Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Aga przydreptalam i tutaj i jestem zachwycona.
Murek przy ognisku zauroczył mnie, muszę pomyśleć czy u nas nie zrobić czegoś podobnego.
Widzę u Ciebie roślinki które lubię- hortensje bukietowe, floksy i żurawki.
Piękny i zadbany ogród, widać że wszystko jest przemyślane.
Murek przy ognisku zauroczył mnie, muszę pomyśleć czy u nas nie zrobić czegoś podobnego.
Widzę u Ciebie roślinki które lubię- hortensje bukietowe, floksy i żurawki.
Piękny i zadbany ogród, widać że wszystko jest przemyślane.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ja też kombinuję, jakby tu jeszcze jednego klona...
Brakuje mi drzewa o jasnych, żółtych liściach, widziałam dwie odmiany klona, które są fajne, ale nie pamiętam, czy rosną takie wielkie. Bo wielkiego drzewa raczej już nie mogę mieć. No i przyznam, że trochę się boję, czy jak to się wszystko rozrośnie, to nie będzie zbyt dużo cienia. Nie lubię zacienionych ogrodów
Jeszcze jest rozwiązanie, żeby ciąć. Ja tak tnę lipę, na kulkę, choć może w przyszłości zrobię z niej spłaszczoną kulę.
O której zamierzacie być na wystawie?

Jeszcze jest rozwiązanie, żeby ciąć. Ja tak tnę lipę, na kulkę, choć może w przyszłości zrobię z niej spłaszczoną kulę.
O której zamierzacie być na wystawie?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Wczoraj w ziemi nie dłubałam, bo latorośl jak nie zaśnie w aucie to ma inne pomysły. Wczoraj rozbiliśmy sobie namiot w ogrodzie i kolacja przy namiocie była.
Za to ustawiłam pieńki i mam "kwietniki" dla begonii.
Kurier już dzwonił i roślinki od Ciebie są juz na miejscu
Za to ustawiłam pieńki i mam "kwietniki" dla begonii.
Kurier już dzwonił i roślinki od Ciebie są juz na miejscu

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agunia witaj...pewnie wybyłaś na wystawę , miłego czasu Wam życzę 

Dzień dobry
Na dworze ciepło, ale rześko i wilgotno po nocnych opadach... Liście zmieniają już barwy i niektóre opadają...
Doris, na wystawę jeśli mi się uda pojechać, to dopiero jutro
Mam nadzieję, że się uda!
Marzko, cieszę się, że siewki dotarły
Dominiko, jeśli wpadnę na expo to jutro, rano.
To co, może wyznaczmy sobie cel doklonienia na wiosnę? ;-)
Wyślę Ci na pw link klonowy, jak go odnajdę...
Jolu, witam serdecznie i dziękuję za słowa uznania! Cieszę się ogromnie, że mój ogród przypadł Ci do gustu... ma sporo niedociągnięć, stale toczę walkę z chwastami (chwilowo odpuściłam...), rośliny jednak rosną dobrze i szybko, zatem jest się czym cieszyć... Zapraszam częściej!
Kasik, zbyt dużo pracy mnie kosztowało wiosną zbieranie kopczyków ziemi... rabaty wyglądały fatalnie i musiałam od nowa korować... w tym roku zakopcuję korą, okryję co wrażliwsze i niech się dzieje co chce.
Julek, jak wyżej - czyli kopcujemy korą. Zwłaszcza, że wiele osób pisze, iż róże świetnie przezimowały pod takim zabezpieczeniem...
Zostawiam kilka obrazków i zmykam:

Na dworze ciepło, ale rześko i wilgotno po nocnych opadach... Liście zmieniają już barwy i niektóre opadają...

Doris, na wystawę jeśli mi się uda pojechać, to dopiero jutro

Marzko, cieszę się, że siewki dotarły

Dominiko, jeśli wpadnę na expo to jutro, rano.
To co, może wyznaczmy sobie cel doklonienia na wiosnę? ;-)
Wyślę Ci na pw link klonowy, jak go odnajdę...
Jolu, witam serdecznie i dziękuję za słowa uznania! Cieszę się ogromnie, że mój ogród przypadł Ci do gustu... ma sporo niedociągnięć, stale toczę walkę z chwastami (chwilowo odpuściłam...), rośliny jednak rosną dobrze i szybko, zatem jest się czym cieszyć... Zapraszam częściej!
Kasik, zbyt dużo pracy mnie kosztowało wiosną zbieranie kopczyków ziemi... rabaty wyglądały fatalnie i musiałam od nowa korować... w tym roku zakopcuję korą, okryję co wrażliwsze i niech się dzieje co chce.
Julek, jak wyżej - czyli kopcujemy korą. Zwłaszcza, że wiele osób pisze, iż róże świetnie przezimowały pod takim zabezpieczeniem...
Zostawiam kilka obrazków i zmykam:

