Ogródek AGNESS cz.12
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Agnieszko jak gotowanie wychodzi Ci tak dobrze jak ogrodnictwo to jesteś wspaniałą kucharką i ogrodniczką. 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga ...nie chce jesieni
niech jeszcze zostanie lato
Jejku jak ten czas umyka ....
U mnie teraz czas rozchodników
bo hortensji jeszcze nie....nie w tym sezonie
miłej niedzieli

Jejku jak ten czas umyka ....

U mnie teraz czas rozchodników

miłej niedzieli

Cudownie skomponowana ta rabata z wrzosami. Chociaż widoku wrzosów też jakoś jeszcze nie pragnę, jak większość.
Ale w taką pogodę jak dzisiaj nie ma się co oszukiwać, lato się kończy. W Opolu leje. 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Agusia piękne wrzosy , szkoda tylko , ze zwiastują jesień . Miejmy jednak nadzieję , że będzie ciepła i słoneczna .
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pewnie się będę już powtarzał, ale pomimo że masz dużo roślin nie ma u Ciebie wrażenia natloku. I super, że nie zrezygnowałaś z trawnika, choć trochę przypomina trawiaste, szersze ścieżki
Ale jest dobrym tłem dla roślin.
Ogród bez trawnika to jak obraz bez ramy

Ogród bez trawnika to jak obraz bez ramy

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Eluniu z przyjemnością, ale jak będzie więcej czasu, bo teraz tylko zaglądam i podczytuję
Marysiu dziękuję za miłe słowa, jeśli robi się to co się lubi to musi jako tako wychodzić
Ewuniu cieszę się,ze podobają Ci się. Żurawki posadziłam w pobliże wrzosów, żeby ubarwić zakątki, które przez większą część sezonu byłyby tylko zielone. Wrzosy kwitną bardzo późno, a dzięki żurawkom kolorowo jest cały czas
Dorotko spotkałam się z opinią, że jesień będzie długa i ciepła....nie mam pojęcia, czy to się sprawdzi, bo obserwując przyrodę mam wrażenie, że będzie inaczej....ale mam nadzieję, ze się mylę i jesień będzie piękna i cieplutka.....i oby z deszczykiem, żeby nie powtórzyła się jesienna susza z zeszłego roku...
U mnie dla odmiany teraz rozchodników jest niewiele, usunęłam większość swoich wieloletnich, z powodu zmiany rabat i braku miejsca na takie wielkie kępy. Pozostawiałam niewielkie sadzonki, które potrzebują czasu, żeby się rozrosnąć. Ale już nawet takie niewielkie a pięknie kolorują zielone zakątki
Linetko u mnie piękna słoneczna pogoda
Dziś cały dzień spędziliśmy na dworku
Aguś wrzosy bardzo lubię, zawsze na przemian z chryzantemami robiłam z nich kompozycje jesienne w donicach na tarasie....ale w tym roku muszą mi wystarczyć te w ogródku, bo tak pięknie kwitną begonie i nie mają zamiaru kończyć, że nawet nie mogę ich niczym zastąpić
Jacku bardzo się cieszę że w moim ogródku nie ma wrażenia natłoku i bałaganu. Taka sroka ze mnie, że podoba mi się mnóstwo roślin i nie potrafię się im oprzeć...... ale może to , że wszystko jest skomponowane na tle dużej ilości zieleni jest tak uspokojone....
Z trawnika nie zrezygnuję nigdy , jest dla mnie bardzo ważnym elementem tła dla roślin....no i uwielbiam chodzić na bosaka po trawie

Marysiu dziękuję za miłe słowa, jeśli robi się to co się lubi to musi jako tako wychodzić

Ewuniu cieszę się,ze podobają Ci się. Żurawki posadziłam w pobliże wrzosów, żeby ubarwić zakątki, które przez większą część sezonu byłyby tylko zielone. Wrzosy kwitną bardzo późno, a dzięki żurawkom kolorowo jest cały czas

