Ciągle ten sam ogród Geni cz.2. 2012 r
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.2. 2012 r
Lodziu a w Polsce?
Moje też nie doszły.
Moje też nie doszły.
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nasza powinna dojść,chyba,że "podpadła",a " fachowcy" nie rozpoznali,że to niewinne nasionka ....
W kopertach bąbelkowych wysyłałam już różne rzeczy i przesyłka dochodziła.

W kopertach bąbelkowych wysyłałam już różne rzeczy i przesyłka dochodziła.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Już wiem, co zrobić by moje powtórzyły kwitnienie
Postarać się o takie, jak Ty masz... Jakbyś miała jakieś nadwyżki to ja chętnie
To moje ukochane kwiaty od zawsze i nie wiem, czy wiesz że miałąm je w bukiecie ślubnym (co prawda te holenderskie,ale zawsze). Jak zamówiłam taki bukiet, to kwiaciarka chciała mnie od tego odwieźć, ale się uparłam. Potem wszystkim sie podobał i świetnie kontrastował ze śnieżnobiałą suknią
Był do tego oryginalny, bo w tym czasie były modne storczyki i wszystkie je miały...

To moje ukochane kwiaty od zawsze i nie wiem, czy wiesz że miałąm je w bukiecie ślubnym (co prawda te holenderskie,ale zawsze). Jak zamówiłam taki bukiet, to kwiaciarka chciała mnie od tego odwieźć, ale się uparłam. Potem wszystkim sie podobał i świetnie kontrastował ze śnieżnobiałą suknią

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu ten co teraz kwitnie to mam sadzonkę , a ten drugi to nie wiem gdzie go przesadziłam w tym roku po wiosennym przesadzeniu nie kwitnie , mam nadzieję że kawałek posadziłam u siebie bo wiem że resztę wydałam .
A tak jeszcze dziś kwitną liliowce , część ma nowe pędy kwiatowe .
Dziś rano była burza i kwiaty niektóre niezbyt ładne

ten żółty kończy kwitnienie

A tak jeszcze dziś kwitną liliowce , część ma nowe pędy kwiatowe .
Dziś rano była burza i kwiaty niektóre niezbyt ładne

ten żółty kończy kwitnienie

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ E-Genia ? No jak tu się nie przejmować, jak chciałem Ci te nasionka podarować ze szczerego serca, bo naprawdę Cię lubię, a tu guzik z tego wyszedł... Ja zbierałem pracowicie nasionka, suszyłem je, potem przygotowywałem dla nich ?fachowe? opakowanie, żeby dojechały w dobrym zdrowiu, cieszyłem się, że mogę się podzielić tym, co w moim balkonowym ogródku było najlepszego, a tu ciach ? jakiś złodziej w pocztowym uniformie zdeptał te wszystkie dobre chęci buciorem.
A żeby go tak pokręciło!
Nienawidzę złodziei.
@ Lanceta ? Skąd twierdzenie, że nasion nie można przesyłać pocztą? Przecież istnieją sklepy wysyłkowe, wysyłające nasiona listami, sam wysyłałem już nasiona do Kogry i doszły bez problemu, ponadto szukałem dosyć długo jakiegoś potwierdzenia Twoich słów w polskim prawodawstwie czy przepisach wewnętrznych Poczty Polskiej i nic nie znalazłem...
Pozdrawiam!
LOKI

@ Lanceta ? Skąd twierdzenie, że nasion nie można przesyłać pocztą? Przecież istnieją sklepy wysyłkowe, wysyłające nasiona listami, sam wysyłałem już nasiona do Kogry i doszły bez problemu, ponadto szukałem dosyć długo jakiegoś potwierdzenia Twoich słów w polskim prawodawstwie czy przepisach wewnętrznych Poczty Polskiej i nic nie znalazłem...
Pozdrawiam!
LOKI
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Twoje liliowce wyglądają świetnie i jeszcze chwilę to będą kwitły... Moje wszystkie cztery
nie mają już ani jednego pędu, ale niedługo, niedługo przyjdzie przesyłka od Joli i w przyszłym roku bedzie szpaler jak się patrzy
A czy ja mogłabym liczyć na sadzonkę tego iryska
??? Może chcesz ocś wzamian, albo po prostu zapłacę 

A czy ja mogłabym liczyć na sadzonkę tego iryska

- e-genia
Loki wiem że szczerego serca , powiem szczerze że też mi bardzo żal bo chciałam mieć coś z Twojego ogrodu u siebie , i bardzo mi się podobały te bardzo ciemne bordowe i granatowe chabry ,no ale nic na to nie poradzimy .
Aniupodaj adres na p.w wyślę Ci po niedzieli .
Z tym płaceniem to nie przesadzaj
Genia
Aniupodaj adres na p.w wyślę Ci po niedzieli .
Z tym płaceniem to nie przesadzaj

Genia
- Locutus
- Kontakt:
Może w przyszłym roku się uda...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
A ja niestety często spotkałam się z taką sytuacją. Wysyłam sporo przesyłek i zdarzyło się, ze kilka z nich nie dotarło do adresatów....ja też nie otrzymałam kilku ....i nie tylko chodzi o roślinkie-genia pisze:....nasionka nie doszły , nie wiem czemu pierwszy raz się zdarzyło że przesyłka do mnie nie doszła.

