Przykro mi z powodu pieska .W takich sytuacjach najbardziej szkoda dzieciaków, bo one strasznie to przeżywają.
W ogrodzie jak zwykle pięknie i kolorowo .
Dziś zabrałam się na organizowanie poletka pod truskawki. M. troszke uprawił agregatem, zatem zostało mi tylko pograbić darń i zebrać wszelkie "paprochy", a potem jakoś jeszcze sensownie uprawic pod truskawki Nic na razie wiecej nie mogę zrobić w ogrodzie. Jakoś tak już sie jesiennie bardzo robi. Kwitną astry, chryzantemy, dziś już lecą listki z drzew... Jesień???
U mnie też jesiennie pomału się robi Jeszcze słonko się przebija ale liście z drzew już spadają....Muszę pochwalić Twoją Hortensję- jest śliczna nie mogę się doczekać kiedy moja biała się tak rozrośnie... pozdrawiam!
Agrafko- hortensja jest u mnie dopiero drugi sezon, więc wszystko przed Tobą
Reniu- bez przez pierwszy sezon w ogóle nie chcial rosnąć, listki mu podsychały i myślałam, ze go dziabnę ;) Jak go postraszyłam, od razu wziął się do roboty I proszę... jak strzelił do góry
Bardzo podoba mi się ten Bez, ostatnio kupiłam sobie Bez czarny, u nas też zaczynają kwitnąć żółte chryzantemy, ale wydaje mi się, że później niż w zeszłym roku,
śliczne gożdziczki.
Zosiu, a mój bez czarny tak wybujał, że ma już chyba z 2,5 metra wysokości. I jakoś niezbyt mi się taki chochoł podoba, ale może już za poźno na przycięcie???
Podoba mi się kolor cynii...kiedyś siałam tę odmianę ale zrezygnowałam, cały dół błyskawicznie usychał. W tym roku wysiałam inną odmianę, kwiaty są bardzo ładne ale bardzo małe.