Gosiu,
Trawy są ekstra, ale ja je cały czas testuję, mam nie 'Zebrinusa' tylko innego Paskowanego, bo kwitnie mi co roku...
Wiola, zapraszam częściej, bardzo mi miło

Izo,
To jest różowy rozchodnik, całkiem zwyczajny, nie znam odmiany. Dziękuję za miłe słowa.
Drogie Gajowa i Majko411, nie zastanawiajcie się, kupujcie, sadźcie trawy, teraz dają popis

Margo, mialas cierpliwość czytać to wszystko...

Ja także lubię tę rabatę.
Co roku chyba my wszyscy robimy nowe zestawienia, nowe kształty rabat, czasem pomaga nam w tym sama natura....
Ja nabieram wlasnych doświadczeń i własnych przemyśleń, teraz nabieram dużej pokory, dystansu, jakby skrystalizowania pomysłów...
A teraz kilka słów podsumowania, wybaczcie, ale bez zdjęć...
Niestety mamy spore problemy zdrowotne ze zwierzakiem (jutro wyniki badania, ale nie wygląda to dobrze)... do tego kolejny etap budowy, więc spraw do załatwienia na cito jest ogrom.
Byłam dzisiaj cały dzień poza domem....
Spojrzałam tylko w przelocie na ogródek, kwitną w szpalerku 'Pastelle' nigdy nie żałowałam decyzji o ich posadzeniu. Jest 8 sztuk, do tego 7 sztuk 'Graceful Palace', ale kwitnie chyba jeden krzak. Właściwie juz jest fajny efekt. Może znajdę czas na bieganie z aparacikiem...
Zdecydowanym "przyciągaczem oczu" jest na rabacie 'Hot Chocolate'. Pięknie sie zachowuje, kolor niesamowity. Jest cudowna, czego nie odzwierciedla żadne zdjęcie....nie żałuję swojego spontanicznego zachowania, odnośnie ich zaproszenia do mojego ogrodu. Piękne krzewy....
Chipek znowu zakwitl, jeszcze dwoma kwiatami, to bardzo żywotny krzew, smukły i piękny...Kwiat świetny, rośnie obok pięknej 'Tip -Top', która jeszcze raz daje nacieszyć się mi kwiatami...tak jak i inne, o ktorych nie napisałam teraz...
Jestem zadowolona z moich róż, już jestem

Jutro będę na Zieleni słuchać J. Brooksa