rany Jagoda oczywiście, że pelargonia słów brak na moją.... już edytuję
Filigranowa27 pisze:super,że w pracy możesz mieć kwiaty w doniczkach
kompletnie nie wiem skąd taki pomysł??? nie czytałaś... nie raz pisałam, że pracuję w miejscu gdzie nawet NIE MA OKIEN więc skąd ja tam mam mieć kwiaty? nie znalazłam takich, które lubią sztuczne oświetlenie... zresztą teraz w obecnej dla mnie sytuacji to już nawet mnie nie interesuje... starczy mi kwiatów w domu
ależ cudowny kolor ma twoje anturium i jaka wielka paka kwiatów zamiokulkasy lubią długo stać w miejscu, jak już się nie mieszczą w doniczce to po przesadzeniu do ciut większej często puszczają nowe pędy, mój po takim zabiegu wypuścił 5
mika - tak właśnie liczyłam, że zami zechce się rozmnożyć.. miałam obawy co do miejsca jego zamieszkania ponieważ stoi w kącie pokoju na komodzie, bez słońca praktycznie.. ależ jestem z niego dumna
Miałam przymusowe mycie okna, nie myślcie sobie, że na parapecie taka pustka, kwiatki pojedynczo stawiałam do zdjęcia, trochę światło już było nie takie jak trzeba, za szybko robi się szaro ale chciałam pokazać mego ogromnego Geronimo
tego liściora obcięłam, wypychał mi wszystko co stało wokół niego pocięłam i ponownie spróbuję ukorzenić metodą jaka mi nie wyszła kiedyś...
na tym parapecie mieszka jeszcze bordowy, który ma więcej kwiatów niż liści
a także fioletowy
i biały
oraz różowy, lawendowy, Pink Souffle, Nerys... ale nie nadawały się do zdjęcia
jutro rano zrobię foto parapetu w całości, może światło będzie lepsze
Skrętniki są nie dla mnie przetestowałam
ale podziwiam je zawsze.
Gieronimo to gigant...
żal byłoby mi uciąć tego liścia,też jest chyba wyjątkowo ozdobny czy też zdarzają się często takie cudowne?
Aga normalnie ślinka mi cieknie, kiedy widzę Twojego Gieronimo
Czy to możliwe, że on tak długo i obficie kwitnie Już nie mogę doczekać się, kiedy mój zakwitnie (nadal w fazie liścia )
Aga śliczny ten twój Geronimo, i widać że tobie też się podoba a cała reszta też piękna. Ale fakt faktem, że skrętniki te listki to mają ciut za duże i przez to się strasznie rozpychają na parapecie
piękne skrętniki zwłaszcza geronimo co do zamiego to tak sobie właśnie pomyślałam że musze zrobić zdjęcie zamiokulkasa teżciowej bo to dopiero gigant ma chyba z 1,5 metra a jeszcze rok temu był mniejszy o połowe
piękności skrętnikowe, ale faktycznie geronimo powala ja też już go mam ale pączusie jeszcze tyci tyci, muszę czekać cierpliwie, tylko, że z tą cierpliwością u mnie to