Co sądzicie o podlewaniu roślin woda z przydomowej oczyszczalni ścieków?
To jest oczyszczalnia słowackiej firmy Ekoprogress ze złożem czynnym. W dużym zbiorniku ściek jest napowietrzany i mieszany, za tym zbiornikiem jest komora sedymentacyjna z której woda (wg. informacji i świadectwa homologacji dla wyrobu) ma II kl. czystości. Ta woda wpływa do zbiornika 5 m3.
Czy znacie przypadek długotrwałego używania tej wody do podlewania i jakie moga być skutki?
Czy np. drzewa owocowe podlewane taką wodą moga mieć, dajmy na to jakiś "zapaszek" ?
Woda z przydomowej oczyszczalni ścieków do podlewania
Woda z przydomowej oczyszczalni ścieków do podlewania
Beata i Paweł
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
widziałem jak podlewają taką wodą rośliny ozdobne a konkretnie świerki dziwnie szybko rosły i miały naprawdę duże przyrosty do tego stosowali jeszcze resztki osadu tak przynajmniej słyszałem a co do tych owocowych to nie wiem. POzdrawiam
A zapomniałem rośliny owszem miały długie przyrosty i szybko rosły ale nie wyglądały za ładnie raczej takie dość zdziczałe były zachowywały się troszkę tak jak roślinki szukające światła w cieniu wiesz o co mi chodzi. Może ktoś inny ci lepiej doradzi.
A zapomniałem rośliny owszem miały długie przyrosty i szybko rosły ale nie wyglądały za ładnie raczej takie dość zdziczałe były zachowywały się troszkę tak jak roślinki szukające światła w cieniu wiesz o co mi chodzi. Może ktoś inny ci lepiej doradzi.