Mniejszy phalaenopsis przekwitł i niestety prawie od razu zasuszył cały pęd. Ale teraz rośnie mu nowy liść i przedłuża korzenie. Jednego korzenia wyciąga bardzo mocno poza doniczkę. Nie wiem dlaczego?
Dendrobium również przekwitło. Kwitło jakiś miesiąc. Teraz powoli zasusza jeden listek za drugim. Zajrzałam mu w podłoże - ma bardzo mało korzeni, większość była sucha

Mój pierwszy phal. odwdzięcza się za opiekę pięknym kwitnieniem. Wypuścił masę pąków, większość już rozwinął. A teraz wygląda tak:

Zaskoczył mnie ubarwieniem kwiatów. Myślałam, że jest taki sam jak ten mały, a tu taka niespodzianka

Jakieś trzy tygodnie temu trafiłam na przecenioną miniaturkę, a że już od dłuższego czasu chciałam mieć takie maleństwo to ją kupiłam. Zaczęła już przekwitać i trochę jest pokiereszowana - jak ją kupiłam to miała jeszcze jednego przekwitniętego kwiatka, i jak widać na zdjęciu ma ułamany liść - ale damy radę ;) Może mi ktoś podpowie czy miniaturki muszą rosnąć w mchu?

A dzisiaj dostałam kolejnego storczyka. Białe chyba mnie lubią, bo tylko takie dostaję. Ale każdy jest inny