Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Jadziu,trawnik w tym ogrodzie faktycznie jest jak perski dywan.Danusia jest fajną ciepłą osoba bez zadzierania nosa tylko denerwuje niektóre towarzystwo,które uprawia typowe wazeliniarstwo,którego nienawidzę.W szkole też zawsze były osoby,które po palcu w d....e wchodziły nauczycielom i podejrzewam ,że to sa własnie takie osoby tylko w nieco starszym wydaniu.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Sosenko,połaczenie kann z daliami skopiowałam u siebie w tym roku,bo u nich to jest stała kompozycja,a juz w ubiegłym roku bardzo spodobałą mi się.Jeżeli chodzi o rycynusa mam go pierwszy rok,ale na pewno jest jednoroczna.Jedna babka z ogrodowiska pisała,że w maju sadzi ziarenko bezposrednio do ziemi na docelowe miejsce i ma efekt taki sam jak sadzenie w domu w marcu.Trzeba bedzie wypróbować tą metode.Bulwy begonii po wykopaniu suszę i przechowuję w garażu przydomowym w pustej doniczce na półce.Co niektórzy czytam,że nie wykopują z ziemi tylko obcinaja ii z całą doniczką chowaja.Wypróbuję tak z najnowszą zwisającą begonią.

Obrazek

April,nie mam zielonego pojęcia co moze byc begoniom.Ja swoje nie podlewam codziennie,bo one wolą sucho jak za mokro,po prostu macam palcem ziemie.

Obrazek

No widzisz Dorotko,skoro mam przyzwolenie to nie znasz dnia ani godziny,bo ja mam często takie puste noce z nadmiaru problemów i głupiego charakteru,że wszystkim sie przejmuje i zbytnio biorę do siebie.

Obrazek

Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu, relacja z ogrodu w Pęchecinie bardzo pouczająca. Mnie również urzekły rabaty z kannami i daliami w roli głównej. Są przecudne. Bardzo żałuję, że nie mam gdzie przechowywać przez zimę karp i cebul kwiatowych. Piwnica w bloku po prostu się do tego nie nadaje.
Jeżeli chodzi o bezsenne noce, to witaj w klubie ;:196
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 22 sie 2012, o 10:12 --

Halinko,szkoda,ze tak daleko mieszkamy wszystkie od siebie,bo moznaby organizowac nocne pogaduchy.Dobrze,ze Dorotka ma z playa numer to mam do niej rozmowy za darmo,więc mozemy gadac,a gadac do znudzenia.

Obrazek

Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No i czego płaczesz nad tymi swoimi hortensjami ??? ;:219 chyba chcesz,żeby je chwalić... :? albo zdjęcia nie najnowsze...bo przecież są śliczne!
Ja nie mam wiele begonii ale te 3 doniczki mam od lat i obcinam i w całości chowam do piwnicy /blokowej - ciepłej/i na wiosnę otrzepuję z ziemi, wsadzam do nowej ziemi itd...Czasem podleję w sumie może 2-3 razy w ciągu zimy,żeby nie wyschły za bardzo .
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No to się przy okazji dowiedziałam że begonie można przechowywać przez zimę. Jednak jestem jeszcze bardzo zielona :;230

Małgoś Twoje hortensje są śliczne, nie narzekaj bo ja Ci ich zazdroszczę ;:14
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu piękne hortensje, ja również powoli ukwiecam nimi rabatki.
Gosiu jak czytam Twoje niektóre wypowiedzi to tak jakbym cytowała siebie ;:108 Wazeliniarstwu też mówię nie :!: :!: :!:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale u cb kwieciście super kwiaty na okrągło widze ładny okazik oleandra białego super ogrodzik masz ;:108
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu,moja droga,zdjęcia były robione 14 sierpnia,troche czasu mineło,a dopiero dzisiaj nad ranem troche popadało od niepamitnych czasów.Staram sie podlać,ale to nie to samo co deszcz.Brusseles lace jest juz cała brązowa,nie wiem czy chora czy po prostu skończyła kwitnienie.

April,nawet te begonie,które kupujesz wiosną z siewu na rynku,one wytworzą przez sezon małe bulwki i robia się przez to wieloletnie.Przejdż się pod koniec września po cmentarzu,zobaczysz ile skarbów ludzie wyrzucaja.Ja mam nawet dwie chryzantemy z grobu rodziców.Po wszystkich swiętych obcięłam je i przechowałam jak fuksje,a wiosna wsadziłam do gruntu,są duże ,piekne.Nie wiem czy przetrzymają zime ,ale wątpie,dobry i jeden sezon.

Dorotko,w szkole też nie lubiłam przydupasów, w pracy było to samo,aż na wymioty brało jak niektórzy slinili się do głównej księgowej,a ja miałam troche przechlapane,bo zawsze mówię,co mysle,ale nie wszystkim to się podoba.

Witam Piotrze pierwszy raz u mnie.Oleander ma trzecia turę obfitego kwitnienia,ale bedzie problem z przechowaniem coraz wiekszy.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Małgosiu pięknie wygląda twój ogród :D Na drugi rok rośliny będą jeszcze większe to dopiero będzie widok ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Małgosia ,wiesz,ze ten złocień co mi przysłałaś kwitnie już u mnie ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny,dostałam wczoraj od znajomych wiadro ogórków,zrobię sałatkę w occie z papryką i ogromną dynie.Nie mam pojęcia co z nia zrobić,macie sprawdzony przepis moze w occie na zimę.W necie jedni piszą,że pasteryzują ,inni,zeby nie pasteryzować,a ja jeszcze nigdy jej nie robiłąm.

Obrazek

Obrazek

Kwitnie cały czas żółta pnąca róża kupiona w tym roku.Fajnie by było gdyby przetrwałą zimę,bo z jednej strony jest czerwona,która wcześnie kwitnie i dosyć długo,a ta niedawno zaczeła kwitnienie.Zobaczymy co nam przyniesie następna wiosna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tez mam ochotę na cos dyniowego ,ponoć zupa pyszna , i ciasto .... ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Zupę dyniową jadłam, moje teściowa robi, bardzo dobra tylko trzeba lubić zupę mleczną bo to na mleku z zacierkami. Mój teść z kolei robi pyszną dynie w occie na słodko, ale przepisu podać nie chciał bo on to na oko.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko,pozyjemy,zobaczymy.Najbardziej chciałabym miec juz zasłonięte w miarę od sąsiadów ze wzgledu na straszne wywijewo,moze jak bedzie sciana z roslin wyzszych bedzie przytulniej.

Dorotko,cieszę się,w przyszłym roku spokojnie dojdzie ci do metrwa wysokości,on kwitnie bardzo długo.

Walka z kretem przegrana,wychodzi co chwile na powierzchnie i udowadnia mi,ze on jest tu panem i władcą,a ja moge jedynie sie powkurzac.

Obrazek

-- 22 sie 2012, o 12:59 --

Monia,dynie zostawiam na sobotę,a zapytaj czy pasteryzuje słoiki czy tylko gorace wlewa i wieczkami do dołu?

Dorotkko,a masz przepis na to ciasto?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Oki, zapytam.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9