Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
Majutek, zakątek Goldenkowy bardzo mnie wzruszył 

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Boule de Neige
Majeczko, jak zimują Ci te śniegowe kuleczki?

Majeczko, jak zimują Ci te śniegowe kuleczki?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie bardzo mili goście
dziękuję za poświęcony czas i wpisy.
Tyle pracy że nawet nie mam czasu wpadać na forum nie mówiąc o pisaniu. Niedługo to pewnie całkiem mi go braknie.
Pewne już na 100% że od 3 września mam pod opieką wnuczkę Basię bo córka może wrócić do pracy, ciągle na nią czekają.
Drugie pewne że jak jej się uda sprzedać mieszkanie to wraca do domu rodzinnego razem z dziećmi czyli mam 3 domowników więcej.
Oj będzie wesoło.
Wracając do ogrodu i Goldenkowego zakątka to rozkwitł pierwszy kwiatek z tego kwitnienia oczywiście na Golden Wings.

jak ja
te pręciki
Co do Boule de Neige to jest to nówka od jesieni i niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Przezimowała dość dobrze bo ma względnie dobre miejsce, wiedziałam że może podmarznąć i dostała takie żeby wiosenne słońce za bardzo ją nie rozbudzało z zimowego snu. Ale chyba najbardziej ucierpiała podczas obu gradobić i nie wiem dlaczego tak się stało.
Po pierwszym kwitnieniu nie byłam z niej zadowolona, w drugim podbiła moje serce.
Dzisiaj wciąż jeszcze trzyma kwiatki choć już nie wyglądają za dobrze.

Tyle pracy że nawet nie mam czasu wpadać na forum nie mówiąc o pisaniu. Niedługo to pewnie całkiem mi go braknie.
Pewne już na 100% że od 3 września mam pod opieką wnuczkę Basię bo córka może wrócić do pracy, ciągle na nią czekają.
Drugie pewne że jak jej się uda sprzedać mieszkanie to wraca do domu rodzinnego razem z dziećmi czyli mam 3 domowników więcej.
Oj będzie wesoło.

Wracając do ogrodu i Goldenkowego zakątka to rozkwitł pierwszy kwiatek z tego kwitnienia oczywiście na Golden Wings.

Co do Boule de Neige to jest to nówka od jesieni i niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Przezimowała dość dobrze bo ma względnie dobre miejsce, wiedziałam że może podmarznąć i dostała takie żeby wiosenne słońce za bardzo ją nie rozbudzało z zimowego snu. Ale chyba najbardziej ucierpiała podczas obu gradobić i nie wiem dlaczego tak się stało.
Po pierwszym kwitnieniu nie byłam z niej zadowolona, w drugim podbiła moje serce.
Dzisiaj wciąż jeszcze trzyma kwiatki choć już nie wyglądają za dobrze.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Zrobiłaś swojemu Golden Wings przepiękne zdjęcia 

-
Aniu dziękuję za uznanie ale jak ma się śliczny obiekt to i o ładne zdjęcie nietrudno.
A skoro o pięknych obiektach to kolejna która skradła mi
Joachim du Bellay czyli Hermitage
te kwiaty są rozwinięte od 19 sierpnia

A skoro o pięknych obiektach to kolejna która skradła mi

Joachim du Bellay czyli Hermitage

-
Jednym na dobranoc, innym na dzień dobry ,moje Oczunie budzące się ze snu w porannym słońcu.
ależ będzie jeszcze kwiecia

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Majeczko, a Golden Wings jaki ma pokrój? Czy ona jest pnąca?
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Nie przemęczaj się, bo faktycznie będziesz wyglądać jak zdechlak 'nutkajski' hihihi?hi, to określenie jest takie wymowne

Ja też czasami tak wyglądam.

Dzień dobry Majeczko.
Oczunie są śliczne, u Ciebie zobaczyłam je pierwszy raz i oczywiście zamówiłam.
Majka nie pamiętam, ona u Ciebie już zimowała?
Goldenkowy zakątek mnie wzruszył, a na nim Golden Wings
, te pręciki będą mi się śnić po nocach.