Geniu ależ pięknie kwitną Ci jeszcze liliowce....u mnie już tylko Kwanso i jakiś wysoki żółty....
Geniu, liliowce boskie, po prostu boskie!! 

- lanceta
LOKI -firmy wysyłkowe,posiadają wszelkie atesty i pozwolenia.To,że kilka razy udało Ci się,to się ciesz.....dalej uważam,że to konfiskata celna,a nie "sprawka biednego listonosza" .Locutus pisze:@ E-Genia ? No jak tu się nie przejmować, jak chciałem Ci te nasionka podarować ze szczerego serca, bo naprawdę Cię lubię, a tu guzik z tego wyszedł... Ja zbierałem pracowicie nasionka, suszyłem je, potem przygotowywałem dla nich ?fachowe? opakowanie, żeby dojechały w dobrym zdrowiu, cieszyłem się, że mogę się podzielić tym, co w moim balkonowym ogródku było najlepszego, a tu ciach ? jakiś złodziej w pocztowym uniformie zdeptał te wszystkie dobre chęci buciorem.A żeby go tak pokręciło!
Nienawidzę złodziei.
Pozdrawiam!
LOKI
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Geniu
Dawno nic u Ciebie nie pisałam ale ostatnio w ogóle mało piszę jakś nie mam weny...
Ale dziś przychodzę z pytaniem, dostałam dziś kłącze kalli i nie bardzo wiem co z tym zrobić wysadzić to teraz do gruntu czy jakoś przechować przez zimę w doniczce, ale jak?
Pierwszy raz widzę żeby irysy powtarzały kwitnienie
dla niego. Liliowce też jeszcze pięknie kwitną.
Dawno nic u Ciebie nie pisałam ale ostatnio w ogóle mało piszę jakś nie mam weny...
Ale dziś przychodzę z pytaniem, dostałam dziś kłącze kalli i nie bardzo wiem co z tym zrobić wysadzić to teraz do gruntu czy jakoś przechować przez zimę w doniczce, ale jak?
Pierwszy raz widzę żeby irysy powtarzały kwitnienie

- e-genia
Loki dzięki .
Agnieszko mnie się zdarzyło po raz pierwszy a wysyłam bardzo dużo przesyłek , no może ostatnio mniej bo mam problemy z chodzeniem do tego trzeba jeszcze dźwigać paczuszki .
Iwonko jak masz zimną piwnice to po prostu przechowaj do wiosny , ja niczym nie zabezpieczam zanoszę do piwnicy i to wszystko .
Irysy to tylko czasem jakiś jeden powtarza kwitnienie , liliowce częściej wypuszczają jeszcze później kwiatostany .
Agnieszko mnie się zdarzyło po raz pierwszy a wysyłam bardzo dużo przesyłek , no może ostatnio mniej bo mam problemy z chodzeniem do tego trzeba jeszcze dźwigać paczuszki .
Iwonko jak masz zimną piwnice to po prostu przechowaj do wiosny , ja niczym nie zabezpieczam zanoszę do piwnicy i to wszystko .
Irysy to tylko czasem jakiś jeden powtarza kwitnienie , liliowce częściej wypuszczają jeszcze później kwiatostany .
- Locutus
- Kontakt:
@ Lanceta ? Przecież Polska jest już w UE, jest w przestrzeni Schengen i, o ile mi wiadomo, żadnych ograniczeń ? poza towarami, na które obowiązuje akcyza oraz towarami, których dystrybucja zabroniona jest przez prawodawstwo poszczególnych państw ? w przesyłkach pomiędzy krajami wspólnoty nie ma. Naprawdę długo szukałem jakiegokolwiek przepisu, który potwierdzałby Twoje słowa ? i nic takiego nie znalazłem. Znalazłem przepisy zabraniające przesyłania zwykłymi listami pieniędzy czy biżuterii, owszem, znalazłem przepisy zabraniające wysyłki nasion w paczkach do Australii czy Nowej Zelandii, owszem, nawet o zakazie przesyłania do Polski nasion z Kuby, ale nic o wysyłaniu nasion w ramach UE. Dlatego też po prostu obstawiam listonosza-złodzieja.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- lanceta
Geniu,przepraszam - kończę temat .LOKI - pozdrawiam