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam!
Skarżyłam się u Ciebie ,że mi się rozplenica obraziła i nie kwitnie... Otóż wczoraj po 3 dniach nieobecności na moich włościach...patrzę i oczom nie wierzę
ona ma kilka ździebełek rozwijających się
a Rubrum pięknie mi kwitnie mam ją 2 sezon a zimę spędziła w doniczce na oknie . Troszkę przyschła pewno od kaloryfera ale po przycięciu pięknie odbiła ..teraz już będzie troszkę duża ale planuję ją zimować przy oknie w piwnicy bo warto!
Różane fotki

Skarżyłam się u Ciebie ,że mi się rozplenica obraziła i nie kwitnie... Otóż wczoraj po 3 dniach nieobecności na moich włościach...patrzę i oczom nie wierzę

Różane fotki

Bardzo się cieszę, Maryniu, że rozplenica zdecydowała się zakwitnąć!
Jej źdźbła mają wyjątkową miękkość i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie teraz ogrodu bez tej pięknej trawy! Czyli jeśli kupię rubrum, to na zimę do donicy i przechować w garażu?
Obserwuję właśnie stadko nieznajomych, średniej wielkości, nakrapianych na biało-brązowo ptaszków, które zatrzymały się na trawniku... chyba mają dużo jedzenia, bo pracują dzióbkami aż miło ;-)
Udanej soboty!

Obserwuję właśnie stadko nieznajomych, średniej wielkości, nakrapianych na biało-brązowo ptaszków, które zatrzymały się na trawniku... chyba mają dużo jedzenia, bo pracują dzióbkami aż miło ;-)
Udanej soboty!
-
Aga przestaw ta ostatnią przewrócona fotkę ,bo Jula przyjdzie i zrobi porządeczek 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aguniu teraz na zimę bym nie kupowała bo już niewielki pożytek a kupować po to by się męczyć z przechowywaniem? Wiosną lub wczesnym latem kupić i do ogrodu i się cieszyć widokiem a potem dopiero do garażu. W pierwszym roku swojej nie wyjmowałam z doniczki .
W jesieni na targach widziałam spore rozrośnięte w wygórowanej na maxa cenie i Pan zachęcał ostro do kupna zapewniając ,że zimuje. Na moją przeczącą odzywkę bardzo się wnerwił ... 

Doris, którą?? Że dalija wśród róż w oczy kole? ;-))
Maryniu, a ja w Grass Factory od razu otrzymałam info od właściciela, że zimowanie rubrum w gruncie to ryzyko... Jak widać są sprzedawcy i sprzedawczyki... masz rację, kupię wiosną i już
Maryniu, a ja w Grass Factory od razu otrzymałam info od właściciela, że zimowanie rubrum w gruncie to ryzyko... Jak widać są sprzedawcy i sprzedawczyki... masz rację, kupię wiosną i już

-
Wiesz ,ze ja dalii nie zauwazyłam
..nie hortensja leży...ale nawet jak leży jest śliczna ....kiedy u mnie będą takie okazy

..nie hortensja leży...ale nawet jak leży jest śliczna ....kiedy u mnie będą takie okazy

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Róże kochają krople wody są wtedy najpiękniejsze. Śliczne hortensje !
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, już od Ciebie spapugowałam jedną rzecz
Ale taką mieć warto!
Zajrzyj do mnie

Zajrzyj do mnie

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Anusiu, już biegnę do Ciebie 
Marysiu, ja też lubię robić zdjęcia roślinom w kroplach deszczu lub z diamentami rosy - wtedy wyglądają nieziemsko
Doris, nie bądźmy drobiazgowe ;-))
Mieliśmy dziś miłych gości z Wielkopolski - Robaczka i Asię2... dzięki dziewczyny za odwiedziny, sympatyczne popołudnie oraz ciekawe i inspirujące pogaduszki ogrodowe i nie tylko
Cieszę się, że mogłam Was poznać i u siebie gościć 
Do następnego razu!

Marysiu, ja też lubię robić zdjęcia roślinom w kroplach deszczu lub z diamentami rosy - wtedy wyglądają nieziemsko

Doris, nie bądźmy drobiazgowe ;-))
Mieliśmy dziś miłych gości z Wielkopolski - Robaczka i Asię2... dzięki dziewczyny za odwiedziny, sympatyczne popołudnie oraz ciekawe i inspirujące pogaduszki ogrodowe i nie tylko

Do następnego razu!
Hm, jakbyśmy zaczęli wszyscy odbywać pielgrzymki do Twojego ogrodu, to szybko miałabyś dość gości, FO i w ogóle wszystkiego. A chętni by się znaleźli, oj tak!