Dorotko spotkałam się z opinią, że jesień będzie długa i ciepła....nie mam pojęcia, czy to się sprawdzi, bo obserwując przyrodę mam wrażenie, że będzie inaczej....ale mam nadzieję, ze się mylę i jesień będzie piękna i cieplutka.....i oby z deszczykiem, żeby nie powtórzyła się jesienna susza z zeszłego roku...
U mnie dla odmiany teraz rozchodników jest niewiele, usunęłam większość swoich wieloletnich, z powodu zmiany rabat i braku miejsca na takie wielkie kępy. Pozostawiałam niewielkie sadzonki, które potrzebują czasu, żeby się rozrosnąć. Ale już nawet takie niewielkie a pięknie kolorują zielone zakątki

Linetko u mnie piękna słoneczna pogoda

Aguś wrzosy bardzo lubię, zawsze na przemian z chryzantemami robiłam z nich kompozycje jesienne w donicach na tarasie....ale w tym roku muszą mi wystarczyć te w ogródku, bo tak pięknie kwitną begonie i nie mają zamiaru kończyć, że nawet nie mogę ich niczym zastąpić

Jacku bardzo się cieszę że w moim ogródku nie ma wrażenia natłoku i bałaganu. Taka sroka ze mnie, że podoba mi się mnóstwo roślin i nie potrafię się im oprzeć...... ale może to , że wszystko jest skomponowane na tle dużej ilości zieleni jest tak uspokojone....
Z trawnika nie zrezygnuję nigdy , jest dla mnie bardzo ważnym elementem tła dla roślin....no i uwielbiam chodzić na bosaka po trawie

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguś...kurcze , a ja się zastanawiałam , gdzie posadzić wrzosy i ...wylądowały przy ...kolkwicji , a mogły przecież przy żurawkach .
Cudownie się razem prezentują , jak zresztą wszystko u Ciebie ...i te płożące cyprysiki ...cudo , a zwłaszcza odmiana o pstrych igiełkach .
Serdecznie Cię pozdrawiam i ...pytanko ...masz Tor Pedo do uszczknięcia ?
Cudownie się razem prezentują , jak zresztą wszystko u Ciebie ...i te płożące cyprysiki ...cudo , a zwłaszcza odmiana o pstrych igiełkach .
Serdecznie Cię pozdrawiam i ...pytanko ...masz Tor Pedo do uszczknięcia ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
witaj.....jaka jesień??? u ciebie sama słodycz późnego lata i to w tysiącach barw 

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jacuś, tego nie musiałeś mówić ... Przecież ja tu bardzo często zaglądamJacekP pisze: Ogród bez trawnika to jak obraz bez ramy

Aguś, niestety Jacek ma rację, trawnik, nawet najmarniejszy, jest najlepszym tłem dla roslin

A te Twoje portreciki są cudne!

U Ciebie to nawet chwasty byłyby piękne

Może moja rozplenica jeszcze zakwitnie? Bardzo późno się obudziła i zawsze dość późno kwitnie, to może jeszcze jej się uda

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś tak mnie urzekły te Twoje wrzosy ,że zaniemówiłam 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu ja ciągle uważam, że wczesna jesień, jak i późne lato jest ciągle piękna w ogrodzie.
Widać jej urodę na Twoich zdjęciach, a tym bardziej w realu.
Jeszcze kwitnie bardzo dużo roślin i nie są umęczone upałami, jak latem.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Widać jej urodę na Twoich zdjęciach, a tym bardziej w realu.
Jeszcze kwitnie bardzo dużo roślin i nie są umęczone upałami, jak latem.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Agnieszko w ogrodzie Twoim jeszcze nie widać zbliżającej się jesieni, no może jedynie kwitnące wrzosy mogą być tego oznaką. Bardzo podoba mi się rabata z wrzosami na pierwszym zdjęciu, warto ten pomysł wykorzystać.
Pozdrawiam Zenek
Piękne Agnieszko wrzosy, rozrośniete i ukwiecone kępy. Cały ogród piękny, kolorowy.
Pozdrawiam Krystyna
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Izunia, napisałem, to co czuję (ze świadomością, że będą to czytali również beztrawnikowcyJacuś, tego nie musiałeś mówić ... Przecież ja tu bardzo często zaglądam