Oczunie są śliczne, u Ciebie zobaczyłam je pierwszy raz i oczywiście zamówiłam.

Goldenkowy zakątek mnie wzruszył, a na nim Golden Wings

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Hermitage jest podobna do Wedgwood - ladna jest, taka Edenowata
No ale oczunia robia jednak na mnie najwieksze wrazenie

No ale oczunia robia jednak na mnie najwieksze wrazenie

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Maju witam po przerwie
Rozmaitości różanych u Ciebie że ho ho. Czy paskowana trawa to zebrinus, a może jakaś inna odmiana?

-
Witajcie prawie w nocy
wpadłam na chwilę coś dla Was wystukać.
Małgosiu Golden Wings to krzak dorastający do 2m, http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3053 poczytaj o niej więcej.
Majeczko muszę gonić jak pies za własnym ogonem bo tyle spraw i roboty się uzbierało że aż strach myśleć. Może jak przyjdzie zima to troszkę odpocznę.
Beatko Oczunie zimowały u mnie mocno okryte ale i tak obawiałam się że jednak padły, przemarzły do ziemi przez kopczyk. W tym roku chyba muszę dać im solidniejszą osłonę bo takie śliczniutkie że żal byłoby się z nimi żegnać.
Jula obie mi się bardzo podobają choć tak są różne, takich pustaków mam więcej zamówionych.
Olu-Bufo ten ciągły brak czasu
Tak to Zebrinus i mam ją od wiosny.
Olu lubię taki pustaki, one fajnie zamykają się na noc lub jak robi się chłodno i pada, chronią swoje cudne wnętrze przed zimnem.
Dziś dla odmiany takie byle co

i przyjemnych
i miłego 

Małgosiu Golden Wings to krzak dorastający do 2m, http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3053 poczytaj o niej więcej.
Majeczko muszę gonić jak pies za własnym ogonem bo tyle spraw i roboty się uzbierało że aż strach myśleć. Może jak przyjdzie zima to troszkę odpocznę.
Beatko Oczunie zimowały u mnie mocno okryte ale i tak obawiałam się że jednak padły, przemarzły do ziemi przez kopczyk. W tym roku chyba muszę dać im solidniejszą osłonę bo takie śliczniutkie że żal byłoby się z nimi żegnać.
Jula obie mi się bardzo podobają choć tak są różne, takich pustaków mam więcej zamówionych.
Olu-Bufo ten ciągły brak czasu

Olu lubię taki pustaki, one fajnie zamykają się na noc lub jak robi się chłodno i pada, chronią swoje cudne wnętrze przed zimnem.
Dziś dla odmiany takie byle co
i przyjemnych

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, szkoda, że Golden taki duży rośnie. Nie mam na niego miejsca.
Oczęta cały czas za mną chodzą.
Je może gdzieś bym jeszcze wcisnęła?
Oczęta cały czas za mną chodzą.

Je może gdzieś bym jeszcze wcisnęła?
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Maju są sprawy, na które nie mamy wpływu, nie przeżyjemy życia za innych, możemy być tylko wsparciem.
Mnie dziś kręci się w głowie z nadmiaru róż - byłam na "różanych polach" i bukiet stamtąd mam jeszcze przed nosem
.
Szukam białej rabatówki w odcieniu kremowym, przeważnie wpadają w róż, masz może jakiś pomysł?
Boule de Neige jest piękna, jak duża u Ciebie rośnie, ile ma lat i czy jest zdrową różą?
tam bieli mało.
Mnie dziś kręci się w głowie z nadmiaru róż - byłam na "różanych polach" i bukiet stamtąd mam jeszcze przed nosem

Szukam białej rabatówki w odcieniu kremowym, przeważnie wpadają w róż, masz może jakiś pomysł?
Boule de Neige jest piękna, jak duża u Ciebie rośnie, ile ma lat i czy jest zdrową różą?
A śnieg na obrazach Fałata??MaGorzatka pisze: A dlaczego Boule de Neige jest różowa? Przecież śnieg jest biały

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety