Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Sweety - prosta sprawa - kupuj wszystkie!
Dorciu, dziękuję. A co to będzie jak już skończę...
Lukrecjo, też mi szkoda drzewek i tu muszę dokonać autokorekty - to oczywiście nie były brzozy tylko wierzby ;:223 . O ja głupia kobieta... Ale czasami coś trzeba poświęcić...
Ja też jestem różanym laikiem, to mój pierwszy sezon tak intensywnej różyczki. Trudno mi powiedzieć, jak będą zimować. Ale jeśli chodzi o zdrowotność i urodę, to faworytką nr 1 u mnie jest Bonica - kwitnie nieprzerwanie od momentu wsadzenia. Zdrowa i prześliczna jest Pastella (choć u mnie jeszcze maleńka). Nie choruje i niesamowicie pachnie Nahema (różowa, kolor podobny trochę do Bonici). No i Novalis - jak na razie choróbska się go nie imają (tfu, tfu...) i ten kolorek... Z bladawców mam Herkulesa i Winchester Cathedral obecnie minimalnie złapały plamistość. Wszystkie moje czerwone, Capistrano, Leonardo da Vinci - te dopadła plamistość i straciły prawie wszystkie liście. Resztę obserwuję...
No i na tyle mojej skromnej wiedzy różanej...
Ilonko mam nadzieję, że ładnie to wyjdzie...
Robaczku, nie mówiłam? No może zapomniałam ... :wink: Poza tym to tak spontanicznie wyszło. Poleżałam w basenie, popatrzyłam i niczym pomysłowy Dobromir z kreskówki wpadłam na taki pomysł. Wczoraj.
A na działce drzewa już są... Nawet w nadmiarze :;230 rośnie tam młodnik sosnowy.
Marta niestety z nami nie jedzie :( . A nasze plany b.z.?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łatwo powiedzieć... Kasa to jedno, a zrywanie darni pod nowe rabatki - drugie ;:oj Ale pewnie i tak się stanie ;:138 No może nie wszystkie...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wspominałaś, może Kasia nie słyszała, ale słyszeć a widzieć to zupełnie co innego, a propos czy Wy się wybieracie na jakieś "łupy" to znaczy po roślinki?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Plany bez zmian :tan :tan :tan
Słyszałam o kratce w kształcie parawanu, ale nie sądziłam, że eksmitujesz brzozy :;230 I to w takim tempie ;:oj
Kurczak, ale fajnie, opowiesz mi wszystko dokładnie w weekend! Wycisnę to z Ciebie :lol:

edit: Ilonko, jedziemy po chabazie na targi juppppiiiiii :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Po chabazie lepiej jechac 15 września do Skierniewic.
Tam to dopiero jest wybór. Całe miasto obstawione roślinami.

Asia, czasem lepiej słuchac mamy :D
Wyszło super. Choacią jak dla mnie to tam jeszcze za mało tego trawnika wydarłaś :;230
A co do pieska to przeciez bierze przykład z pani.
Widzi, że pani grzebie w ziemi, wyrywa roślinki, podlewa to i psina pomaga jak może
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jej ale ta rabatka jest suuuper! ;:oj Asiu, wielkie brawa!!!! ;:138 ;:138
miejsca na róże jest całkiem, całkiem.....hihihi ;:196
też żałuje, ze nie jadę ale wybrać trzeba było bo dwóch rzeczy to raczej bym nie miała :roll:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny, ponawiam autokorektę: to nie były brzozy tylko WIERZBY. :D
Sweety, no cóż jak pewne niedogodności mogą być... Kto powiedział, że życie ma być usłane różami :;230 , najpierw trzeba się trochę namęczyć!
Ilonko, Kasia już mnie uprzedziła z odpowiedzią. Jedziemy do W-wy na "Zieleń to życie".
Robaczku, a pewnie, że powiem! Wyciskać ze mnie nie będziesz musiała :D ( ja nie cytrynka :;230 ). Powiem jedno: mam Kosmosa, mam Kosmosa :heja :heja :heja . No i jeszcze Schloss Eutin i Rosenstadt Freising. :heja Musimy ustalić szczegóły wyjazdu ;:65 .
Margo o Skierniewicach nie słyszałam... Ja zawsze słucham mamy, tylko czasami wybiórczo ;:224 .
Miałaś rację - rabatka była za wąska... Poszerzyłam ją, ale bardziej nie mogę, bo przed nią stoi basen... Psina jest kochana, garnie się do pomocy, będę ją tylko musiała przeszkolić :;230
Tak Martuś tylko, że już wolne miejsca zajęte... A ta druga rzecz to co? ;:224

