Tajka- och, to już ostatnie tak miłe dni z ogrodem i wolnością...

Sama nie wiem, czy w ogóle będę miała czas w liceum na doglądanie i podziwianie moich roślinek, pewnie będę miała za dużo obowiązków. W końcu- liceum się zaczyna... i to nie na żarty.
Cieszę się, że podoba Ci się moja skromna na razie rabatka. Również obawiam się, czy na wiosnę zobaczę ją w dobrym stanie, bo rzeczywiście z tej "żwirkowej fali" może nic nie zostać.
Ewa05-
christinkrysia- oj, to znaczy, że mój pomysł ma szansę stać się dobrym, skoro tak twierdzisz

zawciąg powinien wspaniale wyglądać, tylko że...na razie nie mam skąd go kupić... W wielu sklepach szukałam tak aby były po dwie odmiany- biała i różowa, ale albo za drogo albo nie ma. Ty musisz go mieć baardzo dużo, 15 m obsadzone zawciągiem! Już do Ciebie lecę sprawdzić jak to wygląda!
robaczek_Poznan- Kasiu,

no wiesz...w końcu to od najlepszych sie trzeba uczyć. A FO jest dla mnie kopalnią inspiracji, szkoda, że tylko niewiele z nich mogę wykorzystać

Ale z czasem się to zmieni.
Tak, wiosna i jesień to dwie szalone pory, jeśli chodzi o nasadzanie

W lecie znowuż wszystko pokazuje jak piękne być potrafi, a my tylko czyścimy im teren i oczywiście:
gajowa- pod żwirkiem jest czarna folia, musiała się tam znależć, bo bez niej żwirek zaraz zmieszałby się z ziemią i zbrzydł. Przy tym folia też znalazła się na rogach (tych żwirkowych), a to dobrze bo i chwasty nie będą zarastały i niszczyły kształtu

Ogromnie się cieszczę z Twojej pochwały

i mam nadzieję, że i Ty wcielisz swój pomysł w realizację.
bina12- dziękuję

o, wrzosów to ci mamy teraz pod dostatkiem. W tym roku wpadło (nie wiem ile dokładnie) chyba 50 sztuk. Nowa rabata będzie nimi "zapchana", to akurat nie leżało w moich planach, ale zaczynam zmieniać nastawienie bo widzę, że to wcale nie wygląda głupio, popatrz:
chociaż planowałam jeszcze posadzić tam mieczyki abisyńskie i róże... W szystko dopiero na wiosnę się okaże.
Loctus-

cóż, trzeba się jakoś pożegnać z tym beztroskim i wesołym czasem... Bardzo mi będzie żal ogrodu i forum.. Pewnie nie będę już miała tyle czasu, aby kontynuować na bierząco prace i wątek. Ale w weekendy na pewno będzie to dla mnie niesamowitą przyjemnością
Sosenki4- w takim razie życzę Ci udanego urlopu. Wakacjonuj póki możesz!