptaków też słodka.
Słyszałam, że sumak szybko rośnie. Widziałam ich wiele i jakoś inni sobie także z nim radzą. Tylko tam, gdzie nic z tym nie robią jest pełno siewek. Zaczynam się nad nim łamać, bo czekanie na cień przy innych drzewach wymaga anielskiej cierpliwości... Poza tą wadą, że się pleni, ma także zalety, jak choćby kształt korony...
Słyszałam, że sumak szybko rośnie. Widziałam ich wiele i jakoś inni sobie także z nim radzą. Tylko tam, gdzie nic z tym nie robią jest pełno siewek. Zaczynam się nad nim łamać, bo czekanie na cień przy innych drzewach wymaga anielskiej cierpliwości... Poza tą wadą, że się pleni, ma także zalety, jak choćby kształt korony...
- majowa
- 1000p
Aniu - na 21 stronie jest sporo tej klatki (Belldeco), ale jeśli chcesz inne to nie ma sprawy mogę zrobić. Nie jest jeszcze zagospodarowana. Jakoś nie mam natchnienia.
Co do sumaka-jak zauważyłaś ma wady (ja akurat sobie z nim radzę), ale i zalety i za to go lubię.
Co do sumaka-jak zauważyłaś ma wady (ja akurat sobie z nim radzę), ale i zalety i za to go lubię.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Nie, dziękuję
Wtedy zwracałam uwage bardziej na zmiany w Twoim ogrodzie
Taka jestem zdolna 

- majowa
- 1000p
Gazania kwitnie przez całe lato, goździk też

Zimozielony wiciokrzew zaostrzony

Przerobiłam dziś chyba tonę ziemi
usiłując zrobić rabatę pod wrzosy, azalię i może coś jeszcze. Na rabacie rośnie już przesadzony miesiąc temu rododendron i hosty. Chyba dobrze zniosły przeprowadzkę, akurat było chłodno, przez kilka dni siąpił deszcz. Posadzę tu też azalię, która od kilku lat rośnie w pojemniku, czas aby poszła na rabatę, to samo kulista tuja na pniu - zaczyna się dusić w pojemniku więc hyc ją do ziemi
Daleka droga przede mną ale początek jest.
Zimozielony wiciokrzew zaostrzony
Przerobiłam dziś chyba tonę ziemi

Daleka droga przede mną ale początek jest.
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo miły akcent na dobranoc 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja będę musiała pomysleć o kamyszkach i dokupieniu kory. Zawsze to ładniej wygląda i chroni przed chwastami.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
mmmm
kołyszące się lampiony, rozmarzyłam się o gorących wieczorach, powiewie wiatru, rozgwieżdżonym niebie.... może lepiej pójdę już spać.

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Też bym tak chciała....pięknie....można się zatopić w marzeniach 

- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Kontakt:
Nie znam opini na temat sumaka ,ale osobiście mi się podoba i też go mam
i kwiatki i te rabatki mmmmmmmm wszystko takie piękne 

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Iwonko, kamyczki na rabatach wprowadzają nienaganny porządek
U mnie raczej dominuje kora, ale na rabacie od frontu mam żwirek i tak na razie zostanie. Muszę jednak dokupić grubszy, chwasty niestety zaczynają się przebijać... 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Iwonko
Dziś przez przypadek zajrzałam do Twojego ogródka i zostałam tu na dłużej. Masz piękny ogród a to co podoba mi się w nim najbardziej to dzbanuszki, lampeczki lampiony i wszystkie te dodatki które tworzą ten cudowny klimat w Twoim ogrodzie.
Będę tu częstym bywalcem, gdyż bardzo ciekawi mnie jak urządzisz ten nowy kawałek ogrodu.
Pozdrawiam Iwona
Dziś przez przypadek zajrzałam do Twojego ogródka i zostałam tu na dłużej. Masz piękny ogród a to co podoba mi się w nim najbardziej to dzbanuszki, lampeczki lampiony i wszystkie te dodatki które tworzą ten cudowny klimat w Twoim ogrodzie.
Będę tu częstym bywalcem, gdyż bardzo ciekawi mnie jak urządzisz ten nowy kawałek ogrodu.
Pozdrawiam Iwona
- majowa
- 1000p
Przez grubsze kamyczki też mi się przebijają zwłaszcza powój. Nie sposób go wyplenićrobaczek_Poznan pisze:Iwonko, kamyczki na rabatach wprowadzają nienaganny porządekU mnie raczej dominuje kora, ale na rabacie od frontu mam żwirek i tak na razie zostanie. Muszę jednak dokupić grubszy, chwasty niestety zaczynają się przebijać...

Iwonko imienniczko - witam Cię serdecznie i zapraszam częściej