Rabatka skończona. Melduję wykonanie zadania! Obrazek Może nie wygląda jeszcze zbyt atrakcyjnie, ale to tylko kwestia czasu... :;230
Wczoraj pognałam do Ćwika (Martuś przepraszam, że bez Ciebie, ale to był spontaniczny impuls. Po drodze na ogród, w Suchym Lesie, tak mnie napadło - zadzwoniłam, pojechałam i ... nabyłam :lol: ). Dostałam oczopląsu i tak cud, że ograniczyłam się do 3 róż... a pojechałam TYLKO po Kosmosa ... Przemiły pan Ćwik zaprezentował mi tyle cudnych odmian! I jeszcze na koniec dostałam gigantyczny rabacik! ;:138
Ja tam jeszcze wrócę ... ;:224

Kosmos - no nareszcie!
Obrazek

Schloss Eutin - ma przepiękny, subtelny morelowo-biały kolor

Obrazek

Rosenstadt Freising - kwiaty były z lekka zmechacone i nie nadawały się do obfocenia, ale ma pączki, więc jak tylko rozkwitnie - zaraz wstawiam!
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Asiu :wit
Dawno mnie nie było, a tu takie zmiany. :D Rabatka wyszła rewelacyjnie. Będziecie na targach? Szkoda, że ja chyba w sobotę z rana i jak po burzę, mogłybyśmy się poznać. :roll: Bardzo dobry wybór różyczek. U mnie Rosenstadt Freising jest taka bardziej różowa, ale to jej pierwszy sezon to może się z czasem właściwie wybarwi.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu, podczytywałam i czekałam na ukończenie rabatki. Wyszła super, dobry kolorek na pergoli. ;:138
Różyczki ładne wybrałaś, ważne że jesteś z nich zadowolona. Wsadzisz je na nową rabatkę :roll:
Udanego pobytu w W-wie. Szkoda, że mnie tam nie będzie ?. czytam, że wiele osób z forum się tam wybiera. :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie fajnie wyszła ta rabatka ;:138
Zazdroszczę Wam takiej szkółki z różami. U nas takich jak na lekarstwo. Jak już są róże to same NN i nie rozpoznaje w nich tych, krtóre chciałabym mieć. Jedynie Papageno tak zdobyłam... Ta Schloss Eutin jest po prostu zjawiskowa ;:167
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Beato, witaj po przerwie! Mój Rosenstadt w naturze ma też zupełnie inny kwiat niż na zdjęciu :shock: (moim zdaniem ładniejszy - blady róż z białymi płatkami na zewnątrz), gdybym miała się kierować fotką nigdy bym tej róży nie wybrała...
Maju, czy będę zadowolona to się dopiero okaże ;:224 ...
Sweety, też się w niej ;:167 ...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Asiu, Ty masz blady róż? Ja mam taki trochę wściekły z białymi kropkami. Zadziwia mnie ta róża.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj już zajęte? hehe a kto jedzie? :wink:
a ta druga rzecz to pawilon 2x2 ze ścianami, regał, plandeka i materiał na ocieplenie podłogi do mojego altankowego pawilonu no a teraz czeka mnie jeszcze naprawa nogi bo się nadłamała i muszę dokupić jeszcze jedną rurę albo uśmiechnąć się do wujka i babci bo oni też kiedyś mieli taki pawilon jak ja i jeszcze mają od niego rury to może mi jedną dadzą? ;:224

rabata super!!!! ;:138 ;:138
hehe spoko jeszcze się zgadamy by razem podjechać.....a może i Kasia będzie chciała z nami podjechać? to może się do R. też wybierzemy kiedyś? :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już któryś raz mnie to nachodzi... Podobają mi się te Twoje manewry ;:63
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Beato moja wygląda tak:
Obrazek
Shirall miejsce przez róże już zajęte... :;230 Twoje w aucie nadal wolne...
Sweety, to się cieszę :D .

Dziś kończyłam obsadzanie pergoli.
I zrobiłam źródełko. Nie jestem jednak z niego do końca zadowolona (i nie jest to fałszywa skromność...). Po prostu coś mi nie gra. Pewnie będę je jeszcze zmieniać, ale na razie jest jak jest...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Na dobranoc kilka widoczków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”