Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Post »

;:196 teraz wreszcie wszystko zrozumiałam. Kupować zawilce japońskie,bo one zimują. :lol:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Beti w razie co ,piękne odmiany ma w swojej ofercie szczytnica ;:108 wiem bo juz przegladałam ;:173
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko nie wiem, jak to się stało, że jestem trzeci rok na forum, a jeszcze nie zaraziłam się miłością do róż ;:173
Za to zawilce, jak najbardziej i niby zimują, a ja jakoś nie mogę znaleźć swojego różowego ;:202
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ...3 rok i nie zaraziłas sie rózycą ...o twarda z Ciebie sztuka ;:224 Ja juz jestem ich ,maja mnie ;:173 zawilce zimuja bardzo ładnie, ale sama wiesz ta zima była wyjatkowa , wiele roslin nam zmarzło ...mnie np rozplenice i brunnerki niektóre ;:145 jak chcesz moge Ci przywiezc blado rózowego :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ja za to przepadłam z kretesem dla innej grupy roślin..hosty, żurawki, a teraz trawy ;:173
Jak widzisz "uzależniona" to nasze drugie imię :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

heliofitka pisze:Ja za to przepadłam z kretesem dla innej grupy roślin..hosty, żurawki, a teraz trawy ;:173
Jak widzisz "uzależniona" to nasze drugie imię :;230
To zupełnie tak jak ja ,mamy taki sam obiekt do kochania, a róże pociągają mnei coraz bardziej tylko czy ja biedna będę umiała się nimi opiekować??
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko host tez nazbierałam trochę ,ale wiecej juz nie da rady ,bo cieniste miejsca wypełnione , trawy tez kocham i czekam az się rozrosną ;:108 mam kilka ulubionych żurawek ;:108 tak to rosliny które muszę mieć w ogrodzie ale myslę, że na przód listy wysunęły się róże ;:173
Dorcia nie bojaj ...róże to wdzieczne roslinki ,jak je dobrze posadzisz , porobisz prewencyjne opryski ,gra gitara...jak wszystkie rosliny cos moga złapac ,damy rade...nie opieraj sie tak...czy to warto,tylko to odwlekasz w czasie :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na forum tych uzależnień jest sporo.
Jakby nie patrzeć, to z czego by żyli producenci, gdyby nie fora ogrodnicze...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:Iwonko host też nazbierałam trochę ,ale wiecej już nie da rady ,bo cieniste miejsca wypełnione , trawy też kocham i czekam az się rozrosną ;:108 mam kilka ulubionych żurawek ;:108 tak to rosliny które muszę mieć w ogrodzie ale myslę, że na przód listy wysunęły się róże ;:173
Dorcia nie bojaj ...róże to wdzieczne roslinki ,jak je dobrze posadzisz , porobisz prewencyjne opryski ,gra gitara...jak wszystkie rosliny coś moga złapac ,damy rade...nie opieraj sie tak...czy to warto,tylko to odwlekasz w czasie :;230
No właśnie-chyba smą siebie oszukuję i wykręcam się tym że nie znam się na różach, a przecież róże obok storczyków to moje ukochane kwiaty,gdyby ktoś zrobił mi przykrość i na przeprosiny podarował choćby najmniejszą różyczke - wybaczam :;230
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dorotko, wiem, przeglądałam ofertę.Ma też piękne dzwonki, ale w tym roku to już chyba koniec zakupów, nie wyrobię finansowo, reszta na wiosnę. :lol:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti ja odłozyłam te zakupy, dzwonki tez mi sie bardzo podobają , przetaczniki i nachyłki ;:173 zostawiłam na wiosnę, zainwestowałam w róze,wszystkiego nie da rady na pstryk mieć.
Wiosną sobie dokupimy a co ;:196 a zawilca pastelowego jasny róż to Ci załatwię od mamuśki ,nie kupuj ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Dorotko nie jestem specjalistką od róż, ale chylę czoła przed Twoją kolekcją. Zachwycam się również Twoimi zawilcami, bo kocham takie cukierkowe kwiatuszki i są na mojej liście chciejstw. To marzenie zrealizuję w następnym sezonie.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Dorotko, czy Twoje kolejne zauroczenia mijały same z siebie, czy też jakiś czynnik zewnętrzny Cię oduroczył? Pytam, bo u mnie takie oszołomienie jakimś gatunkiem, mija z czasem i wtedy pojawia się kolejne :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witanko kochani ;:4
A tam ...próbowałam sie położyć jeszcze spać i nie daję rady....
Moje dziecko dzisiaj poleciało za morze i czekałam na wieści jak doleci, w efekcie spać już chyba nie będę :roll:
No nic trzeba zaczynać dzień :wink:
Nocą mi solidnie popadało ,wiec....wszystko odżyje po tej smażalni ;:173
Halinko fajnie ,ze i Tobie moje rózyczki sie podobają , mi sprawiaja strasznie duzo radości , jaki cały mój malutki ogródecek :wink: Wiesz na zawilce od dłuższego czasu mnie namawiała moja mama , które ma wielkie kępy. takich bladorózowych ....i nie chciałam :roll: przyszedł czas i mnie naszło ;:131 człowiek jakis dziwny jest.... :roll: Jak chcesz takiego blodoróżowego to Ci przytacham na zlot ;:108 Jest sliczny :uszy
Helenko , ja nie myśle ,że mijaja....po prostu przychodzi czas ,że mam te które chciałam ,a do kolekcjonowania nie dążę....Tak to już mam fascynuje mnie wiele roślin i każde z nich mają swój czas w sezonie ,kiedy królują ,hosty w maju dla mnie sa najpiękniejsze, potem bodziszki szaleją i zaczynają się róże bylin masa i floksy ,teraz ciągle róże :!: hortensje i trawy...i rozchodniki....i ciagle róże :wink: jak dla mnie to wielka całość ,ale róże maja miejsce szczególne ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

łał,ranny ptaszek z Ciebie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”