PARYSKO-jeżeli teraz nie masz jak sadzić to włóż je do wody i niech stoją nic im nie będzie a póżniej posadż do dobrej ziemi w normalne doniczki i niech się ukorzenią Wiosną jak będzie dobrze to poprzesadzasz i już Nie wiem dlaczego dopiero dzisiaj doszła przesyłka Inne razem wysyłane doszły wczoraj. Kochana mnie to cieszy jak mogę się z kimś podzielić to jest dla mnie to
Elu serdecznie dziękuję za gościnę , jesteś bardzo kochana i masz wielkie . Dziś już nie dałam rady nic zrobić z darami, a szkoda, bo właśnie jest porządny deszcz i ładnie by mi podlało. Nawet nie wiesz jak wielką frajdę zrobiłaś mi tymi roślinkami, Taaaakie rarytasy i będą rosły u mnie
BASIU- z tym to się nie pali to jest w doniczce ,powinny tam być cebulki bo ją wykopałam zaraz po kwitnieniu ona zanika i teraz bym nie znalazła Ona nikomu nie przeszkadza bo kwitnie wtedy jak jeszcze nie ma dużo kwiatów a póżniej jej nie ma a jak będziesz miała nadmiar to wykopiesz bez problemu.Niech ciesz Twoje oczy i
Datury masz wszystkie trzy kolory jakie posiadam Biały ,żółty i różowy a orliki to jest mieszanka nie wiem i też nie wiem kiedy je siać bo one u mnie same się rozsiewają Może posiej część teraz i część na wiosnę tak będzie pewniej
Ja mam orliki już siedem lat w ogrodzie i dopiero w tym roku wysiewają się do obłędu, ale je zostawiam bo będą kwitną w takich miejscach w których inne roślinki rosnąć nie chcą.
Witaj Elu w końcu trafiłam do Ciebie.Widziałam Twój wątek u kilku osób,ale jakoś zostawiałam na pózniej i to był błąd-piękny ogród bardzo kolorowy i olbrzymie datury
Kochani, jak pewnie zauważyliście, dawno nie dodałam żadnych zdjęć. Czas nadrobić zaległości. Tym razem zdjęcia leprzej jakości, bo był syn z lepsiejszym aparatem i troche fotek nacykał. Ale jak to dzieci- prosi się je i czeka aż coś zrobią- tak i on dopiero teraz przysłał mi zdjęcia i wreszcie mogę je wstawić.
Na początek datury i tykwy. Wczoraj mierzyłam- największa ma w obwodzie 72cm!!