Moja działka 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 2
A mnie rudbekie : ta ostatnia i trzecia od dołu, to kolejna roślina która odkrywam od nowa! Lidziu wstawaj już dzień!
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu Sweety, Jacku, Igusiu, Halinko, Marysiu Masko, Irenko, Marysiu mar33, Łukaszu, Grażynko, Saro, Aniu akl62
serdecznie Wam wszystkim dziękuję za życzenia urodzinowe.
Dopadło mnie przeziębienie, trochę odleżałam, ale nie przechodzi, więc dzisiaj wybieram się do lekarza po lekarstwa.
Do środy muszę się jakoś pozbierać, bo znów trzeba wnuka pilnować.
serdecznie Wam wszystkim dziękuję za życzenia urodzinowe.
Dopadło mnie przeziębienie, trochę odleżałam, ale nie przechodzi, więc dzisiaj wybieram się do lekarza po lekarstwa.
Do środy muszę się jakoś pozbierać, bo znów trzeba wnuka pilnować.
- Maska
- Kontakt:
A tak się staraliśmy składając Ci życzenia zdrowia! Trzymaj się cieplutko i do środy masz wydobrzeć!
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, nadrabiam zaległości, no i składam Ci spóźnione ale nie mniej szczere życzenia urodzinowe. Wszystkiego najlepszego i spełniania marzeń oraz dużo zdrówka 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Lidziu.Ja jak zwykle jestem do tyłu.Dołączam się do życzeń.Wytrwałości, zdrowia, sił do pracy i pogody ducha.
W ogrodniczym pojawiły się cebulki.Na razie z narcyzów są tylko jedne wielokwiatowe.Ja kuoiłem kilka irysów. cebulic i jesiennych krokusów.Ładne cebula sa także w B.Kupiłem czosnka Mont Ewerest, szachownice te małe, irysy i narcyze.
Wracaj szybko do zdrowia.
W ogrodniczym pojawiły się cebulki.Na razie z narcyzów są tylko jedne wielokwiatowe.Ja kuoiłem kilka irysów. cebulic i jesiennych krokusów.Ładne cebula sa także w B.Kupiłem czosnka Mont Ewerest, szachownice te małe, irysy i narcyze.
Wracaj szybko do zdrowia.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wygląda, że dziś kto żyw biegł do B. 

- slila1
Marysiu bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że do środy jakoś się wykaraskam. Dostałam Biseptol i leki od bólu gardła i od kaszlu.
Marzenko pięknie dziękuję za życzenia.
Jureczku bardzo Ci dziękuję i oby się spełniły.
Na cebulki jeszcze nie byłam zobaczyć, ale na pewno zajrzę jak tylko trochę lepiej się poczuję.
Gratuluję wspaniałych zakupów. Jak to wszystko wysadzisz, to wiosną nie poznamy pewnie Twojego ogrodu
Aniu szkoda, że nie wiedziałam, że w B.są już cebulki, bo mijałam ją jak wracałam z przychodni, a nie zajrzałam.
Trochę zdjęć z ubiegłego tygodnia.
wrzos
róża
bluszcz
eszolcja
krwawnik
werbena patagońska
A na zakończenie kilka kwiatków moich ziół
mięta meksykańska
melisa
cząber
bazylia czerwona
bazylia zielona
ożanka
Marzenko pięknie dziękuję za życzenia.
Jureczku bardzo Ci dziękuję i oby się spełniły.
Na cebulki jeszcze nie byłam zobaczyć, ale na pewno zajrzę jak tylko trochę lepiej się poczuję.
Gratuluję wspaniałych zakupów. Jak to wszystko wysadzisz, to wiosną nie poznamy pewnie Twojego ogrodu
Aniu szkoda, że nie wiedziałam, że w B.są już cebulki, bo mijałam ją jak wracałam z przychodni, a nie zajrzałam.
Trochę zdjęć z ubiegłego tygodnia.

A na zakończenie kilka kwiatków moich ziół

- Maska
- Kontakt:
Smacznie się zrobiło, a werbena patagońska to chyba też zioło? Co tej róży ?
- slila1
Marysiu myślę, że róży brakuje wody i płatki mają prawie czarne obwódki. Wygląda to nawet ciekawie.
O werbenie patagońskiej wszędzie piszą, że to bylina ozdobna, dlatego nie zaliczyłam jej do ziół.
O werbenie patagońskiej wszędzie piszą, że to bylina ozdobna, dlatego nie zaliczyłam jej do ziół.
- Maska
- Kontakt:
Ciekawie ale nienaturalnie, myślałam że ją przymroziło
Lidziu w górach już zapowiadają 2 stopnie. Brrr, do nas niedaleko.

- slila1
- Maska
- Kontakt:
Gromadzi zapasy na zimę, Lidziu mnie samą zmroziła ta informacja.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lidziu, dzisiaj miałyśmy się wybrać do Cieszyna ,koleżanka się przeziębiła i nici z tego. Ty też jesieś chora, więc nic z tego, Myślimy że w przyszłym tygodniu coś z tego wyjodzie. Tak to już jest w naszym wieku. 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Zaczyna się.Dzisiaj w nocy było 5 st. C.Muszę sie przejść jeszcze do ogrodniczego zapisać nazwy irysków, które kupiłem.Poza tym muszę kupić trochę krokusów bo wymarzły.Lidziu wziąć dla Cebie tego narcyza wielokwiatowego, bo tych botanicznych nie było?
- slila1
Marysiu u mnie wcześnie rano było tylko 7 stopni, a więc w najbliższym czasie nocne i poranne temperatury mogą nas mocno rozczarować.
Irenko szkoda, że tak późno pomyślałaś o przyjeździe do Cieszyna, bo nie dość że choróbska się zaczęły, to jeszcze od września wnuk rozpoczyna naukę w pierwszej klasie i ja będę musiała się nim zająć. Nie wiem jak temu wszystkiemu podołam, aż się boję. Jedno jest pewne, działka pójdzie niestety w odstawkę.
Jurku jeżeli to są takie narcyzy, które pokazałeś wiosną w swoim wątku, to bardzo proszę, kup mi.
Dzisiaj córka była w B. i dzwoniła, że są cebulki. Prosiłam, żeby mi kupiła narcyzy botaniczne 'Pipit' i tulipany 'Queen of night'. Poza tym nic ciekawego już nie było.
Irenko szkoda, że tak późno pomyślałaś o przyjeździe do Cieszyna, bo nie dość że choróbska się zaczęły, to jeszcze od września wnuk rozpoczyna naukę w pierwszej klasie i ja będę musiała się nim zająć. Nie wiem jak temu wszystkiemu podołam, aż się boję. Jedno jest pewne, działka pójdzie niestety w odstawkę.
Jurku jeżeli to są takie narcyzy, które pokazałeś wiosną w swoim wątku, to bardzo proszę, kup mi.
Dzisiaj córka była w B. i dzwoniła, że są cebulki. Prosiłam, żeby mi kupiła narcyzy botaniczne 'Pipit' i tulipany 'Queen of night'. Poza tym nic ciekawego już nie było.