Wiolu, jak ja oglądam ogrody, to i moja lista chciejstw się wydłuża.tulipanka pisze:I cóż ja mogę Gabrysiu rzec ......... pięknie, jak zwykle.
Pokazujesz tyle wspaniałych roślin i dzięki temu moja lista chciejstw nie maleje wcale. Właśnie zachorowałam na cebulicę dzwonkowatą.
Myślę że my tak wszystkie mamy.
Ee... Dorotko, to niemożliwe.korzo_m pisze:Gabrysiu ,oglądam podziwiam, ja już nie chcę mieć tych roślinek w swoim ogrodzie, pokazuj u siebie, tu mam czas aby oglądać, bo jak przyjeżdzam na swoją działkę to nie mam czasu aby pooglądać swoje kwiaty, biegam z motyczką i wyrywam do znudzenia chwasty. Zawilca wielosiecznego widzę po raz pierwszy, nawet nie wiedziałam,że taka odmiana jest.
Na pewno podczas prac pielęgnacyjnych patrzysz na kwiaty.
Ja oglądam je na okrągło - jak przychodzę, robię rundę sprawdzającą co i gdzie rozkwitło.
A potem to tak jeszcze kilka razy, no a na walkę z chwastami też zostaje trochę czasu.
No tak Aniu, ja mam ten plus że nie pracuję zawodowo, ale wiem jak to jest.Raczek pisze:Gabrysiu nie jesteś sama w zaniedbywaniu swojego wątku.
Ja wysadziłam prawie wszystkie kwiaty z wyjątkiem jednorocznych, które czekają na miejsce po tulipanach.
Aniu wiesz, wydaje mi się że cebulica hiszpańska a dzwonkowata to to samo.
Trzeba by poszukać gdzieś w książkach, ale zostawię to na później.
Myślę że tego zawilca można odsadzić po kwitnieniu, zresztą ja tak robię z wszystkimi kwiatkami które chcę rozmnożyć.
Piaskowiec jest roślinką poduszkową, a wiesiołek jest naprawdę maleńki - zresztą pod taką nazwą go kupiłam kilka lat temu. Bardzo się rozsiewa i nie trzeba o niego zbytnio dbać.
Dziewannę mam chyba jeszcze w jaśniejszym kolorze, ale jeszcze nie kwitnie.
W grupie wygląda ładnie.
Ziel - ona, dzięki za wizytę i miłe słowa.Ziel-ona pisze:Przecudne Gabrysiu rośliny pokazujesz, zresztą jak zawsze....
Moniko, ten kwiatek to przetacznik krzewinkowy.Monika76 pisze:Powiedz co to za kwiatek pod dziewanną?
Myślałam że zdjęcie było podpisane.
Jest to roślinka na skalniaki i murki, delikatna i płożąca.
Anitko, Tobie również dziękuję.Anitaaa pisze:Potwierdzam urocze roślinki imponujace.